(Nettavisen)

Bradford City sjokkerte Fotball-England i februar i fjor da de annonserte at Mark Hughes, som aldri tidligere har hatt en managerjobb utenfor Premier League, hadde takket ja til å bli League Two-klubbens nye sjef. United-legenden tok over etter Derek Adams som fikk sparken. Hughes har vært manager i store klubber som Manchester City, Blackburn, Stoke og Southampton.

Her kan du spille på at Bradford vinner tirsdagens opprykksduell mot Carlisle. Sjekk oddsen!

Da waliseren tok over lå Bradford på 12.-plass, men de endte på en skuffende 14.-plass. Denne sesongen ser det bedre ut for den tidligere Manchester United-spilleren og The Bantams.

De ligger på opprykksplayoff, og har kun seks poeng opp til tredjeplassen som gir direkte opprykk.

Bradford - Carlisle

Odds: Bradford vinner - 2,25 i odds

Kampstart tirsdag 21. mars kl. 20.45

Spillestopp kl 20.44

Valley Parade

Vi tror at Bradford vinner. Det spiller du på her til 2,25 i odds

Bradford City rykket ned fra Premier League i 2001 etter å ha spilt to sesonger i den engelske toppdivisjonen.

Økonomisk rot etter nedrykket gjorde at Vest-Yorkshire-klubben ble satt under administrasjon to ganger på to år, og de har vært et heislag mellom League One og League Two de siste 20 årene.

Nå spiller de sin fjerde sesong på rad på nivå fire i det engelske divisjonssystemet, men denne sesongen kjemper de om opprykk. De ligger på playoffplass med 60 poeng, men det er kun seks poeng opp til en direkteopprykksplass. Tirsdag er det klart for en duraberlig opprykksduell på Valley Parade. Da tar Bradford imot Carlisle som ligger på fjerdeplass med fem poeng mer enn dem.

Hjemme-trøbbel for Hughes

Mark Hughes har gjort en god jobb med Bradford, men han har ikke klart å løse den eldgamle hjemmehodepinen - som har vært et problem siden Stuart McCall var manager for et ubeseiret Bradford-lag i 2017.

Selv om Bradford har tre, fire og fem ganger så mange tilskuere på hjemmekampene sine som andre klubber i League Two, er det ikke garantert at de tar poeng foran sine egne fans. Statistikken viser at de har tatt flere poeng borte enn hjemme denne sesongen.

Hughes har ledet laget i 25 hjemmekamper. Bradford har kun vunnet ni av kampene. Syv av kampene har endt med tap, inkludert fire denne sesongen. Det store problemet til The Bantams er at de spiller for mange kamper uavgjort på hjemmebane.

Det har vært noen frustrerende uker for Bradford, som har spilt uavgjort i de tre siste kampene. De har spilt 1-1 mot Newport og 2-2 mot nedrykkstruede Hartlepool.

Det er ingen grunn til å tro at det skal bli en kjedelig 0-0-kamp mellom Bradford og Carlisle.

Begge lag har nemlig scoret i ni av de 15 siste kampene på Valley Parade, hvor Bradford har plukket 28 poeng så langt denne sesongen.

Mark Hughes lag har også scoret i åtte av de siste ti kampene, og de har scoret i 18 av de siste 23 kampene på hjemmebane.

Siden Bradford har spilt uavgjort i seks av de tolv siste kampene, har det blitt en liten luke opp til topp tre lagene. Carlisle derimot ligger kun to poeng bak Stevenage på andreplass, og gjestene fra Nordvest-England vil hoppe opp på en direkte opprykksplass om de vinner tirsdagens kamp i Yorkshire.

Paul Simpsons mannskap er ubeseiret i de fem siste kampene, hvorav fire av kampene er vunnet, men de har trøbbel med å holde tett bakover. De har opplevd at begge lag har scoret i syv av de siste ti kampene sine. Likevel; Carlisle er et av de beste bortelagene i League Two, men statistikken på Valley Parade er sørgelig. De har kun vunnet én gang her siden 1970-tallet.

Mark Huges og Bradford vet at denne kampen er svært viktig for dem. De trenger tre poeng tirsdag for å henge med i kampen om direkte opprykk.

Vi tror at Bradford vinner. Det spiller du på her til 2,25 i odds