(Nettavisen)

Portugal - Ghana

Odds: Halvtid/Fulltid - Portugal-Portugal - 2,10 i odds

Kampstart torsdag 24. november kl 17.00

Spillestopp kl 16.59

Dohas Stadium 974

Kampen vises på NRK1 Det får du tilgang til her.

Vi tror at Portugal leder til pause og etter 90 minutter. Det spiller du på her til 2,10 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Det er ca. 428 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Portugal - 9

Ghana - 61

Ghana er dårligst rangert

Ghana er det lavest rangerte laget som deltar i VM-sluttspillet, men ikke tro at de blir noen pushover av den grunn.

De har flere unge talentfulle spillere i VM-troppen blant andre Tariq Lamptey, Mohammed Salisu og Inaki Williams, men det har ikke innvirkning på FIFA-rankingen.

Ajax-midtbanespiller Mohammed Kudus er et annet lyspunkt i Ghana-laget. 22-åringen er en fantastisk spiller, og han vil være en trussel mot et hvert forsvar. Alle Liverpool-fans husker hvordan han banket ballen i mål mot Liverpool på Anfield i Champions League.

Ghana er likevel underdogs mot et meget sterkt Portugal-lag.

Cristiano Ronaldo stjeler mesteparten av oppmerksomheten hos Portugal etter intervjuet hans hos TV-profilen Piers Morgan. Der felte han en knusende dom over forhold i Manchester United.

Men Portugal er mer enn bare Ronaldo.

Her kan du se alle VM-draktene

De har stjerner som Bruno Fernandes, Joao Felix, Bernardo Silva, Ruben Diaz, Joao Cancelo og André Silva, og fremadstormende talenter som Diogo Costa, Nuno Mendes og Rafael Leao. Portugal har en fantastisk bredde i troppen.

Selv om portugiserne fortsatt ledes av Fernando Santos, som førte laget til EM-gull i 2016, er spillestilen endret. Nå er de mer offensive, og til og med backene er med i angrep. Manchester Citys vingback Joao Cancelo har scoret syv ganger.

En vingback har scoret i de tre siste tellende seirene til Portugal, og Cancelo har scoret i to av dem. Manchester City-spilleren kan også få sjansen til å score i torsdagens kamp mot et Ghana-lag som antakeligvis vil ligge kompakt og stenge for midtbanen til portugiserne. Dersom kampen utvikler seg slik vi forutsetter vil de bli plass på kantene, og da vil Cancelo bli viktig.

Portugal fikk en flyingstart i EM sist. Da banket de Ungarn 3-0 i Budapest, men det ble også portugisernes eneste seier på vei til åttendedelsfinalene.

Portugal scorer flest mål i 1. omgang

Portugiserne har startet sterkt i de siste kampene. De scoret elleve av 16 mål i Nations League før pause, mens ni av 14 scoringer i VM-kvaliken kom i løpet av de første 45 minuttene.

De gikk også raskt opp i en 2-0-ledelse mot Nigeria i den siste oppkjøringskampen til mesterskapet, og vant til slutt 4-0. Det hører med til historien at Ghana kvalifiserte seg til VM etter å ha vunnet kvaliken mot nettopp Nigeria på bortemålsregelen. Det gir en viss pekepinn om hva som venter Portugal.

Portugal har ledet til pause i alle de ti siste kampene de har vunnet, og de scoret det første målet i alle gruppespill-kampene i EM i 2020. Vi forventer at Ronaldo & co. tar en tidlig ledelse mot Ghana og vinner etter 90 minutter.

Vi tror at Portugal leder til pause og etter 90 minutter. Det spiller du på her til 2,10 i odds