Gå til sidens hovedinnhold

Aleksander Aamodt Kilde suser rett til topps

De norske fartsløperne skal endelig få leke i favorittbakken i Lake Louise.

(Nettavisen)

World Cup Lake Louise Canada

Konkurranseprogrammet for helgen:

Fredag 26.11: Utfor - Rennstart kl 20.00 norsk tid

Lørdag 27.11: Utfor - Rennstart kl 20.15 norsk tid

Søndag 28.11: Super G - Rennstart kl 20.15 norsk tid

Konkurransene kan sees på TV3

Oddsen på de forskjellige konkurransene kommer fortløpende og det spiller du på her

Etter den tradisjonsrike tidlige åpningen av sesongen på breen i Sölden og en parallellslalåm i Lech skal vi endelig få se alpinsportens formel 1-øvelser. Fartsløperne skal i aksjon i Lake Louise, og det er første gang på to år vi får se dem stupe ned fjellsidene i Whitehorn Mountain.

Utforløypa starter 2507 meter over havet og er 3123 meter lang, og de kjører i mål på 1680 meter over havet. Det er ikke den mest brutale løypen i løpet av vinteren, men lange glistrekk og relativt rolig underlag gjør at det er ekstremt viktig å finne den optimale linjen.

Dette har de Norske løperne vært utrolig flinke til i denne bakken opp gjennom årene. Her har de hanket inn enormt med seiere og det er tydelig at de har både teknikk og utstyr som fungerer på den Canadiske snøen.

Aksel Lund Svindal var god i alle løyper han kjørte men i Lake Louise var han helt ekstrem. Her dro han med seg åtte seiere totalt gjennom karrieren der seks var i super G og to i utfor.

Det er ca. 311 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

De Norske vil kjempe om seieren

Av dagens løpere er det Kjetil Jansrud som har flest seiere med sine fire. Han vant både utfor og super G i 2014, før han vant super G i 2017 og 2018. Etter en litt trøblete sesong i fjor blir det spennende å se hva han kan få til i OL-sesongen, som kan bli hans siste.

På treningene før fredagens løp har han hengt bra med og var 5. raskest i første treningsomgang og hadde den 14. beste tiden på den andre treningen.

Aleksander Aamodt Kilde blir også utrolig spennende å følge. Mannen som vant World Cup sammenlagt for to sesonger siden startet fjoråret som en rakett. Han vant både utfor og super G i Val Gardena før han var ekstremt uheldig og røk korsbåndet under super G trening i Hinterreit i januar 2021.

Resten av sesongen gikk i vasken men nå er han tilbake og virker rask med en gang. I første treningsomgang hadde han fjerde raskeste tid, og i andre runde var han suverent best. Han ser allerede supersterk ut og er vår klare favoritt.

Ha også et halvt øye på Adrian Smiseth Sejersted som plutselig kan klinke til å være helt i toppen. Han var veldig ustabil i fjor, men spesielt i super G har han potensiale. Her hadde han en andre og en tredjeplass på de tre rennene han kom til mål i.

Tøffe utlendinger

Våre menn får selvsagt hard konkurranse fra flere andre nasjoner. Dominik Paris fra Italia og Beat Feuz fra Sveits er kanskje de to tøffeste. De har bøttevis med erfaring og har kjørt fort i denne løypen tidligere. Paris vant utfor her i 2013 og har i tillegg flere andre og tredjeplasser både i utfor og super G.

Feuz vant utforen her i 2017 og ble nummer tre i 2019, såvidt slått av Paris på andre og Thomas Dressen fra Tyskland som tok seieren. Max Franz fra Østerrrike har vært god her tidligere og vant utforen i 2018. På første trening i år var han raskest av samtlige, og hadde den tredje beste tiden i andre runde.

Vi må også nevne Ryan Cochran-Siegle fra USA. Mannen hadde sitt gjennombrudd i fjor da han vant super G i Bormio i romjulen. Han kjører med den typiske Amerikanske innstillingen og går for gull i alle løp. Det ble også hans bane når han kjørte ut i målhenget i den beryktede utforen i Kitzbühel i januar.

Der endte sesongen for han, men nå er han tilbake og spesielt i super G skal han bli interessant å følge.

Oddsen på de forskjellige konkurransene kommer fortløpende og det spiller du på her