(Nettavisen)

Danmark og Finland har møttes 21 ganger i Danmark siden 1951. Tallene viser at danskene har vunnet 17 av kampene, tre har endt uavgjort og Finland har én seier.

3,85 i odds på dette spillet mellom Danmark og Finland

Den finske seieren kom i det forrige møtet mellom lagene. Joel Pohjanpalo sørget for en historisk 1-0-seier til Finland i fotball-EM i 2021.

Klarer finnene å gjenta suksessen i Parken torsdag? Neppe!

Danmark - Finland

Odds: Halvtid/Fulltid - Uavgjort - Danmark - 3,85 i odds

Kampstart torsdag 23. mars kl. 20.45

Spillestopp kl 20.44

Parken, København

Kampen kan sees på TV2 Sport 1

Vi tror at det står uavgjort til pause og Danmark vinner etter fulltid. Det spiller du på her til 3,85 i odds

VM-fiaskoen skal revansjeres, og det gjør Danmark best med en overbevisende EM-kvalifisering. Det danske landslaget er skyhøye favoritter i en gruppe som består av Finland, Kasakhstan, Nord-Irland, Slovenia og San Marino.

Kasper Hjulmand er fortsatt landslagstrener, men det har vært en del endringer i spillergruppen i forhold til VM - både på grunn av skader og manglende spilletid i klubblagene.

Thomas Delaney, Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg, Christian Eriksen og Joachim Andersen er av forskjellige grunner ute mot Finland, mens nye ansikter i det danske laget er spillere som FCKs Elias Jelert og Morten Hjulmand fra Serie A-klubben US Lecce.

Danmark virker tilsynelatende svekket, men Kasper Hjulmand har nå spillere som har mye spilletid i sine respektive klubblag.

Det var en gedigen opptur for finsk fotball at finnene klarte å kvalifisere seg for EM i 2021, men etter mesterskapet har resultatene vært så som så. Teemu Pukki og lagkameratene klarte ikke å kvalifisere seg for VM i Qatar. Frankrike og Ukraina havnet foran dem i gruppen.

Etter seieren mot Danmark i EM i 2021 har Finland kun vunnet fem kamper, men man skal likevel ikke undervurdere Finland, som er Danmarks tøffeste motstander i EM-kvaliken. Lukas Hradecky, som til daglig spiller i Bayer Leverkusen, og Norwich-stjernen Teemu Pukki er to av de største profilene i det finske laget, men de danske spillerne spiller jevnt over for bedre klubber og på et høyere nivå.

At danskene mangler flere erfarne spillere kan hjelpe finnene. Markku Kanervas lag er en disiplinert gjeng, og de spiller i et 5-3-2-system, som ofte blir til et 3-5-2-system når de vinner ballen.

Finland gjorde en bra prestasjon i forrige sommers Nations League. De var ubeseiret hjemme, tapte knepent mot Romania og Bosnia-Hercegovina før de slo Montenegro på bortebane. Men hvis Danmark spiller på samme nivå som de gjorde i Nations League i 2022 vil dette bli en veldig tøff kveld for finnene.

Danmark har gått målløse av banen i seks av de siste ni kampene, og seks av de siste ni kampene mellom Danmark og Finland har endt med ett mål eller færre. Disse to statistikkene gjør at vi føler oss ganske sikre på at vi vil få en jevnspilt kamp i Parken.

På tross av alle frafallene bør Danmark være sterkere enn Finland hjemme i København. Vi tror finnene holder ut til pause, men at Danmark avgjør kampen i løpet av de siste 45 minuttene.

Vi tror at det står uavgjort til pause og Danmark vinner etter fulltid. Det spiller du på her til 3,85 i odds