(Nettavisen)

Denne ukens søndagskupong består av tre kamper fra Premier League, fire fra italiensk Serie A, fire fra fransk Ligue 1 og en fra spansk La Liga. Bonuspotten er på ca. 600.000 kroner. I tillegg kommer det en JACKPOT på 317.569 kr ekstra da ingen klarte tolv rette forrige søndag. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

1. Tottenham - Arsenal
Tottenham er fortsatt på den femte og siste E-cupplassen med 33 poeng, men de har ikke mer enn to poeng opp til Newcastle på fjerde. 2-1-2 siste fem i serien gir fortsatt litt for lite stabilitet, men de slo iallfall meget kjapt tilbake etter fadesen hjemme for Aston Villa (0-3) nest sist når de slo Crystal Palace hele 4-0 på bortebane kampen etter. De mangler litt trygghet i laget, men de har nå fått i gang Kane som står med 15 mål allerede denne sesongen. 18 poeng på ni kamper her hjemme er vel helt greit det og, så får vi se om de kan snurpe igjen sekken enda litt mer bakover resten av sesongen (25 baklengs på 18 kamper).

Arsenal er serieleder etter 17 kamper, og de klagde nok ikke på at det var United som gikk seirende ut av Manchester-derbyet lørdag formiddag. For da kan Arsenal få en enda større luke ned til Manchester City her med poeng, og foran denne har de nå fem poeng å gå på med denne kampen i bakhånd. Arsenal hadde problemer med å bryte ned defensivt sterke Newcastle på hjemmebane sist (0-0), men 9-2-0 på de elleve siste er uansett en meget solid rad å vise til. De måtte også vente en time før de klarte å score på Oxford i FA-cupen sist, men da kom det også tre mål og det ble til slutt en enkel 3-0 seier. Arsenal har den aller beste bortestatistikken med 22 poeng på ni kamper, men de har ikke slått Tottenham her i serien siden 2014 hvor de seks siste viser 5-1-0 fordel Tottenham.

Arsenal er serieleder, men akkurat i dette London-derbyet har Tottenham vist seg markant best de siste ti årene. Vi helgarderer med HUB.

2. Chelsea - Crystal Palace
Chelsea vakler noe voldsomt, og trener Graham Potter virker å ha en voldsom oppgave med å få dette laget til å fungere som han vil. Nå er raden bekmørk, og tar man med alle kamper har Chelsea nå kun en seier på de ni siste kampene. I serien har de smått elendige 1-1-5 siste sju, og sist kom det nok en nedtur med tap 1-2 borte for Fulham i en kamp nyervervede Joao Felix ble utvist etter en times spill. De er også ute av både ligacup og FA-cup etter tap for Manchester City i begge to, og fra en 10.plass i serien er det hele ganske så skuffende med kun 25 poeng. Ikke mye bedre her på Stamford Bridge heller med 14 poeng på åtte kamper, selv om kun sju baklengs faktisk er blant de aller beste defensivt.

Crystal Palace sliter også de med å score mål (17 på 17 kamper), men de er uansett kun tre poeng bak Chelsea på en 12.plass. Formen kunne dog vært mye bedre, for i likhet med hjemmelaget sliter også de med å vinne kamper. 1-0-3 på de fire siste i serien er svakt, særlig når to av tapene har kommet mot Nottingham Forest (0-1) og Fulham (0-3). Ikke mye bedre nå i de siste kampene med 0-4 hjemme for Tottenham, mens de røk ut fra FA-cupen etter 1-2 hjemme for Southampton. Ni poeng på åtte bortekamper denne sesongen.

Det er to lag som sliter veldig som møtes her. Vi tror likevel at Chelsea endelig klarer å få seg en opptur og setter de alene på kupongen. H.

3. Newcastle - Fulham
Man kunne ane en bitteliten nedadgående trend for Newcastle etter 0-0 mot både Leeds og Arsenal i serien før de tapte 1-2 borte for Sheffield Wednesday i FA-cupen. Men sist slo de tilbake med 2-0 hjemme over Leicester i ligacupen, og dermed kom de seg kjapt tilbake på vinnersporet. 8-5-0 på de 13 siste i serien er fantastisk, og de har nå den fjerde og siste CL-plassen med 35 poeng tre poeng bak Manchester United. 11 baklengs er færrest av alle i serien, og med 19 poeng på ni hjemmekamper leverer de klart godkjent også her hvor de har fine 17-5 i målforskjell.

