(Nettavisen)

Mexico - Polen

Odds: Vinnermargin på nøyaktig 1 mål

Kampstart tirsdag 22. november kl 17.00

Spillestopp kl 16.59 Live odds etter kampstart

Stadium 974

Kampen vises på NRK1 og NRK TV

Vi tror det blir en vinnermargin på nøyaktig 1 mål. Det spillet leverer du her

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Mexico - 13

Polen - 26

Det er ca. 335 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Mexico er klare for sitt åttende strake verdensmesterskap, og det som er fascinerende er at i alle de syv foregående(fra 1994 til 2018), har de blitt slått ut i 1/8-dels finalen.

Argentinske Gerardo Martino er mannen som skal få mexikanerne ut av den trenden, og forhåpentligvis komme seg minst et steg videre.

60-åringen har vært sjef både i Barcelona(2013/14) og for det argentinske landslaget(2014-16), før han tok over Mexico i 2019.

De kom seg til VM gjennom å sikre andreplassen i gruppen på like mange poeng som Canada(dårligere målforskjell), og tre poeng foran USA på tredjeplass. Disse tre lagene gikk til VM fra kvalifiseringen i Nord- og Mellom-Amerika.

Argentina er på papiret det sterkeste laget i gruppe C, så kampen mot Polen kan bli svært avgjørende for et eventuelt avansement til finalespillet.

Polen er avhengig av Lewandowski

Polen på sin side har mål om å avansere fra gruppespillet for første gang siden VM i Mexico i 1986. Også for dem blir det første oppgjøret mot Mexico selvsagt svært viktig hvis de skal klare det.

Saudi-Arabia er det fjerde laget i gruppen, og de gis små sjanser til å ta seg videre.

Det begynner å bli lenge siden 1974 og 1982 da Polen sikret seg bronse, og de tre siste gangene de har vært kvalifisert for VM(2002, 2006 og 2018) har de røket ut av gruppespillet etter en seier og to tap.

Robert Lewandowski og Piotr Zielinski ble de store heltene da Polen kvalifiserte seg for VM. De scoret hvert sitt mål i playoff-kampen mot Sverige i slutten av mars, og dette sikret plassen i sluttspillet.

Og nettopp Lewandowski blir nok en svært viktig brikke denne gangen også. Han gikk målløs av banen i Russland i 2018, og er nok veldig motivert for å tegne seg på scoringslisten også i et VM-sluttspill.

Dette kan bikke begge veier

Mexico og Polen er to jevne lag, noe som også vises på FIFA-rankingen. Mexico er et knepp foran på sin 13. plass, mens Polen ligger på 26.plass.

Mexico sikret som nevnt andreplassen i kvalifiseringen bak Canada, og gjennomgangsmelodien var lite scoringer, og få baklengs. På 14 kamper hadde de 8-4-2, og en målforskjell på 17-8.

Hos Polen var det mer tut og kjør, men det var i kampene mot svakere motstand som Andorra og San Marino. I oppgjørene mot England, Ungarn og Albania var det tette kamper som endte uavgjort eller med en knepen seier til et av lagene.

I denne typen kamper kan lagene nulle hverandre ut, og det er ofte individuelle prestasjoner i verdensklasse som avgjør.

Da kan typer som Robert Lewandowski eller Raul Jimenez(selv om han ikke har spilt siden august), bli tungen på vektskålen.

Dette er helt åpent, og vårt tips blir vinnermargin på nøyaktig 1 mål. Det spillet leverer du her