(Nettavisen)

Thanasi Kokkinakis - Casper Ruud

Kampstart er torsdag 19. mai ca kl 14.50

Gonet Geneva Open

Kampen vises på VG+Sport

Vi tror Casper Ruud vinner 2-0 i sett. Det spiller du på her til 1.65 i odds

Geneve Open ble arrangert første gang i 1980, og gikk hvert år frem til 1991. I disse årene var det blant annet kjente spillere som Bjørn Borg(1981) og Mats Wilander(1982 og 1983) som gikk til topps i turneringen.

Fra 1992 til 2014 var dette kun en Challenger-turnering, men i november 2014 bestemte ATP-touren at turneringen i Düsseldorf skulle flyttes til Geneve.

Fra 2015 har Gonet Geneva Open vært en del av ATP 250-serien på grus - arrangeres på Tennis Club de Genève i Parc des Eaux-Vives - som er den eldste og største tennisklubben i Sveits.

Gonet Geneva Open er som nevnt en del av ATP 250-serien på grus, og arrangeres i år fra 15.-21. mai.

I og med at det er en ATP 250-turnering - og at French Open på Roland-Garros starter 22. mai - står flere av de største kanonene over.

Verdenstoer Daniil Medvedev var toppseedet i turneringen, men han ble overraskende slått ut i sin første kamp av Richard Gasquet fra Frankrike. Med det er Casper Ruud den høyest rankede spilleren igjen.

Tittelforsvarer er nettopp Casper Ruud. Han slo Denis Shapovalov 7-6, 6-4 i fjorårets finale. Ruud er i stigende form, og har ambisjoner om å fortsette det gode spillet inn mot vårens hovedmål - French Open.

Det er ca. 1,08 milliarder i eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Casper Ruud viser gryende form

Casper Ruud slo Benoît Paire effektivt og avanserte til kvartfinalen i ATP 250-turneringen i Genève.

Selv om franskmannen serverte et skremmeskudd da han brøt Ruuds serve til 2-1-ledelse i første sett, slo Ruud tilbake og brøt Paire på direkten. Etter det var det cruisekontroll og enveiskjøring for vår mann, og han vant til slutt enkelt 6-3, 6-1.

I kvartfinalen venter Thanaki Kokkinakis og den kampen spilles allerede torsdag ettermiddag - som tredje kamp på centercourten. Australieren som er rangert på 85.-plass på ATP-rankingen, har slått ut Fabio Fognini og Federico Delbonis i de første rundene.

Kokkinakis rager 193 cm over bakken - har en knallhard serve - og en forehand med stor rekkevidde. Han er en aggressiv spiller som liker å gå inn i banen og kontrollere poengene.

Utfordringen de siste årene har vært skader. Han har slitt voldsomt med dette og av den grunn manglet kontinuitet i spillet - noe som igjen fører til ustabilitet.

Kokkinakis har en klart bedre statistikk på hardcourt enn på grus, og selv om Casper Ruud selvsagt må være påskrudd, tror vi stabiliteten og presisjonen i spillet til nordmannen blir for mye å håndtere for australieren.

Vi tror på norsk seier i to strake sett. Det spiller du på her til 1.65 i odds