Fulham er likevel ingen enkel oppgave nå, for Fulham har virkelig funnet storformen. Etter er noe svakere periode har de nå plutselig smelt til med hele fire seire på rad, og etter tre litt enklere motstandere dro de til med 2-1 over Chelsea på hjemmebane sist. Opprykkerne fra Championship har levert meget sterkt, og er den største overraskelsen hittil i serien med sin 6.plass og 31 poeng. Kun to poeng skiller opp til en E-cupplass, og med en storscorer i Mitrovic skal man aldri si aldri. 13 poeng på ni bortekamper er klart godkjent denne sesongen.

Klart man skal sette Newcastle som ganske klare favoritter her, men Fulham kan ikke avskrives helt med sin flotte form. H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

4. Torino - Spezia
1-1 har vært Torinos melodi i de siste kampene hvor de først spilte 1-1 borte mot Roma før de nå har 1-1 hjemme mot Verona og borte mot Salernitana i de to siste. Formen må sies å være i bra stand med 3-3-1 siste sju i serien, men deres største skalp kom likevel i den siste kampen når de klarte å slå ut Milan på bortebane i Coppa Italia med 1-0 etter ekstraomganger selv om de spilte med 10 mann. En 10.plass i serien med 23 poeng er langt unna E-cup, men de har også fått en luke på hele 14 poeng ned til streken og dermed er de nok sikret ny kontrakt allerede. Tolv poeng på åtte hjemmekamper hvor de har spilt veldig defensivt strukturert og står med 7-5 i målforskjell.

Spezia fikk en helt ok start på sesongen, men nå har det gått feil vei ganske lenge selv om de ikke har tapt på de fire siste med 1-3-0. For de har kun to seire på de 16 siste, og da blir det ikke enkelt. 0-0 hjemme mot Lecce sist var svakt, mens 2-2 hjemme mot Atalanta nest sist var mye bedre. Nå ligger de plassen over streken med 15 poeng, men det er en trio som har skilt seg ut i bunnen av tabellen, og Spezia har seks poeng å gå på ned til de. Fæle 1-0-7 og tre scoringer på åtte bortekamper hvor de kun har slått bunnlaget Verona.

Spezia er horrible på bortebane og vi velger å ha troen på Torino som slipper til lite på hjemmebane. H.

5. Udinese - Bologna
Udinese fikk åpnet alles øyne i starten av sesongen, for da spilte de over evne og vant kamper på rad og rekke. Med seks seire på de åtte første la de allerede da et flott grunnlag for resten av sesongen, men etter det har det gått trått. For med 0-6-3 på de siste ni etter det har formen gått rett vest, og Udinese har falt ned til en noe mer "rett" 8.plass med 25 poeng. Nå har de fortsatt mulighet til E-cup som er seks poeng unna, men det er svært lite av det som vises på banen akkurat nå som tyder på at det kommer til å skje. 13 poeng på åtte hjemmekamper denne sesongen.

Bologna fikk en oppsving på slutten av året, og endte med fire seire på de fem siste før VM-pausen slo inn. 2023 har ikke begynt like bra med tap i begge kampene de har spilt, men 0-1 borte mot Roma og 1-2 hjemme for Atalanta er heller ikke så ille selv om det ikke ga noen poeng. En 13.plass med 19 poeng er ganske så midt på treet, og Bologna har vel egentlig ikke så mye å spille for nå hvor de har ti-tolv poeng både opp til E-cup og ned til streken. De er klart best på hjemmebane, for her borte har de bare hentet fire poeng på åtte kamper hvor de i tillegg har sluppet inn hele 20 mål.

Udinese trøbler veldig, men Bologna er faktisk helt krise borte. Udinese blir favoritter, men vi dobler opp med HU.

6. Atalanta - Salernitana
Atalanta fikk en vrang avslutning på fjoråret hvor ingenting stemte for laget. Fire av de fem siste kampene ble tapt, men de har virker bedre etter pausen hvor de spilte 2-2 borte mot Spezia før de siste slo Bologna 2-1 på bortebane. Nå er det tilbake igjen til hjemmebane, hvor de har strevd overraskende mye denne sesongen og kun klart å hente elleve poeng på åtte kamper. Når de har hele 20 poeng på bortekampene så er det en merkverdig statistikk, og også grunnen til at Atalanta ikke er med helt der oppe selv om de er nummer seks med 31 poeng.

Salernitana bør være overkommelig motstand, for det er lite av det de presterer akkurat nå som er særlig skremmende. De fem siste viser 0-2-3, og begge de to siste bortekampene er tapt for Fiorentina (1-2) og Monza (0-3) samt at de to siste hjemmekampene nå har endt med 1-2 for Milan og 1-1 mot Torino. Etter en ganske kurant start har de likevel samlet opp 18 poeng, og det holder til en 15.plass med ganske så god klaring ned til lagene under streken.

Atalanta bruker denne til å bedre sin noe slurvete hjemmestatistikk. H.

7. Roma - Fiorentina
Roma spiller egentlig ikke så bra fotball akkurat nå, men de klorer seg fortsatt fast rett utenfor en E-cupplassering. Etter sommerens satsning er nok det uansett litt for svakt, og en 7.plass med 31 poeng er noe skuffende. De har ikke mer enn målforskjellen opp til både Lazio og Atalanta som også har 31 poeng, men Romas største problem er helt klart at de scorer alt for lite mål. For bakover er de blant de beste (16 baklengs), mens de fremover kun har klart å score 21 mål, noe som er helt middels. 2-2 borte mot Milan sist var klart godkjent, men 1-3-1 siste fem gir ikke mange nok poeng. 13 poeng på åtte hjemmekamper denne sesongen.

Fiorentina fikk seg en treg start, men etterhvert har de begynt å få mer fart i spillet og med 4-1-1 nå på de seks siste har de sneket seg noe oppover tabellen. 23 poeng og en 9.plass er likevel åtte poeng unna en E-cupplass, og det går mot en ganske så intetsigende sesong for "Viola". 2-1 hjemme over Sassuolo sist etterfulgte 1-1 hjemme mot Monza, mens de tapte deres siste bortekamp 1-2 for Milan rett før VM-pausen. Åtte poeng på like mange bortekamper er middels, men i likhet med hjemmelaget både scorer og slipper de inne ganske lite mål.

Her lukter det ikke mange mål. Roma er favoritter hos oss, men vi må doble opp med HU.

8. Almeria - Atletico Madrid
Almeria avsluttet egentlig 2022 ganske så bra de med 4-1-3 siste åtte. Fellesnevneren var at alle seirene kom her på eget gress. Like enkelt ble det ikke i årets eneste kamp hvor de tapte 0-2 hjemme for Real Sociedad. Men den gode hjemmeformen på slutten av fjoråret gjorde sitt til at Almeria kom seg bort fra bunnstriden og opp til en 14.plass med 17 poeng. Nå har de to poeng ned til Cadiz under streken, hvor kun en sterk hjemmestatistikk med 15 poeng på åtte kamper redder de.

Atletico Madrid er blant klubbene som jakter en CL-plass. For så vidt også en medalje, men med ni poeng opp til Real Sociedad på tredje kan det bli vel tøft. Opp til CL-plass er det klart enklere, for der skiller det kun poenget opp til Villarreal som nå er nummer fire med 28 poeng mens Atletico Madrid på plassen bak har 27. Atletico Madrid tapte storkampen hjemme mot Barcelona med 0-1 sist, og det betyr at raden nå ikke er bedre enn 1-1-3 siste fem. Men akkurat når det kommer til bortekampene kan man ikke klage like mye på de, for der har de levert ganske så stabilt med 16 poeng på åtte kamper.

Almeria har vist seg ganske så solide hjemme nå hvor de har vunnet fire av de fem siste kampene sine. Atletico Madrid strever mer, men her borte er de fortsatt solide. Vi tror ikke Atletico taper, og spiller UB.

9. Montpellier - Nantes
Ingen hyggelig periode nå for Montpellier som ble slaktet hele 1-6 borte av Nice sist. Deres forrige hjemmekamp endte også med tap 1-2 for Marseille, og med 1-2-7 på de ti siste går det langt mellom de hyggelig stundene. Med kun 17 poeng på 18 kamper nærmer de seg faretruende nedrykk, hvor de nå bare har to poeng å gå å ned til Ajaccio under streken. 37 baklengs viser at det er store hull i forsvaret, og her hjemme klarer de ikke å utnytte hjemmefordelen hvor de bare har hentet ti poeng på ni kamper.

