Alle nordmennene klare for nyttårshopprennet

KLAR FOR NYTTÅRSHOPPRENNET: Anders Håre kvalifiserte seg til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen, tirsdag. Her etter kvalifiseringen i Oberstdorf forrige uke.

KLAR FOR NYTTÅRSHOPPRENNET: Anders Håre kvalifiserte seg til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen, tirsdag. Her etter kvalifiseringen i Oberstdorf forrige uke. Foto:

Av
DEL

Johann André Forfang var best av de norske i kvalifiseringen til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen med 9.-plass. Alle sju kvalifiserte seg.

Forfang hoppet 137 meter og var med det 5,6 bak den tyske hjemmefavoritten Karl Geiger, som vant kvalifiseringen etter et hopp på 139 meter. Østerrikske Philipp Aschenwald hadde det lengste hoppet med 140 meter, men ble slått med et tidels poeng.

Ryoyu Kobayashi, som vant i Oberstdorf foran Kraft, ble nummer tre. Det var lite som skilte, og fra Forfang på 9.-plass skilte bare seks tideler til 6.-plassen.

Daniel-André Tande er beste norske i verdenscupen, men han feilet i åpningsrennet i hoppuka og fikk hoppe bare en gang i Oberstdorf. Tirsdag landet han på 134,5 meter og tok 18.-plassen i kvalifiseringen.

Robert Johansson hoppet 132 meter og endte på 21.-plass.

De øvrige norske havnet på nederste halvdel av de 50 som kvalifiserte seg. Marius Lindvik ble nummer 35, Robin Pedersen 38, Anders Håre 45 og Sondre Ringen 46.

Det var 72 deltakere i kvalifiseringen, og de 50 beste er klare for rennet.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken