Gå til sidens hovedinnhold

Chelsea slår et svekket Porto-lag

Chelseas forberedelser til Champions League-kampen mot Porto har vært trøblete, men vi tror Thomas Tuchels menn vinner onsdag.

(Nettavisen)

Chelsea gikk på et flaut 2-5-tap mot West Bromwich Albion på Stamford Bridge. Resultatet gjorde at Thomas Tuchel gikk på sitt første tap som manager i London-klubben.

Under 24 timer etter ydmykelsen mot West Brom, fikk Tuchel et nytt problem opp i hendene. Da røk Antonio Rudiger og Kepa Arrizabalaga i tottene på hverandre på treningsfeltet. Kort tid etter det voldsomme sammenstøtet var hendelsen lekket til presset, og episoden skapte overskrifter både innenlands og utenlands.

Onsdag er det ca 149 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Tuchel fikk flere spørsmål om hendelsen på tirsdagens pressemøte.

- Det var alvorlig. Av og til er det små konflikter på treningsfeltet som du lar spillerne løse selv. Dette var ikke en slik situasjon, påpekte Chelsea-manageren.

Han opplyste samtidig at spillerne hadde bedt om unnskyldning, og han betrakter episoden som avsluttet.

Da Jose Mourinho hadde sett Chelsea tape 1-2 mot Leicester i 2015, ville han ikke ta på seg noe av skylden istedenfor gikk han til angrep.

- En av mine beste egenskaper er å lese spillet for spillerne mine, og jeg føler at arbeidet mitt ble forrådt, sa han. Dagen etter hevdet The Times at portugiseren var rasende over at det lekket informasjon fra garderoben. Også i Manchester United var det muldvarper ifølge Mourinho. Historien gjentar seg i Tottenham. Ifølge Daily Mail mener han at Spurs-spillere lekker til pressen.

Her finner du hele oddsprogrammet.

I motsetning til tidligere Chelsea-manager Jose Mourinho, har ikke Tuchel tenkt å bruke krefter på å finne ut hvem som spredde informasjonen om sammenstøtet på Chelsea-treningen.

- At det slapp ut, ja, det er vi vant til i disse tider. Det er mange kanaler. Jeg hørte til og med at det jeg sa til spillerne etter kampen kom ut, sa Tuchel, ifølge football.london.

Tyskeren har hatt sine fire tøffeste dager som Chelsea-manager, men onsdag kveld kommer en ny opptur, tror vi.

FC Porto - Chelsea (Pause/fulltid dobbel) - U/B 4,20 (spillestopp onsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Champions League, kvartfianle. Kamp 1 av 2. Kampen spilles på nøytral bane i Sevilla. Chelsea har tatt seg til kvartfinalen i Champions League for første gang siden 2013-2014-sesongen.

De slo ut Atletico Madrid i den forrige runden, og har etter manges mening fått den mest overkommelige motstanderen i kvartfinalen.

Men Porto blir ingen enkel motstander for Chelsea. Greit nok at Porto var klubben som flertallet av Blues-fansen ønsket seg i kvartfinalen, men det faktum at de eliminerte Juventus i åttendedelsfinalen, er et bevis på at de portugisiske gigantene ikke blir noen pushover.

Chelsea har hatt fremgang under Thomas Tuchel, selv om de gikk på et pinlig tap mot West Brom i helgen. London-laget får tilbake flere spillere til onsdagens kamp.

Mangler begge toppscorerne

Chelsea-manageren har bekrefte at både N’Golo Kante og Christian Pulisic er klare til dyst. Porto på sin side er svekket. De må klare seg uten lagets to toppscorere. Både Sérgio Oliveira og Mehdi Taremi er begge suspendert. Også sentrale Malang Sarr må stå over kampen. Han er utlånt fra Chelsea, og får ikke spille mot klubben som eier ham.

Onsdag er det ca 149 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Thomas Tuchel får en vanskelig oppgave med å ta ut førsteelleveren til denne kampen, men noen av plassene er udiskutable.

Edouard Mendy starter i mål. Den senegalesiske landslagskeeperen er Chelseas soleklare førstevalg mellom stengene. At han slapp inn fem mål mot WBA enderer ikke på det.

På høyresiden i backtreeren starter Cesar Azpilicueta, og på venstresiden spiller Rudiger. Det siste bekreftet Tuchel på tirsdgens pressemøte. Hvem som spiller i midten er mer usikkert. Thiago Silva var tilbake mot West Brom, men ble utvist etter kun 30 minutter. Det er de eneste minuttene med fotball han spilt på de to siste månedene.

I brasilianerens fravær har danske Andreas Christensen imponert, og dansken kan komme til å starte i Sevilla, ifølge football-london.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Høyre vingback blir trolig Reece James, men Callum Hudson-Odoi er også aktuell. På motsatt side spiller sannsynligvis Ben Chilwell som ble hvilt i helgen.

N'Golo Kante starter antakeligvis på benken, og med Billy Gilmour hjemme i London, vil Jorginho og Mateo Kovacic spille på midten.

Mason Mount og Olivier Giroud starter trolig på topp, men det spennende hvem de får sammen med seg. Alternativene er Timo Werner, Christian Pulisic eller Kai Harvetz.

Godt tak på portugiske lag

Siden Thomas Tuchel tok over på Stamford Bridge har Chelsea kun sluppet inn syv mål på 15 kamper, fem av scoringene kom i lørdagens match. Nå må tyskeren få London-klubben tilbake på vinnersporet. Det tror vi at han klarer

Men det kommer til å bli en tett og jevnspilt kamp. Porto slapp kun inn tre mål i gruppespillet, og alle tre målene kom i første kampen i gruppespillet mot Manchester City.

Portugiserne er godt organisert, og de vil gjøre det vanskelig for Chelsea.

Sergio Conceicaos menn har mistet hjemmebanefordelen, siden begge kampene spilles i Sevilla. Som underdogs vil Porto antakeligvis gå forsiktig frem. Det betyr at de stå imot Chelsea i de første 45 minuttene, men vi tror Chelsea avgjør kampen i andre omgang.

Fredag er det ca. 480 millioner i Eurojackpot-potten.

Chelsea har vunnet 75 prosent av Champions League-kampene mot portugisiske lag (9-1-2), mens Porto har tapt fire av de fem siste kampene mot Chelsea. I tre av de fire siste kampene mellom lagene har det stått uavgjort til pause, men Chelsea har vunnet til slutt. U/B-spillet til 4,20 i odds er således svært interessant.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset