(Nettavisen)

WC sprint skøyting - Tallinn

Tirsdag 21. mars

Prologene starter kl 16.00
Finalene starter kl 18.30

Live odds etter rennstart

Konkurransen ser du på TV3 og Viaplay

Verdenscupen i langrenn er tilbake i Estland, men denne gangen er det ikke i Otepää det skal konkurreres.

Tallinn er hovedstaden i Estland og på Tallinn Song Festival Grounds skal de beste sprinterne i verden kjempe om nye verdenscup-poeng.

Løypen ligger på en konsertarena, hvor det skal gås to runder av 675 meter, uten de altfor tunge motbakkene.

Her blir det garantert tøffe dueller hvor de aller raskeste, og de som er best til å posisjonere seg, vil være favoritter.

Et nytt moment som kan gjøre det mer spennende er at det for første gang i verdenscupen skal være felles smøring for alle nasjonene. Det var Swix som vant anbudsrunden, og det blir interessant å se hvilke utslag det gir når alle stiller på start med likt smurte ski.

Sprint herrer

Johannes Høsflot Klæbo er fortsatt i knallform, og selv ikke de to tøffe femmilene han gikk i VM og Holmenkollen ser ut til å ha gjort noe med toppfarten til trønderen.

Han overbeviste igjen da han knuste alle på sprinten i Drammen, og i Falun var han like suveren. Et godt disponert løp på 10 km klassisk, med en vanvittig avslutning, gjorde at han vant drøye 10 sekunder foran Martin Løwstrøm Nyenget.

På sprinten fikk han vist frem både hurtigheten og sine taktiske egenskaper, og vant som han ville foran Erik Valnes.

Klæbo står nå med 17 seiere denne sesongen, og med tre individuelle renn igjen har han mulighet til å tangere rekorden til Therese Johaug på 20, som hun satte i sesongen 2019/20. Det tror vi motiverer trønderen.

Det er selvsagt noen som kan slå Klæbo på en superdag, og av de norske er det spesielt Erik Valnes. Nordlendingen har vist fin form siden VM, men har manglet det siste lille for å gå helt til topps. Vi tror det blir vanskelig også på tirsdag.

I Falun fulgte det utlendinger på rekke og rad etter de to norske, og Federico Pellegrino, Lucas Chanavat og Richard Jouve er alle raske nok til å være med helt inn og kjempe om seieren. Se også opp for svenske Edvin Anger. Han vant prologen i Falun og tar stadig små steg mot toppen.

Uansett går vi for ny seier til Klæbo. Han har en fantastisk evne til å holde seg unna alt av trøbbel i de tette sprintene, og vi tror han danser seg unna eventuelle problemer også denne gangen.

Vårt tips er at Johannes Høsflot Klæbo vinner i Tallinn. Det spillet leverer du her

Sprint kvinner

For kvinnene har det vokst frem en ny superduell i sprint. Dronningen de siste par årene har vært Jonna Sundling, som har vunnet de tre siste mesterskapene. Med sin kombinasjon av eksplosivitet og utholdenhet har hun utklasset sprintfelt et utall ganger.

Nå har det dukket opp en norsk løper med helt ekstreme fartsegenskaper, samtidig som utholdenheten stadig er i utvikling. Kristine Stavås Skistad slo gjennom med seier i Les Rousses i januar, mens i VM ble det tunge føret og den lange løypen akkurat litt for tøff, og det endte med femteplass.

I Drammen var løypen mer skreddersydd for Skistad, og da lekte hun seg til seier foran nettopp Sundling. Vi trodde løypen i Falun skulle være tung nok til at Skistad ikke maktet å henge med, men til tross for knallhardt tempo av Sundling underveis i finalen, bet den norske juvelen seg fast.

Hun hadde akkurat nok kontakt på toppen av den siste bakken til at hun fikk ryggen på den svenske stjernen inn på stadion, og på selve oppløpet var det rått parti. Ingen følger Skistad på de siste hundre meterne, og hun sikret seg seieren i svenskenes hule.

I Tallinn tror vi det blir enda viktigere å ta starten, og der er det ingen som har sjanse mot Skistad. I følge løypeprofilen er avslutningen også litt som i Falun, med lett terreng mot mål, og da lukter det nok en triumf til verdens raskeste langrennskvinne.

Vårt tips er at Kristine Stavås Skistad vinner i Tallin. Det spiller du på her til 1.75 i odds