(Nettavisen)

Det er klart for et brennhett derby på Marienlyst lørdag kveld. Rivalene Strømsgodset og Mjøndalen møtes for 36. gang, men kun 17 av 35 tidligere lokaloppgjør har vært på øverste nivå.

Ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18.00

Statistikken for kampene i Eliteserien er jevn. Godset har syv seire, mens Mjøndalen har seks. Fire kamper har endt uavgjort. Målforskjellen er 26–22 i drammensernes favør.

At kampen mellom Godset og Mjøndalen ender uavgjort gir 3,95 i odds

Men på den totale statistikken på 35 kamper i Eliteserien, 1. divisjon og NM siden 1967 leder Mjøndalen, ifølge Drammens Tidende, med 18–12 (fem uavgjort) - mye grunnet den store dominansen på slutten av 1970- og hele 1980-tallet.

Godset har kun vunnet én av de siste seks kampene mot Mjøndalen. Gjestene kjemper for å overleve. De vil ikke gå ned uten en skikkelig fight. Vi tror lagene spiller uavgjort for sjette gang i historien.

Strømsgodset - Mjøndalen

Odds: Uavgjort - 3,95

Kampstart lørdag 20. november kl 18.00

Spillestopp kl. 17.59 Live odds etter kampstart

Marienlyst

Kampen kan sees på EurosportN

Vi tror at Strømsgodset og Mjøndalen spiller uavgjort. Spill på det her til 3,95 i odds

Strømsgodset hadde problemer før seriestarten og forståsegpåerne var sikker på at laget ville havne i bunnen av tabellen, men de har gjort spådommene til skamme. Det skyldes først og fremst sterke resultater på hjemmebane.

Drammenserne står med åtte seire, tre uavgjort og to tap på Gamle gress. Bare topplagene Bodø/Glimt, Molde og Kristiansund har tatt flere poeng hjemme. I forrige hjemmekamp knuste de Molde hele 6–0.

De ligger ganske så trygge på sin niendeplass på tabellen med 34 poeng, men nå kommer garantert en av sesongens viktigste kamper for deres del.

Ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18.00

For lørdag er det duket for Ælv Classico, og er det noe drammenserne nok vil så er det å sende Mjøndalen nærmere et nedrykk. Dermed kommer denne kampen til å bety noe ekstra, og med den hjemmeformen Strømsgodset har vist trenger det ikke å bli noe hyggelig opplevelse for bruntrøyene fra Mjøndalen. Myhra er ute med sykdom her.

Uavgjort-spesialist på bortebane

For Mjøndalens supportere har det vært en nitrist høst, og nedrykksspøkelset har nærmet seg mer og mer for hver kamp som har blitt spilt. De står med kun én seier på de 16 siste kampene, og de som trodde formen var snudd etter at de banket Kristiansund hele 5-0 tredje sist og klarte 2-2 mot Odd kampen etter fikk nok en liten nedtur sist når poenget glapp helt på slutten etter en sen straffescoring av Viking (0-1).

Dermed har de fortsatt ryggen mot veggen, og med fire kamper igjen ligger de helt nederst med 19 poeng og har to poeng opp til Brann på kvalik. Det ble 1-1 i motsatt oppgjør tilbake i juni, og de tar nok gjerne ett poeng her om det går.

Her er hele lørdagens oddsprogram!

På bortebane har de spilt uavgjort fem ganger denne sesongen. Det er faktisk ingen lag i Eliteserien som har spilt oftere uavgjort enn dem.

Strømsgodset har ikke noe særlig å spille for, og dermed kommer de hit med lave skuldre og enorm lyst til å slå rivalene fra Mjøndalen. Vegard Hansens menn på sin side trenger tre poeng for å holde følge med Brann i kampen om kvalikplassen, og de kommer nok ikke til å gi seg helt uten kamp på Marienlyst. Dette er en kamp de ikke vil tape.

Vi tror at Strømsgodset og Mjøndalen spiller uavgjort. Spill på det her til 3,95 i odds