(Nettavisen)

England har faktisk ikke vunnet mot Italia i en tellende kamp siden 1977. Den gangen vant engelskmennene 2-0 i en VM-kvalifiseringskamp på Wembley, men de har aldri vunnet en tellende kamp i Italia.

England har spilt 13 kamper mot Italia i Italia, men den eneste seieren kom i en privatlandskamp i mai 1961. Da vant England 3-2. De andre tolv kampene på italiensk jord har endt med syv tap og fem uavgjorte.

Den statistikken tror vi England gjør noe med på torsdag.

Her kan du spille på at England vinner mot Italia. Sjekk oddsen!

The Three Lions har en sensasjonell statistikk i EM-kvalifiseringskampene. De har kun tapt én av de siste 26 EM-kvalikkampene. Den eneste tapet i denne perioden kom mot Tsjekkia. De tapte 1-2 i Praha i oktober 2019. England har vunnet 17 av de 18 siste EM-kvalifiseringskampene.

Vinner England mot Italia, vil det være Gareth Southgates 50. seier som engelsk landslagssjef. Kun Sir Alf Ramsey (79) og Walter Winterbottom (82) har tidligere klart å vinner 50 kamper eller flere med det engelske landslaget.

Italia - England

Odds: England vinner - 2,50 i odds

Kampstart torsdag 23. mars kl. 20.45

Spillestopp kl 20.44

Stadio Diego Armando Maradona

Kampen kan sees på TV2 Sport Premium 1

Vi tror at England vinner. Det spiller du på her til 2,50 i odds

England og Italia møttes i en dramatisk EM-finale på Wembley i 2021, hvor italienerne vant på straffespark. De to nasjonene havnet også i samme gruppe i Nations League, så torsdagens match i Napoli blir den fjerde mellom Italia og England på de to siste årene.

The Three Lions spiller sin første kamp siden VM-exiten mot Frankrike i kvartfinalen. Gareth Southgate har fått fortsette som manager, og han skal forsøke å lede England til lagets fjerde mesterskap.

Italia på sin side mislyktes i komme til VM i Qatar. De endte på andreplass i sin VM-kvalifiseringsgruppe og måtte ut i playoff, der tapte de overraskende mot Nord-Makedonia.

England og Italia har spilt mange jevne kamper de siste årene. Fire av de fem siste kampene mellom de to lagene har endt uavgjort etter 90 minutter, og alle de fem siste kampene har endt med under 2,5 mål.

Siden ingen av lagene har spilt siden desember og belastningen på spillerne har vært ekstra stor denne sesongen, er det grunn til å tro at det vil være to smårustne mannskap som møtes i Napoli torsdag.

England spilte uavgjort i tre av de seks Nations League-kampene i fjor, og Gareth Southgate har gjort England til et lag det er vanskelig å slå, men skadesituasjonen i det italienske laget gjør at det er grunn

Italia svekket offensivt

Roberto Mancini har opplevd at flere spillere har meldt forfall til torsdagens kamp. Angriperen Federico Chiesa, venstreback Federico Dimarco og keeper Ivan Provedel er alle ute. De to sistnevnte er erstattet med Emerson Palmieri og Marco Carnesecchi.

Carnesecchi er en av fire spillere i troppen til Mancini som kan få sin debut i EM-kvalfiseringskampene i mars sammen med Wladimiro Falcone, Alessandro Buongiorno og den argentinskfødte spissen Mateo Retegui.

Med Ciro Immobile og Giacomo Raspadori ute på grunn av skader, kan Retegui få sin debut i en av de to kampene til Italia mars. At Boca Juniors-spilleren, som er på utlån til Tigre i den argentinske toppdivisjonen, vurderes i startelleveren er et svakhetstegn. Det gjør at vi heller mot England-seier.

Selv om England må klare seg uten Marcus Rashford, Mason Mount og Nick Pope, så har de solide erstattere. Ivan Toney er den eneste spilleren i den engelske troppen som ennå ikke har fått sin debut på landslaget.

Chelsea-vingbackene Ben Chilwell og Reece James er tilbake i den engelske landslagstroppen, og de kan komme til å starte i backrekken sammen med Harry Maguire og John Stones.

Harry Kane ligger an til å få med seg Bukayo Saka og Phil Foden på topp.

Jude Bellingham og Declan Rice blir å finne på midtbanen.

Det italienske landslaget kommer til å være godt organisert, men vi har vanskeligheter med å se hvem som skal score målene for dem. Mancini har West Hams Gianluca Scamacca og Leeds-spilleren Wilfried Gnonto i troppen, men vi er usikker på om det er godt nok mot England. Kane, Foden, Saka og Bellingham har kvaliteter som vil skape problemer for Italia bakover.

Ikke nok med det.

Italia har ikke vunnet noen av de fire siste kampene i Napoli. Sist de vant her var i november 1997.

England vil ha revansj for tapet i EM-finalen. Den motivasjonen skal ikke undervurderes.

Vi tror England vinner dette oppgjøret, og synes 2,50 i odds er spillbart. Her kan du spille på at England vinner.