(Nettavisen)

Gjennom treningskampene i vinter, og cupkampene mot Haugesund (3-1) og Sandefjord (3-0), er Brann fremdeles ubeseiret. Brann har vunnet fire treningskamper og spilt én uavgjort.

De har scoret 21 mål på de syv første kampene i 2023. Det er et snitt på nøyaktig 3,00 mål per kamp.

2,25 i odds på at Brann klarer dette mot FC København

Brann møter den danske storklubben FC København til treningskamp torsdag. Det blir en skikkelig test hvordan Eirik Hornelands lag ligger an før comebacket i Eliteserien.

FC København - Brann

Odds: Brann vinner - 2,25 i odds

Kampstart torsdag 23. mars kl. 15.30

Spillestopp kl 15.29

Treningskamp i København

Kampen kan sees på Direktesport Skaff deg tilgang her

Vi tror at Brann vinner. Det spiller du på her til 2,25 i odds

Kampen spilles på FCK sitt treningsanlegg i København, og erstatter kampen mot Odd som var planlagt fredag 24. mars.

Grunnen til at kampen mot Odd utgikk, var at Brann kunne møte Odd i fjerde runden i cupen og lagene møtes også i andre serierunde. Det gjorde at det kunne bli mange kamper mot samme motstander i løpet av kort tid.

FCK har slått seg opp som Skandinavias største fotballklubb og har jevnlig vært å se i gruppespill i Europa, ofte også i det aller gjeveste selskapet; Champions League.

FCK mangler halve startelleveren

Men torsdag mangler FCK en rekke spillere til torsdagens treningskamp. Seks av spillerne som startet sist kamp mot Viborg i den danske Superligaen er på landslagsoppdrag, og det er også to av spillerne som ble byttet inn.

Se FC København - Brann på Direktesport fra torsdag kl. 15.25

Mohamed Daramy og Elias Jelert er begge tatt ut i troppen til Danmarks EM-kvalikkamper mot Finland og Kasakhstan. Denis Vavro er på det slovakiske landslaget.

Viktor Claesson er med det svenske landslaget, mens Hákon Haraldsson og Isak Bergmann Johannesson er begge i den islandske EM-kvaliktroppen

Marko Stamenic spiller privatlandskamper med New Zealand, mens Roony Bardghji er tatt ut på det svenske U21-landslaget.

Ikke nok med det. William Clem og Valdemar Lund er med det danske U21-landslaget.

Spillerne som er borte har scoret 31 av de 46 målene til FCK så langt denne sesongen. Så uansett om FCK har en solid spillerstall, så vil de være betydelig svekket.

Det betyr at Brann kan overraske i den danske hovedstaden.

Vant mot FCK i 2008

Brann har møtt FC København i treningskamp én gang tidligere. Det skjedde på La Manga i 2008. Den gangen scoret Eirik Bakke kampens eneste mål.

Men Brann spilte mot ni mann i nesten hele andre omgang etter at Michael Gravgaard og Hjalte Nørregaard begge fikk rødt kort i starten av andre omgang.

Brann-trener Eirik Horneland planlegger å gi flere av benkesliterne sjansen mot FCK, men han har også en rekke fravær.

David Wolfe, Niklas Jensen Wassberg, Isak Hjorteseth og Rasmus Holten er alle vekkreist på aldersbestemte landslag, men det er bare Wolfe av dem som har vært i startelleveren i de siste kampene. Niklas Castro og Ulrik Mathisen er fortsatt i opptrening etter sine skader.

Brann reiser med kun tolv utespillere fra A-troppen, men Horneland sier til Bergensavisen at han vil ta med fire unggutter fra akademiet. Likevel vil han prioritere at A-lagsspillerne får mest mulig spilletid, og det kan være greit.

Se FC København - Brann på Direktesport fra torsdag kl. 15.25

For selv med ti spillere på landslagsoppdrag har FCK flere kjente navn som kan havne i lagoppstillingen. Den danske stjernen Andreas Cornelius, som ble hentet for 65 millioner kroner i fjor sommer, er ikke på samling og kan spille mot Brann. Det samme kan Jordan Larsson, sønnen til den svenske fotballegenden Henrik Larsson. Samtidig er det greit å vite at Cornelius så langt ikke har scoret for FCK denne sesongen, og Larsson har kun ett mål.

Kampen mellom FCK og Brann spilles av sikkerhetsmessige årsaker uten tilskuere. Det skyldes at det ikke er tribunefasiliteter på treningsanlegget til FCK i Jens Jessens Vej 10. Det er usikkert hvile lag danskene stiller med, men vi tror Brann kan matche dem. Eirik Horneland og Erik Huseklepp vil holde oppe momentum inn mot seriestarten, og en seier mot FCK er perfekt for selvtilliten.

Vi tror at Brann vinner. Det spiller du på her til 2,25 i odds