(Nettavisen)

Aalesund - Vålerenga

Odds: 2.30 - 3.60 - 2.80

Kampstart søndag 19.juni kl 20.00

Spillestopp kl 19.59 Live odds etter kampstart

Color Line Stadion

Kampen vises på MAX, Eurosport Player, discovery+ og TV 2 Play

Vi tror Aalesund vinner. Det spiller du på her til 2.30 i odds

Aalesund tar i mot Vålerenga søndag kveld i en kamp som er meget viktig for laget fra hovedstaden spesielt.

Aalesund spilte 2-2 borte mot Haugesund i sin siste kamp før pausen, mens Vålerenga ble ydmyket av Rosenborg når de tapte 0-4 hjemme på Intility Arena.

Aalesund ble før sesongstart tippet å havne i nedrykksstriden igjen av alle såkalte eksperter. Det er kanskje ikke så rart, for etter nedrykket fra eliteserien i 2017 har de vært en jojo-klubb mellom Obos-ligaen og eliteserien.

Sist gang de var i øverste divisjon(2020) var det fullstendig krise. Suveren sisteplass med elleve poeng på hele sesongen, og hele 16 poeng opp til Start på plassen foran. Så langt i år ser det bedre ut, og de har prestert noe over det som var forventet.

Femteplass på tabellen etter fire seiere, tre uavgjorte og tre tap har gitt laget den starten de drømte om. Den skjeve starten i antall kamper har også gjort at de foreløpig har spilt kun fire hjemmekamper.

Det har gitt to seiere, en uavgjort og et tap. Seierne har vært av det knepne slaget, med 1-0 mot Kristiansund i serieåpningen og 2-1 mot Jerv i slutten av mai. Mellom der har de spilt 2-2 mot Tromsø og tapt 0-2 mot Molde.

Bortsett fra 0-2 tapene mot Molde og Lillestrøm er det alltid jevne kamper når Aalesund er i aksjon. Det tror vi det blir denne gangen også.

Det er ca. millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Krise i Vålerenga

Vålerenga fikk kriget seg til bronsemedalje i 2020, såvidt foran nesen på Rosenborg, og med gode sesonger kommer forventninger.

Etter den sterke bronsemedaljen - og første seriemedalje siden 2010 - i Dag-Eilev Fagermos første sesong som hovedtrener var det forventninger om at de skulle ta et steg til i 2021.

Det endte med nedtur for Fagermo og Vålerenga, og sjuendeplasser skrytes det ikke av på Intility.

Vålerenga har ambisjoner om å ha ballen mye, men når et lag ikke fungerer optimalt blir det for lett å skape sjanser mot dem - og iblant virker det som Vålerenga kan spille i timesvis uten at det blir scoringer.

De siste kampene har vært spesielt dårlige og på de fem siste står de med en uavgjort og fire tap. Bortekampen mot Tromsø for en drøy måned siden startet den nitriste rekken. Scoringen til Eric Kitolano etter 67 minutter ble kampens eneste, og tapet gjorde tydeligvis noe med laget til Fagermo.

De berget 1-1 hjemme mot HamKam etter en sen utligning, men etter det har det blitt tre tap på rad. Først 2-3 og 0-2 borte mot Strømsgodset og Lillestrøm, før Rosenborg kom på besøk til Intility.

Det ble total ydmykelse, og Rosenborg ga seg ikke før det sto 4-0.

– Vi sliter i alle faser av spillet. Derfor er vi et bunnlag, sa Fagermo etter kampen.

Det var ganske symptomatisk for situasjonen når klanen jublet ironisk etter at Vålerenga traff med noen pasninger på slutten av oppgjøret.

Har du lyst å spille Fantasy og vinne penger? Klikk her!

Aalesund er tøffe hjemme

I fjorårets opprykkssesong var Aalesund ubeseiret hjemme på Color Line Stadion. De 15 kampene endte med ti seiere og fem uavgjorte - med 40-19 i målforskjell.

Så langt i år har de også vært sterke hjemme. Selv om de ikke har møtt de tøffeste lagene er det kun Molde som har stukket av med alle tre poengene.

Vålerenga sliter voldsomt om dagen, og når de spiller og taper som de har gjort de siste kampene tror vi ikke dette er noe som fikses over natten.

På bortebane står de med den ene seieren mot Sandefjord i begynnelsen av mai. Resten av kampene har endt med tap, og de er laget som har sluppet inn flest mål på fremmed gress.

Hjemmelaget har statistikken med seg også. Vålerenga har en seier i Aalesund siden 2005(1-0 i 2017), og vi tror ikke det ser bedre ut etter søndagens oppgjør.

Vi tror på seier til Aalesund. Det spiller du på her til 2.30 i odds

All oddsen på Aalesund-Vålerenga finner du her