Gå til sidens hovedinnhold

Hans-Olav vant 5 millioner i Lotto - feiret på en helt spesiell måte

Artikkelen er over 1 år gammel

Hans-Olav Ransted-Johansen fra Stange skulle bare på butikken å kjøpe Gastromat-krydder. Det endte opp med at han vant 5 millioner i Lotto.

(Nettavisen)

- Å herregud. Dette kunne jeg aldri drømt om en gang, var reaksjonen til Hans-Olav da han fikk servert vinnerbeløpet av Norsk Tipping.

På forhånd hadde han satt Norsk Tipping på høyttaler slik at kona også fikk med seg alt som ble sagt.

Her kan du spille Lotto

- Nei, gi deg. Herre min hatt. Dette var litt av en overraskelse, lo stangemannen da spillselskapet tok kontakt med ham.

Kjøpte en ekstra Lotto-kupong

- Dette var skikkelig flaks. Jeg abonnerer på Lotto fra før, men da jeg var på Kiwi i dag for å kjøpe Gastromat, som jeg ikke fikk tak i på Rema, slang jeg med en ekstra kupong i kassa ti på seks, forklarer den glade vinneren.

Det var nettopp denne kupongen som gjorde Hans-Olav til Lotto-millionær.

- Nå har vi ingen unnskyldning til ikke å pusse opp badet lenger. Kona maser fælt på boblebad, så det spørs om vi ikke må få oss det nå. Selv om jeg har hørt at det ofte ender opp som skittentøys-samler. Så spørs det om det også blir en ny bil. Den vi har er moden for utskifting snart. Ellers blir det sydentur når denne koronaen har roet seg og det er mulig å reise igjen, svarer Hans-Olav på spørsmål om hva han skal bruke pengene på.

Onsdag er det ca. 200 millioner kroner i Vikingotto-potten.

Den ferske millionæren og kona hadde akkurat spist lasagne da Norsk Tipping ringte.

- Vi har åpnet en flaske vin allerede. Så får vi feire videre med den da barna har lagt seg for kvelden, ler Lotto-millionæren.

På med gulldressen

Hans-Olav toppet millionær-feiringen med å ta på seg gulldress.

- Svogeren min dukket opp med en dress som passet for anledningen, forteller Hans-Olav til Norsk Tipping "dagen derpå".

- Jeg var så overveldet og i lykkerus, og i disse corona-tider ble bare noen få glass med fruen og gode venner. I tillegg ble det mange meldinger med familie og gode venner, sier stangesokningen og legger til at det ble lite søvn natt til søndag.

- Det har ikke helt gått opp for oss, sier han.

Spillefrist for Lotto er lørdag kl. 18

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom man spiller én rekke, er den teoretiske sannsjansen for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjansen for Lotto her.

Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409

Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190

Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)

Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 kr

Kommentarer til denne saken