(Nettavisen)

Denne ukens lørdagskupong består av seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship. Bonuspotten er steget til ca. 1,2 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

1. Newcastle - West Ham
Newcastle fortsetter å levere, og med alle kamper inkludert har de kun tapt en av de 21 siste kampene. Det var i FA-cupen borte mot Sheffield Wednesday for en liten måned siden, men etter det har de igjen tatt opp hansken og levert fine prestasjoner. I serien viser raden 2-3-0 siste fem, og det er vel både positivt og negativt at alle de tre siste kampene nå har endt målløst 0-0 mot Leeds, Arsenal og Crystal Palace. De holder fortsatt tredjeplassen med 39 poeng, hvor de har seks poeng opp til Manchester City på andre, men kun målforskjellen ned til Manchester United på fjerde. Etter 0-0 mot Crystal Palace sist har de vært ute i et dobbeltoppgjør i ligacupen, hvor de tok seg til finalen etter 1-0 borte og 2-1 hjemme over Southampton. 22 poeng og kun fem baklengs på ti hjemmekamper er krutt denne sesongen. Her er Isak, Krafth, Manquillo og Targett ute med skader, mens Guimaraes er ute med rødt kort.

West Ham tok endelig en seier igjen sist med 2-0 hjemme over Leeds, og etter at de også fikk en liten opptur FA-cupen uken senere med 2-0 borte over Derby er humøret kanskje på vei tilbake etter en tyngre periode. For 1-1-6 siste åtte viser et lag som har slitt lenge nå, og istedet for å kjempe om E-cup har de havnet i nedrykksgrøten med en 16.plass og 18 poeng. Det er bare poenget over Bournemouth under streken, og med kun tre poeng ned til Southampton på sisteplass blir det en tett strid om poengene hele veien inn. Kun fem poeng på ti bortekamper er svakt. Cornet, Ings, Scamacca og Zouma er ute.

West Ham er svake borte, og denne skal Newcastle ha kontroll på. H.

2. Aston Villa - Leicester
Aston Villa har sett ut som et nytt lag med Unai Emery inn bak spakene, og 1-0 over Southampton på bortebane og 2-1 over Leeds på hjemmebane nå i de to siste gjør at de plutselig har vunnet tre av de fire siste seriekampene. Det har gitt et byks oppover på tabellen, hvor de nå er nummer elleve med 28 poeng. Det er åtte poeng opp til Tottenham på femte, og selv om det nok blir for tøft bør humøret i troppen være klart stigende etter den siste tidens resultater selv om de røk på et bananskall i FA-cupen tredje sist med 1-2 hjemme for Stevenage. 17 poeng på ti hjemmekamper i serien og 15-11 i målforskjell er da ikke så ille det. Diego Carlos, McGinn og Steer er skadet.

Leicester får svært lite til å stemme. Poengene uteblir, og laget er atter en gang inne i en meget svak periode. 2-2 hjemme mot Brighton sist var vel helt ok, men med 0-1-4 siste fem holder det ikke med poengdelinger. Bedre har det gått i FA-cupen med seire over Gillingham og Walsall, men det er klart dårligere nivå enn det de møter i Premier League. Med 18 poeng er de kun poenget over nedrykk, selv om de ligger på en 14.plass på tabellen. Det går dessverre mot en meget skuffende sesong for "the Foxes" som her mangler Bertrand, Justin og Ndidi.

Aston Villa har fått inn "grooven" i laget nå, og vi setter de som ganske klare favoritter her. H.

3. Brentford - Southampton
Brentford seiler mot en ganske trygg sesong, og formmessig er det intet å klage på hvor de har 4-4-0 på de åtte siste og tre seire på de fire siste kampene. Det ble målløst 0-0 sist borte mot Leeds, men Brentford viser seg meget stabile og klubben blir bedre og bedre for hver sesong. En 8.plass og 30 poeng er kun seks poeng opp til E-cup er sterkt, og det er vel det som blir det neste steget for danskene som styrer skuta til londonklubben med bravur. 19 poeng på ti hjemmekamper er bra, og det samme er målforskjellen som viser 20-10. Jansson og Onyeka er borte her.

Like bra står det ikke til med Southampton som ligger dønn nederst med 15 poeng. Til tross for elendig form og 1-0-7 på de åtte siste i serien er de ikke avhengt, for de fleste av de andre lagene i bunnen er også helt ute av form og dermed er det fortsatt håp i hengende snøre for Southampton. Men da må det snu kjapt, for med kun to poeng opp til Wolves over streken er det ingen grunn til å gi opp. Ni poeng på ti bortekamper gjør at de har levert bedre borte enn hjemme, men 18 baklengs betyr også nesten to baklengs i snitt pr bortekamp. Larios, Livramento og Walker-Peters er skadet.

Southampton må snart begynne å vinne kamper. Men Brentford viser stadig fremgang, og vi tror de tar tre nye poeng her. H.

4. Brighton - Bournemouth
Brighton har klart seg meget bra de, selv om de måtte la Graham Potter gå til Chelsea for noen måneder siden. For Brighton er oppe på en flott 6.plass med 31 poeng, fem poeng unna en E-cupplass. 3-1-1 på de fem siste er klart godkjent, og ikke minst har de bemerket seg nylig med to fine hjemmeseire over Liverpool. For først gjorde de en meget bra hjemmekamp i serien hvor de knuste de hele 3-0, mens etter en litt skuffende bortekamp mot Leicester (2-2) skulle de igjen ta imot Liverpool på hjemmebane, denne gang i FA-cupen. Og nok en gang var Brighton det beste laget, og tok da også hjem seieren, denne gang med sifrene 2-1 etter en overtidsscoring som sendte Amex Sradium til himmels. Med 14 poeng på ni hjemmekamper er de ikke blant de bedre på eget gress, men akkurat nå er formen stabilt bra uansett hvor de spiller. Noen fravær finnes, hvor Ferguson, Moder, Lallana og Colwill er skadet, mens Mac Allister er ute med gule kort.

Bournemouth har fått det skikkelig nå, og hele åtte av de ti siste seriekampene er tapt. Uavgjort hjemme mot Nottingham Forest sist var kanskje en bitteliten opptur, men 1-1-8 i serien er rett og slett meget svakt. Nå har de også ramlet under streken med en 18.plass og 17 poeng, og det er uhyre jevnt der nede hvor Leicester på 14.plass har 18 poeng, mens Southampton nederst har 15. Dermed blir det et realt bikkjeslagsmål om å unngå å havne under streken eter 38 spilte kamper. Med 42 baklengs slipper de inn klart flest mål i ligaen, og her på bortebane er det virkelig ille med fem poeng og stygge 9-32 i målforskjell etter ti kamper. Brooks, Cook. Fredericks, Solanke, Stanislas og Tavernier er alle borte.

Bournemouth er rett og slett grusomme på bortebane. Denne tar Brighton. H.

5. Manchester United - Crystal Palace
Trener ten Hag har virkelig fått skikk på dette laget, og nå kommer de nettopp fra å ha kvalifisert seg til en ligacupfinale mot Newcastle etter at de enkelt slo ut Nottingham Forest med til sammen 5-0 over to kamper hvor de stilte relativt toppet i begge oppgjørene selv om noen av stjernene fikk hvile i returen. Videre tok de seg også i FA-cupen med seier over Reading forrige helg, og dermed har Manchester United klart seg riktig så bra siden de tapte 2-3 borte for Arsenal den siste seriekampen for to uker siden. Før den kampen møtte de dagens motstander Crystal Palace på bortebane, og etter at den kampen endte uavgjort 1-1 er nok Manchester United ganske revansjesugne her. Det trengs fortsatt poeng i serien, for med sine 39 poeng er de fortsatt på en 4.plass, målforskjellen bak Newcastle i kampen om bronsen. Her hjemme holder de som regel buret rent, hvor 22 poeng og kun fem baklengs på ni kamper er meget solide tall. Weghorst og Sabitzer inn gir ten Hag enda flere alternativer offensivt. Butland, Eriksen og van de Beek er ute foran denne.

Crystal Palace skal få klart godkjent i de siste kampene selv om det har endt med tap 0-1 borte mot Chelsea, uavgjort 1-1 hjemme mot Manchester United og målløst 0-0 hjemme mot Newcastle. Sterke motstandere har det vært, men i poengstatistikken vises ikke det, og med 2-3-5 siste ti lugger det litt. De er fortsatt trygt plassert på en 12.plass med 24 poeng. Det er langt unna noe som helst å spille for, og det går mot en ganske så avslappende andre halvdel av sesongen. Ni poeng på ni bortekamper er helt middels. Andersen, Ferguson, Zaha og McArthur er ute med skader.

Manchester United leverer på alle fronter nå, men trenger å levere enda litt bedre her i serien. Vi tror på en seier her. H.

6. Wolves - Liverpool
Wolves har ikke levert noe særlig på lenge, og selv om de klarte å slå West Ham i den nest siste seriekampen er 2-1-3 siste seks litt for lite. De har også blitt slått ut av både FA-cupen med 0-1 hjemme for Liverpool og ligacupen (1-2 på straffer borte mot Nottingham Forest), og når Wolves nå ligger å vipper på nedrykksstreken med en 17.plass og 17 poeng bare målforskjellen foran Bournemouth som nå er første lag under streken går det mot en ganske så skuffende sesong. Et nedrykk hadde vært helt krise, og den aller største svakheten deres er fremover på banen hvor de kun står med usle 12 mål på 20 kamper. Da blir det vrient å vinne kamper. Elleve poeng på ti hjemmekamper er middels, men også her er målforskjellen svak med 6-14. Chiquinho, Kalajdzic, Neto og Traore er ute.

Det er ikke enkelt å vite hvor Liverpool står for tiden. Klubben leverer som regel varene hjemme på Anfield (6-3-1), men 2-2-5 på bortebane forteller om et lag som absolutt ikke trives like bra på reise. Formen i serien er heller ikke mye å skryte av, hvor de har tre kamper uten seier nå, etter at de tapte 1-3 borte mot Brentford før de tapte 0-3 borte mot Brighton. Sist kom deres tredje seriekamp på rad uten seier når det endte målløst 0-0 hjemme mot Chelsea, og dermed er de helt nede på en skuffende 9.plass med 29 poeng hvor avstanden opp til E-cup nå har blitt hele sju poeng. Enda en smell fikk de sist når de i tillegg føyk ut av FA-cupen sist etter sesongens tredje tap mot Brighton med 1-2. Men Liverpool slo ut akkurat Wolves her på Molineux med 1-0 i FA-cupen for tre uker siden, så her ønsker de nok å gjenta den bedriften. Trener Klopp har uansett MYE å rette på, om ikke ender denne sesongen med en gigantisk fiasko. Arthur, Diaz, Jota, Firmino, Konate og van Dijk er skadet.

Klokken begynner å tikke fort for Liverpool nå. De slo Wolves her i FA-cupen for tre uker siden, og vi setter de som favoritter også her. Men helt sikre er vi ikke, og det blir en B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

7. Huddersfield - QPR
Huddersfield har fått det skikkelig tøft denne sesongen. Etter at de nesten rykket opp til Premier League forrige sesong har de strevd i hele år, og de ligger fortsatt under streken med 26 poeng. 2-1-4 siste sju er ikke noen hyggelig rad, hvor de klarte 1-1 borte mot Hull nest sist før de tapte 0-2 borte mot Coventry i sin siste kamp. 17 av deres 26 poeng er hentet her på hjemmebane, men de har store problemer med å score nok mål også her (13 mål på 14 kamper).

Her møter de et QPR som i likhet med hjemmelaget sliter voldsomt. Sist kom et nytt tap med hele 0-3 borte mot Hull, noe som gir seks kamper på rad uten seier. De synker og synker nedover på tabellen, og fra en 14.plass med 38 poeng blir avstanden opp til en playoffplass lengre og lengre for Stefan Johansen & Co. selv om det fortsatt ikke er mer enn fem poeng opp akkurat nå. 19 poeng på bortebane er ikke så ille.

To lag i skikkelig motgang. Her kan alt skje. HUB.

8. Luton - Stoke
Luton holder nydelig form, og 1-0 hjemme over Cardiff sist gjør at de har 5-0-1 på de seks siste seriekampene. Det var ikke like bra med 2-2 hjemme mot Grimsby i FA-cupen forrige helg, men totalt sett er formen flott, og Luton er nå innenfor playoff med en meget fin 4.plass og 45 poeng. Man må ha i bakhodet at Luton har levert klart best på bortebane denne sesongen (26 av 45 poeng hentet borte), men de slo altså Cardiff 1-0 her hjemme sist.

Stoke er ikke enkle å vurdere. 2-2-4 siste åtte nå, og etter tre siste tap for Burnley (0-1), Preston (0-1) og Sheffield United (1-3) fikk de seg en flott seier over Reading med hele 4-0. Den seieren fulgte de opp med 3-1 over Stevenage i FA-cupen, og dermed kan det hende at oppturen har begynt. Med 33 poeng har de sju poeng ned til streken, mens det skiller ti poeng opp til playoff. 18 poeng på 14 bortekamper får sies å være helt ok, selv om målforskjellen er i minus med 16-19.

Luton imponerer oss, og hadde normalt sett blitt satt alene. Men Stoke kommer fra to fine seire nå, og dermed må vi doble opp med HU.

9. Millwall - Sunderland
Millwall er med sin 8.plass og 42 poeng blant lagene som ligger å vaker rett under playoffstreken. For etter at de slo Cardiff 1-0 på bortebane sist er de nå kun poenget bak Blackburn på sjette. 3-2-2 siste sju er helt kurant det, men det er særlig her på hjemmebane de leverer klart best hvor de har enormt gode 27 poeng på 13 kamper, noe som er tredje best i hele Championship.

Sunderland har hatt en god første halvdel etter opprykket til Championship, og etter seieren 2-0 over Middlesbrough sist har de 3-2-1 på de seks siste. Det har gitt de en 9.plass med 41 poeng, hvor de er blant lagene som presser på for en playoffplass kun to poeng bak sjetteplasserte Blackburn. 22 poeng på 14 bortekamper er blant de bedre i serien, og de leverte en meget fin bortekamp senest i FA-cupen mot Fulham fra Premier League hvor de klarte å holde inn til 1-1 og en omkamp på Stadium of Light.

Millwall er kruttsterke hjemme, og vi tror mest på de også denne gang. Men de er noe ustabile, og vi ender likevel opp med HU.

10. Preston - Bristol City
Preston har 3-0-5 på de åtte siste i serien, hvor alle tre seirene har kommet på bortebane. For Preston trives klart bedre borte, mens de strever klart mer her hjemme hvor de bare har hentet 13 poeng og scoret åtte mål på 14 seriekamper. Sist i serien kommer de fra seier 2-1 borte over Birmingham, mens de fikk en real smell med 0-4 hjemme for Norwich nest sist. Etter det leverte de en grei førsteomgang i FA-cupen hjemme mot Tottenham før de raknet litt i andre og tapte 0-3. En ganske bra bortestatistikk redder de enn så lenge i serien hvor de er oppe på en 11.plass med 40 poeng, og med tre poeng opp til playoff er de fortsatt med i den kampen. Men de må nok forbedre sin hjemmestatistikk kraftig om det skal være mulig.

