Gå til sidens hovedinnhold

City kan gjøre noe ingen har klart på 25 år i Champions League

Manchester City har spilt 610 minutter i Europa uten å slippe inn mål. Vi tror heller ikke Gladbach klarer å score mot Pep Guardiolas menn.

(Nettavisen)

Holder Manchester City tett bakover i tirsdagens kamp mot Gladbach, vil de klare noe ingen klubb i Champions League-historien har maktet siden Ajax i 1996, ifølge Manchester Evening News.

Pep Guardiolas lag har kun sluppet inn ett mål på de syv første kampene i denne sesongens turnering. De har spilt seks kamper i gruppespillet og første åttendedelsfinalen mot Borussia Mönchengladbach.

Onsdag er det ca 91 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Det er ingen av lagene som har tatt seg til kvartfinalene i Champions League som har en bedre defensiv statistikk siden de nederlandske mesterne bare slapp inn ett mål på de åtte første kampene i 1995-1996-sesongen. Ajax-laget med spillere som Edwin van der Sar, Frank de Boer og Edgar Davids – spilte to færre kamper enn Manchester City for å komme seg dit.

Her finner du hele tirsdagens oddsprogram.

Ajax tok seg helt til finalen, hvor de tapte mot Juventus på straffespark. I løpet av hele turneringen slapp nederlenderne kun inn tre mål. Det spørs om City klarer det samme, men vi tror iallfall at de holder nullen tirsdag.

Man City vinner uten baklengsmål - Ja 1,95 (spillestopp tirsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Champions League, åttendedelsfinale. Kamp 2 av 2. Spilles på nøytral bane i Ungarn. City leder 2-0 etter den første kampen på Puskás Aréna, og vi tror engelskmennene også tetter igjen i tirsdagens kamp.

Mens alle har snakket om de defensive forbedringene hos Manchester City denne sesongen, hvor Ruben Dias har fått mye av æren, er syretesten ennå ikke kommet.

Onsdag er det ca 91 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

For City har ikke hatt problemer med å ta seg videre fra gruppespillet, men de har klønet det til for seg selv i utslagsspillet. De slapp inn seks mål på to kamper mot Monaco, fem på to kamper både mot Liverpool og Tottenham og tre mål i den ene kampen mot Lyon sist sesong.

Den virkelige testen for Manchester City kommer tirsdag i Ungarn.

Beste defensive laget i PL

Statistikken til City i Champions League er enorm. De har kun sluppet inn ett mål i verdens gjeveste klubbturnering. Til sammenligning har de fire baklengs i FA-cupen og ligacupen.

I Premier League viser statistikken 21 baklengs på 30 kamper denne sesongen. At de har tettet forsvaret, er den viktigste grunnen til at de har skaffet seg et 14 poengs forsprang på toppen av tabellen.

Her finner du hele tirsdagens oddsprogram.

Siden Pep Guardiola tok over på Etihad, har City vært det laget som har scoret flest mål i ligaen. Samtidig har de også den beste defensive statistikken. Før denne sesongen hadde City kun sluppet inn 124 mål på fire sesonger, Liverpool var det eneste laget som var i nærheten av dem med 133 baklengs.

Selv sist sesong da Liverpool kjørte over alt og alle i ligaen, slapp City kun inn to mål mer enn Jurgen Klopps menn, og de scoret 17 mål mer enn Anfield-laget.

Nekter motstanderne kontringsmål

Citys problem var ikke antallet baklengs, men at de slapp dem inn på verst tenkelige tidspunkt. Norwich, Wolves, United og Spurs lå alle seg bakpå, men bare ventet på at Pep Guardiolas menn skulle gjøre feil, og at de kunne kontre på dem.

Det er den problematikken City har har funnet en løsning på de tre siste månedene, og Dias' robuste forsvarsspill og evner til å lime sammen forsvaret har i denne forbindelsen vært helt sentralt.

Her finner du hele tirsdagens oddsprogram.

Like viktig har det vært at har fått tilbake intensiteten i det offensive spillet, slik at de vinner tilbake ballen høyt i banen og nekter motstanderne overgangsmuligheter.

Gladbach er ute av form

The Citizens har holdt nullen i seks strake Champions League-kamper, og de kunne ikke møtt Gladbach på et bedre tidspunkt. Bundesliga-laget har tapt de seks siste kampene etter et tap. Fredag tapte de mot Augsburg (1-3).

City har 23 seire på de 24 siste kampene i alle turneringer. Gladbach på sin side står med tre tap på rad, og virker å være helt ute av form.

Vi tror City vinner denne kampen, uten å slippe inn mål. De har tross alt vunnet tolv kamper i 2021 uten å slippe inn mål.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset