Gå til sidens hovedinnhold

Floppet som norsk landslagssjef. Nå gjør han suksess i denne klubben

Per-Mathias Høgmo (61) ble ingen suksess som norsk A-landslagssjef, men i svensk fotball er Gratangen-mannen en helt. I kveld har Høgmo og Häcken en vanskelig kamp mot Elfsborg.

(Nettavisen)

Høgmo hadde stor suksess med å berge Allsvenskan-plassen for Stockholms-laget Djurgården i 2013-sesongen. Han var også sterkt ønsket videre i Sveriges hovedstad, men Høgmo valgte i stede å ta over jobben som norsk landslagssjef etter Egil "Drillo" Olsen.

Onsdag er det ca. 30 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Han skulle frelse det norske landslaget, men det endte med et mageplask.

10 seirer, 7 uavgjorte og 18 tap ble fasit for Per-Mathias Høgmo. To VM og ett EM gikk i vasken før han trakk seg i november 2016.

At Elfsborg vinner hjemme mot Häcken gir 1,90 i odds. Spill her!

Nå er han tilbake i svensk fotball. I juni ble han presentert som ny trener for Göteborg-klubben Häcken. Også denne gangen er oppdraget å redde en klubb i krise. Det er en jobb han kan.

Elfsborg - Häcken 1.90 - 3.45 - 3.30 H (spillestopp mandag kl. 18.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Hisingsklubben lå sist i Allsvenskan med seks poeng på de åtte første kampene da Høgmo tok over. Høgmo-effekten ga resultater umiddelbart. Häcken vant de tre første kampene etter at den tidligere norske landslagssjefen tok over. Før mandagens kamper ligger de på tiendeplass med 22 poeng. Häcken tok en sterk 3-2-seier i Göteborg-derbyet sist, men de har slitt på bortebane de siste ukene.

Tre bortetap på rad

Högmo & co står med tre strake bortetap før de reiser til Borås mandag. Nå møter de et Elsborg-lag som er ubeseiret i de fem siste hjemmekampene, hvorav fire av dem er vunnet.

Her er hele mandagens oddsprogram!

Elfsborg endte på en overraskende sterk andreplass forrige sesong og Borås-laget henger svært godt med i toppen også denne sesongen. De ligger på fjerdeplass med 33 poeng og har kun fire poeng opp til serieleder Djurgården med en kamp mindre spilt. Solide 5-2-2 på hjemmebane.

Häcken har kun vunnet to bortekamper så langt denne sesongen, og vi tror de får problemer mot Borås-laget.

Begge de to siste tilsvarende har endt med poengdeling og faren for poengdeling er også tilstede i kveld. Dog er 1,90 på hjemmeseier såpass bra at vi går for hjemmeseier i denne matchen.

At Elfsborg vinner hjemme mot Häcken gir 1,90 i odds. Spill her!