(Nettavisen)

Denne ukens lørdagskupong består av fem kamper fra Premier League og sju fra Championship. Bonuspotten er steget til ca. 1,0 millioner kr. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

1. Crystal Palace - Newcastle
Crystal Palace skal få godkjent i de par siste kampene selv om det har endt med tap 0-1 borte mot Chelsea og uavgjort 1-1 hjemme mot Manchester United. Men i poengstatistikken vises ikke det, og med 2-2-5 siste ni der streves det voldsomt. De holder sin stand som en middelhavsfarer på tabellen. hvor de ligger som nummer tolv med 23 poeng. Det er langt unna noe som helst å spille for, og det går vel mot en ganske så rolig sesong for deres del. 14 poeng på ti hjemmekamper her på Selhurst Park er helt middels. Andersen, Ferguson og McArthur er ute med skader foran møtet mot Newcastle.

En klubb som leverer klart bedre og greit over forventet er Newcastle. For selv om de har fått seg søkkrike nye eiere har de ikke brukt særlig med penger enda. Men likevel er de nå helt oppe på 4.plass, og de er heller ikke mer enn fire poeng bak Manchester City på sølvplass. Kun elleve baklengs er best i ligaen, mens 33 scoringer heller ikke er ille. Sist ble det 1-0 hjemme over Fulham eter en sen scoring, og når de heller ikke har noe europacup eller FA-cup å bry seg om lengre har de muligheten til å holde fullt fokus på ligaen hvor de har imponerende 9-3-0 på de tolv siste. 16 poeng og 15-6 på ni bortekamper er absolutt godkjent også det. Krafth, Shelvey og Targett er ute.

Newcastle virker enormt stabile, og mot et Crystal Palace som ikke har mye å spille for ender vi opp med B på en ganske så vrien kupong.

2. Bournemouth - Nottingham Forest
Bournemouth har fått det skikkelig nå, og hele åtte av de ni siste seriekampene er tapt. Kun hjemmeseieren over Everton ga en opptur for den nyopprykkede klubben som røk 0-2 borte for Brentford sist. Utrolig nok holder de seg fortsatt over streken med en 17.plass og 16 poeng, men nå har de kun poenget ned til trioen under stripen som alle har 15 poeng. Med 41 baklengs slipper de inn klart flest mål i ligaen, og i motsetning til på bortebane så spiller de ofte jevnt med sine motstandere her hjemme. (Elleve poeng og 9-10 i målforskjell på ni kamper). Brooks, Cook. Fredericks, Solanke, Stanislas og Tavernier er alle borte her.

Skogvokterne fra Nottingham har levert ganske bra etter opprykket de, og særlig i de siste par månedene har de levert klart bedre. Sist ble det nok en hjemmeseier med 2-0 over Leicester og en 13.plass med 20 poeng er langt over forventet. Klart verre er det når de kommer hit på bortebane, for der er det rett og slett elendig med 1-2-6 og bekmørke 2-22 i målforskjell. Biancone, Boly, Henderson, Kouyate, Lingard, Niakhate og Richards er ute.

Nottingham Forest er klink elendige på bortebane, men kan klare å ta et poeng mot et Bournemouth helt ute av form. Vi tar en sjanse og spiller U.

3. Leicester - Brighton
Leicester fikk en svak start i høst, men kom tilbake og hadde en ganske så flott periode. Nå har de igjen falt noe tilbake, og 0-2 borte for Nottingham Forest sist ga deres fjerde strake tap. Den svake starten ødela deres muligheter til en fremskutt plassering, og nå må de heller passe på så de ikke havner helt der nede ettersom de ligger helt nede på en 14.plass med usle 17 poeng. Det er særlig her hjemme de har slitt, hvor de bare har klart å hente åtte poeng på ni kamper. Bertrand, Evans. Justin. Pereira og Soumare er ute, mens f.eks Perez og Maddison er usikre.

Brighton har klart å opprettholde sin gode plassering selv om de mistet trener Graham Potter til Chelsea for noen måneder siden. Faktisk har det gått bedre for Brighton enn for Chelsea, for Brighton er nå oppe på en finfin 7.plass med 30 poeng. Med kun tre poeng opp til Tottenham på femte er ikke E-cupdrømmen helt gitt opp enda, og med sterke 3-0-1 på de fire siste henger de bra med. Sist gjorde de en meget bra hjemmekamp mot Liverpool som endte med seier 3-0 uken etter at de smadret Middlesbrough hele 5-1 på bortebane i FA-cupen. Når de siste bortekampene i serien også viser 4-1 over Everton, 3-1 over Southampton og 3-2 over Wolves så viser det et Brighton-lag i god stim. Sterke 16 poeng på ni bortekamper så langt. Moder er ute, mens viktige Trossard er solgt til Arsenal.

Brighton har imponert oss, og viser også styrke på bortebane. Leicester får det ikke til å stemme og vi tror mest på Brighton. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Southampton - Aston Villa
Southampton kom til bortekampen mot Everton sist med seks strake serietap, og etter at de havnet under 0-1 i første omgang så det alt annet enn lyst ut. Men Southampton tok tak i kampen de, og de snudde faktisk kampen til seier 2-1 og tre viktige poeng. Det var en såkalt "sekspoengskamp" i bunnen av tabellen, og md seire her ligger de fortsatt nederst med 15 poeng, men nå har de bare poenget opp til Bournemouth på trygg grunn. Her hjemme har de så absolutt ikke levert særlig bra denne sesongen hvor de kun har seks poeng på ni kamper, men de sto likevel for et skikkelig sjokk sist når de slo ut Manchester City med 2-0 i FA-cupen. Dermed står de faktisk med tre strake seire nå etter at de også slo ut Crystal Palace i ligacupen med 2-1 på bortebane tredje sist. Larios og Livramento er skadet.

Aston Villa varierer i sine prestasjoner, men de gjør det helt greit og har fått en sesong litt i skyggen i år uten de store overskriftene. En 11.plass med 25 poeng er midt på tabellen, og det hele går egentlig sin rolige gang. Sist slo de Leeds med 2-1 på hjemmebane, mens deres siste bortekamp var en sterk forestilling mot Tottenham som endte med seier 2-0 for Aston Villa. Åtte poeng på ni bortekamper er ikke all verden for Aston Villa, og 7-16 i målforskjell viser et lag som slipper inn en del mål på fremmed gress. Diego Carlos, McGinn og Steer er ute.

Southampton har vært elendige på hjemmebane, men viser klar forbedring i formen nå. Vi tar ingen sjanser. HUB.

5. West Ham - Everton
Grusom form for øyeblikket for West Ham som nå har spilt sju seriekamper på rad uten å vinne. 0-1-6 er meget svakt, og sist var det Wolves som fikk alle poengene etter at West Ham tapte 0-1 på bortebane. Det tapet gjorde at West Ham havnet under streken med sine 15 poeng, og dermed må de snarest mulig snu den vonde trenden om dette ikke skal ende med nedrykksstrid. "Heldigvis" for deres del er det meget jevnt der nede nå, hvor det er sju klubber som ligger mellom 15 og 17 poeng. Ti av deres 15 poeng har kommet her på hjemmebane. Cornet og Scamacca er ute med skader.

Nå møter de et av de andre lagene under streken i form av Everton. For etter sin svake sesong i fjor har ikke Everton klart å skjerpe seg nevneverdig i år, og nå ligger de nest nederst på tabellen med sine 15 poeng. Faktisk er de egentlig helt jevne med hjemmelaget her, hvor de kun ligger bak pga et mål mer sluppet inn. Formmessig er de et elendig skue med 0-1-5 siste seks, og 1-2 og 1-4 hjemme for Southampton og Brighton i de to siste er fryktelig labert. Sju poeng på ni hjemmekamper er ingenting å skryte av. Garner, Keane, Patterson og Townsend er skadet.

Meget viktig kamp i bunnen. Små marginer vil avgjøre, men kanskje er begge lag fornøyde med poengdeling. HU.

6. Birmingham - Preston
Fæl form og 0-0-4 på de fire siste for Birmingham som har sluppet inn hele elleve mål på de fire kampene. Den dårlige raden har tatt de bort fra playoffstriden og ned til en 18.plass hvor de nå har 32 poeng. Med seks poeng ned til streken er det vel heller der de må ha fokus nå, selv om det ikke er noe umiddelbar fare. 17 poeng på 14 hjemmekamper denne sesongen.

Preston har ikke noen særlig bedre rad de heller, hvor 1-0-4 på de fem siste ikke oser kvalitet. og form. Hele 0-4 hjemme mot Norwich sist hvor de var sjanseløse, mens de faktisk slo Stoke 1-0 i sin forrige bortekamp nest sist. Veldig ujevnt prestert av Preston nå i det siste hvor formen viser 8-0-8 på de 16 siste. Med 37 poeng er de blant lagene som kjemper om playoff hvor de akkurat nå er nummer 13 på tabellen fem poeng bak topp seks. En viktig ting å ta med seg er at Preston er blant ligaens aller beste bortelag med 24 poeng på 13 kamper.