Bristol City leverer bra nå, og tar man med alle turneringer har de spilt sju kamper uten tap. Sist gjorde de en flott kamp i FA-cupen når de knuste West Bromwich 3-0 på hjemmebane, mens de gjør det ok også i serien. De spilte 1-1 hjemme mot Blackburn sist, mens de slo Birmingham 4-2 hjemme nest sist. 33 poeng gir en relativt trygg 17.plass i Championship, hvor de har sju poeng ned til nedrykk. 14 poeng på 13 bortekamper gir ikke det helt store inntrykket på bortebane.

Lur kamp. Preston er ikke noe hjemmelag, men Bristol City har heller ikke noe fiffig bortestatistikk. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Reading - Watford
Reading begynte sesongen ganske så sterkt, men de har fått mer å stri med utover. Nå har de ikke vunnet på de fire siste i serien (0-2-2), og sist hadde de null sjanse med 0-4 borte mot Stoke i serien før de dro til Old Trafford for å bli slått ut 1-2 mot trener Paul Ince sitt gamle lag Manchester United. De har ramlet ned til en 16.plass med 37 poeng, og nå er det seks poeng opp til en playoffplass. Det store plusset er hjemmeformen som fortsatt er ganske så fin med 26 poeng på 13 kamper.

Watford holder en femteplass med 44 poeng, men de har bare poenget opp til Middlesbrough som nå har sneket seg opp til en tredjeplass. Den plassen hadde lenge Watford, men etter en nedadgående form med 2-1-3 siste seks har de altså ramlet ned til en femteplass etter tapet 0-2 borte mot Middlesbrough sist. Watford møtte Reading på bortebane i FA-cupen forrige måned, og da endte det med et klart tap 0-2 i en kamp som egentlig var ganske så jevn. 20 poeng på 15 bortekamper for Watford denne sesongen.

Reading vant her mot Watford for under en måned siden, men vi er ikke helt sikre her og må dekke opp. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Swansea - Birmingham
1-1 borte mot QPR sist for Swansea som har helt middels 2-2-2 på sine seks siste kamper. Tapene har vært borte mot Reading (1-2) og hjemme mot Burnley (1-2), og de er for så vidt helt ok det. Formen har vært jevnt over ganske bra i det siste, og med en 12.plass med 39 poeng er de ikke helt uten muligheter til å kunne snike til seg en playoffplass hvor de nå er fire poeng bak Blackburn på sjette. Hjemme er det ganske midt på treet med 20 poeng på 13 kamper.

Birmingham har en lengre vei opp til playoff, og med kun 32 poeng blir nok det vel vrient. En 19.plass gjør at de er nærmere nedrykk, selv om de har seks poeng å gå på ned til Huddersfield og Blackpool på sine 26 poeng. Stor uro er det nok rundt formen til laget akkurat nå, for alle de fem siste seriekampene er tapt, hvor det sist endte med 1-2 hjemme for Preston. Her borte er det ikke særlig mye bedre med 15 poeng på 13 kamper.

Swansea har litt ujevn form, men møter et Birmingham med fem strake tap. HU bør iallfall kunne holde.

Sportspills 96-rekker:
1. Newcastle - West Ham H

2. Aston Villa - Leicester H

3. Brentford - Southampton H

4. Brighton - Bournemouth H

5. Manchester United - Crystal Palace H

6. Wolves - Liverpool B

7. Huddersfield - QPR HUB

8. Luton - Stoke HU

9. Millwall - Sunderland HU

10. Preston - Bristol City HU

11. Reading - Watford UB

12. Swansea - Birmingham HU

Sportspills 432-rekker:
1. Newcastle - West Ham H

2. Aston Villa - Leicester H

3. Brentford - Southampton H

4. Brighton - Bournemouth H

5. Manchester United - Crystal Palace H

6. Wolves - Liverpool UB

7. Huddersfield - QPR HUB

8. Luton - Stoke HU

9. Millwall - Sunderland HU

10. Preston - Bristol City HUB

11. Reading - Watford HUB

12. Swansea - Birmingham HU