Gå til sidens hovedinnhold

I disse fire toppligaene spiller de fortsatt fotball

Fotballen er stengt ned over store deler av verden. Men ikke i disse fire landene.

(Nettavisen)

Fotballen har tatt en pause omtrent i alle land verden rundt på grunn av koronaviruset, men det er noen få ligaer som fortsatt hoder koken.

I Hviterussland er det eneste landet i Europa hvor det spilles toppfotball, selv om tilskuerne har protestert noen ganger. Der er det spilt tre serierunder nå, og onsdag er det klart for semifinaer i den hviterussike cupen. Da spiller Dinamo Brest mot FC Shakhtyor Soligorsk og FC Slavia Mozyr møter BATE Borisov.

Begge de to hviterussiske kampene står på langoddsprogrammet!

Ett minutts stillhet for koronaofrene

Også i Tadsjikistan i Sentral-Asia spilles det fotball. Lørdag startet sesongen med supercupkampen mellom Istiklol og Khujand. Den gikk for tomme tribuner. Istiklol vant 2-1 mot Khujand på Central Republican Stadium i Dushanbe, som er hovedstaden i Tadsjikistan. Spillere og ledere i klubbene minglet etter kampen og representatnter for landets fotballforbund hang medaljer rundt halsen på spillerne og tok dem i hånden. I Tajikistan er det ikke rapportert noen tilfeler av koronaviruset, men før Supercup-kampen var det ett minutts stillhet for alle som er døde i koronakrisen rundt omkring i verden.

I Nicaragua ruller også fotballen videre i Liga Primera de Nicaragua og unngår å komme for tett på hverandre.

Det spilles også toppseriefotball i det afrikanske landet Burundi.

Kommentarer til denne saken