Preston er blant de beste bortelagene i serien, men formen skremmer ingen. Enda verre form for vertene og her må vi dekke opp. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Bristol City - Blackburn
Bristol City tok en etterlengtet seier 4-2 her på hjemmebane over Birmingham sist, noe som var deres første seier på fem seriekamper. 1-2-2 siste fem nå er noe under pari, men de kommer nylig fra en sterk borteseier 2-1 etter ekstraomganger over Swansea i FA-cupen tidligere denne uken. En 17.plass i serien med 32 poeng er middels, men de har iallfall seks poeng å gå på ned til streken enn så lenge. 18 poeng på 14 hjemmekamper er også helt midt på treet.

Blackburn fortsetter å være dønn enten-eller. Etter hele 27 kamper har de fortsatt ikke spilt uavgjort i årets serie, men de holder seg likevel helt oppe på en 6.plass med 42 poeng. 14-0-13 er en meget spesiell rad, og sist ble det et stortap 0-4 borte for Rotherham etter at de slo Cardiff 1-0 på hjemmebane nest sist. De leverer klart best på hjemmebane hvor de har tatt 27 av sine poeng, mens her på bortebane har de 5-0-9 og 15 poeng.

Blackburn er ekstremt enten-eller. Vi tror den trenden fortsetter og at de får sitt tiende bortetap for sesongen. H.

8. Cardiff - Millwall
Det begynner å bli lenge siden Cardiff har vunnet en kamp nå, og i serien må man tilbake til starten av november hvor Cardiff slo Sunderland 1-0 på bortebane. Etter den tid har de spilt en del uavgjort, med blant annet fem poengdelinger nå på de seks siste. 1-1 hjemme mot Wigan sist var deres tredje strake uavgjort her på hjemmebane, hvor de til sammen står med 17 poeng på 14 kamper. Med 29 poeng totalt har de akkurat nå den første plassen over streken, men de har ikke mer enn tre poeng ned til Huddersfield og Blackpool som begge ligger under streken med 26.

Millwall har en mye bedre plass for tiden med en 8.plass og 39 poeng. Millwall er med det kun tre poeng unna topp seks som gir playoff, selv om de ikke har bedre enn 2-2-2 siste seks. Det ble et bortetap 0-1 for Middlesbrough sist, og ser man på statistikkene så ser man at Millwall er sylvasse på hjemmebane med 27 poeng, mens de her på bortebane er blant de svakeste med 12 poeng på 13 kamper.

Cardiff har ikke vunnet på lang tid, men kan få sin mulighet mot meget bortesvake Millwall. Vi tror iallfall det holder med HU.

9. QPR - Swansea
QPR klarer ikke å hente seg inn fra den negative perioden de er inne i, men 2-2 borte mot Reading sist var likevel en liten opptur etter at de hentet opp 0-2 til 2-2. 1-4-6 siste elleve er dog ingen lystig lesning, og når de i tillegg røk ut med 1-2 borte for Fleetwood Town i FA-cupen er det totalt sett lite smil å se i london-klubben for øyeblikket. Etter en fin start tidlig i høst henger de dog fortsatt med i kampen om en playoffplass, men nå er de nede på 12.plass med 37 poeng, fem poeng bak topp seks. 18 poeng på 13 hjemmekamper er helt middels.

Swansea er rett over QPR på tabellen med 38 poeng, og dermed er de et av lagene som sammen med hjemmelaget her kjemper om playoff. Swansea hadde en meget stygg periode med åtte kamper uten seier (0-5-3), men de har vist litt bedre takter nå i de siste kampene med seire over Watford (4-0) og Sunderland (3-1) samt et tap 1-2 for Burnley. De fikk seg en tung kamp i bena sist med ekstraomganger og et kjipt tap 1-2 hjemme mot Bristol City for bare fire dager siden, mens de er ganske ok på bortebane med 18 poeng på 14 kamper.

Viktig kamp mellom to lag som kjemper om playoff. Poengdeling ligger nære til hånds og vi spiller U på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

10. Stoke - Reading
Oppoverbakken har blitt lang nå for Stoke som sliter. 1-2-4 siste sju nå, og alle de tre siste har endt med tap for Burnley (0-1), Preston (0-1) og Sheffield United (1-3). Riktignok ganske tøff motstand det, men det går nok uansett utover selvtilliten og humøret i laget. Med 30 poeng nærmer nedrykket seg mer og mer for hver kamp, og nå har de fire poeng ned til Huddersfield under streken. Vanligvis har Stoke brukt å være ganske så gode her på hjemmebane, men denne sesongen er det så absolutt ikke tilfelle, for med tolv poeng på 13 kamper er Stoke det nest dårligste hjemmelaget enn så lenge. En liten opptur fikk de dog når de slo ut Hartlepool 3-0 på bortebane i FA-cupen nest sist.

