Viste gamle kunster

KJENNER HVERANDRE. Selv om Geir Erlandsen (t.v) og Istvan Moldovan (t.h) ikke har spilt sammen på tre år, fungerte samarbeidet bra under Norwegian Open. Nå kan det hende det blir mer doublespilling i tiden som kommer. FOTO: ØYSTEIN KLØVSTAD LANGBERG

KJENNER HVERANDRE. Selv om Geir Erlandsen (t.v) og Istvan Moldovan (t.h) ikke har spilt sammen på tre år, fungerte samarbeidet bra under Norwegian Open. Nå kan det hende det blir mer doublespilling i tiden som kommer. FOTO: ØYSTEIN KLØVSTAD LANGBERG

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Etter tre års avbrekk stilte Istvan Moldovan (32) fra Modum BTK igjen opp i en doubleturnering. Det endte med seier og ny inspirasjon.

DEL

Det ble en spennende doublefinale under Norwegian Open i Bjølsenhallen. Moldovan og makker Geir Erlandsen gjorde et greit førstesett og vant 15-13 over motstanderne fra Hviterussland. I andre sett ble det totalsprekk for de norske guttene, og gjestene vant hele 11-5.
-Det blir mye bomming i starten og vi lar dem angripe. I det andre settet misset vi et par baller på rad og da gikk det som det gikk, forklarer Istvan.
Midtveis i det tredje settet fikk de norske guttene dreis på spillet og de vant 11-6. I det siste settet pangåpnet nordmennene og ledet på det meste 9-3.

Favoritter. -Vi hadde et par sinnssyke baller. Da er det lett å tenke at nå er det gjort, forklarer bordtennisveteranen. Men til tross for en liten sprekk på slutten, styrte Erlandsen og Moldovan den norske skuta inn til 3-1 seier.
-Jeg er fornøyd med at vi vant. Selv om vi var favoritter så vet man aldri i bordtennis, sier 32-åringen. Moldovan hadde ikke spilt double på tre år før stevnet i helgen, og seieren ga mersmak.
-Jeg har lyst til å spille mer double. Geir og jeg kjenner hverandre godt, men det er forbundet som bestemmer hvor mye det blir, sier bordtennisspilleren.

FLYTTET HJEM. Etter å ha bodd over syv år i utlandet, flyttet Moldovan hjem til Modum for en måned siden.
-Det er ganske annerledes enn ute i Europa. De er mye mer profesjonelle der, sier Istvan, som nå er trener i Modum Bordtennisklubb.
-Jeg føler meg ikke helt hjemme ennå. Jeg har ikke fått tid til å kjenne ordentlig etter, sier han.
Det neste som står på planen for Istvan Moldovan er å bli pappa. Den svenske kjæresten hans har termin om to uker. Etter dette venter det nye utfordringer.
-Vi skal møte Danmark, Slovakia og Belgia til landskamper. Vi skal prøve å beholde plassen vår i A-EM, forklarer han.
Istvan Moldovan spilte forøvrig også i single-turneringen under Norwegian Open. Her ble han til slutt nummer ti etter å ha blitt slått av Geir Erlandsen i plasseringsmatch. Modums Wang Bing ble nummer 26.

Artikkeltags