Reading spiller ofte jevnt i alle sine kamper, men så er det litt varierende hor mange av poengene de får med seg. 3-2-2 siste sju er en ganske typisk rad for Reading, hvor de endte opp med poengdeling og 2-2 hjemme mot QPR sist. Fra sin 14.plass og 37 poeng er de blant lagene som kjemper om playoff, hvor de nå har fem poeng opp til topp seks. De er klart bedre hjemme enn borte, for 26 poeng har de hentet hjemme, mens her borte står de med kun elleve poeng etter 14 kamper med stygge 11-24 i målforskjell.

Reading er intet sterkt bortelag, og selv om Stoke heller ikke er i sin beste form prøver vi en H.

11. Watford - Rotherham
Watford er varierende, men har nå klart å ta to seire på rad med 1-0 borte over Norwich og 2-0 hjemme over Blackpool. De røk 0-2 imellom der i FA-cupen borte mot Reading, men seirene var meget viktig med tanke på tabellplasseringen. De er nummer tre med 43 poeng, og selv om de har meget langt opp til lederduoen Sheffield United og Burnley så jakter det en håndfull klubber rett bak Watford som alle kjemper om en fremskutt plassering. Men enn så lenge er det Watford som holder best av "resten", selv om 3-1-2 siste seks ikke er mer enn ok. 23 poeng på 13 hjemmekamper er ganske så ok.

Rotherham tok endelig en seier igjen sist, og det gjorde de på en meget sterk måte. For etter 0-2-4 på de foregående så smalt de til med hele 4-0 hjemme over Blackburn, og det ga de et lite pusterom ned til streken igjen. En 19.plass med 30 poeng gjør at de nå har fire poeng ned til Huddersfield under streken. De sliter klart mest når de kommer her på bortebane, hvor de kun har scoret åtte mål på 14 kamper. 11 poeng er blant de alle svakeste, og det meste tyder vel på en hjemmeseier her.

Watford bør være greie favoritter her mot bortesvake Rotherham. H.

12. Wigan - Luton
Strevsom periode nå for Wigan som ikke har vunnet på de seks siste seriekampene og kun står med en seier på de 14 siste. 1-1 borte mot Cardiff sist var vel ikke det verste resultatet, men de ligger uansett helt sist på tabellen nå med sine 25 poeng. Ikke særlig mye bedre her på hjemmebane hvor kun ni poeng på 14 kamper er svakest i Championship. Sist var de ute i FA-cupen, og da møttes de faktisk dagens motstander Luton her på hjemmebane. Den gang endte det med tap 12, så får man se om de klarer seg bedre denne gang.

Luton hadde en sterk sesong i fjor, og må sies å ha gjort det tålelig bra også denne sesongen. En 9.plass med 39 poeng er bare tre poeng unna playoff det, og her på bortebane er de blant de aller best med 23 poeng på 13 kamper. De hadde tre strake seire i serien før de klarte å miste en 2-0 ledelse til tap 2-3 hjemme mot West Bromwich nå sist i serien, men de slo klart tilbake i FA-cupen sist med seier 2-1 på bortebane over dagens motstandere Wigan.

Nok en vrien kamp, men Luton slo tross alt Wigan her i FA-cupen nylig. UB.

Sportspills 96-rekker:
1. Crystal Palace - Newcastle B

2. Bournemouth - Nottingham Forest U

3. Leicester - Brighton UB

4. Southampton - Aston Villa HUB

5. West Ham - Everton HU

6. Birmingham - Preston UB

7. Bristol City - Blackburn H

8. Cardiff - Millwall HU

9. QPR - Swansea U

10. Stoke - Reading H

11. Watford - Rotherham H

12. Wigan - Luton UB

Sportspills 432-rekker:
1. Crystal Palace - Newcastle B

2. Bournemouth - Nottingham Forest U

3. Leicester - Brighton HUB

4. Southampton - Aston Villa HUB

5. West Ham - Everton HU

6. Birmingham - Preston HUB

7. Bristol City - Blackburn H

8. Cardiff - Millwall HU

9. QPR - Swansea HU

10. Stoke - Reading H

11. Watford - Rotherham H

12. Wigan - Luton UB