Nantes er som alltid er veldig utpreget hjemmelag. Det vises også i år hvor 14 av deres 18 poeng er hentet på eget gress. Dessverre gjør også det sitt til at de ligger noe farlig til på en 14.plass med 18 poeng. 1-5-1 siste sju viser sitt tydelige språk, hvor Nantes har store vansker med å avgjøre kampene til sin fordel med sin noe defensive innstilling. 6-15 og fire poeng på ni bortekamper er meget svakt.

Montpellier har ikke vist noe spesielt, men møter her et Nantes som er meget svake når de spiller borte. Vi tør ikke gi hjemmelaget full tillit her, og spiller HU på 96-rekkeren mens vi dekker helt opp med HUB på 432-rekkeren.

10. Reims - Nice
Reims med norske Noah Holm i stallen seiler i medvind for øyeblikket. Seieren 1-0 borte over Ajaccio sist var deres tiende kamp uten tap (4-6-0) og Reims begynner nå å få en ganske trygg plass på midten av tabellen. Nå er de nummer 11 med 24 poeng, noe som er ca. ti poeng unna noe som helst å spille om. De er ikke blant de beste på hjemmebane hvor de har 12 poeng på åtte kamper, men det er bra nok til å holde de fleste lagene bak seg på tabellen.

Nice tok seg enkelt av Montpellier med hele 6-1 på hjemmebane sist i det som ble en lekestue av en kamp. Etter tre kamper uten seier var det en liten utladning, men uavgjort mot Lyon og Lens samt tap for Rennes er heller ingen krise sånn sett. Mer skuffende er tabellposisjonen som viser en 10.plass med 24 poeng, hele ti poeng unna en E-cupplass. Tolv poeng på ni bortekamper denne sesongen.

Disse to er relativt jevne denne sesongen, og her er det vrient å finne en vinner. Vi må gardere opp. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Monaco - Ajaccio
Monaco spilte 2-2 borte mot Lorient sist, og dermed kom de seg ikke forbi Rennes på fjerdeplassen. Nå er de kun målforskjellen bak hvor begge har 34 poeng, men 4-1-1 siste seks er en fin rad og Monaco har opptrådd noe mer stabile i det siste. Det de sliter med er å levere like bra over tid her på hjemmebane, hvor 14 poeng på ni hjemmekamper er langt under det de må prestere hvis de skal ha noen tanker om å ta en topplassering.

Ajaccio rykket opp foran denne sesongen, og var av de fleste forventet å slite helt der nede. Nå er de for så vidt der nede med en 17.plass og 15 poeng, men med bare målforskjellen opp til trygg grunn er de kanskje ikke så misfornøyde allikevel selv om begge de to siste nå er tapt med 0-2 for Toulouse og 0-1 for Reims. Åtte poeng på ni bortekamper er ikke så ille for Ajaccio som bruker å være best hjemme på Korsika.

Monaco skal ta seg av Ajaccio ganske enkelt selv om de sliter litt på hjemmebane. H.

12. Rennes - PSG
Rennes roter litt nå, og to tap på de tre siste for Reims (1-3) og Clermont (1-2) er ikke bra nok hvis man skal ligge helt der oppe. Sist fikk de dog to mann utvist på stillingen 1-1 mot Clermont, og dermed endte det med tap 1-2. De holder fjerdeplassen fortsatt med 34 poeng, men avstanden opp til tredjeplassen er nå på hele åtte poeng. Her hjemme leverer de alltid meget bra, og det er også tilfelle denne sesongen hvor de har hentet 24 av 27 mulige poeng på eget gress med hele 23-7 i målforskjell. Rennes har faktisk ikke tapt hjemme for PSG de tre siste årene, hvor de vant i fjor og 2019/20, mens det ble 1-1 i forfjor.

Men nå kommer sesongens tøffeste hjemmekamp. PSG er klare ledere med 47 poeng, hvor de har tre poeng ned til Lens som har en kamp mer spilt på 44. Med hele 48 scoringer scorer de klart flest serien, og angrepsrekka Mbappe, Messi og Neymar gir ofte feige lag. 22 poeng på ni bortekamper er sterkt, og 25 mål på de ni kampene betyr et snitt på nesten tre mål pr bortekamp. De røk faktisk sin forrige bortekamp 1-3 for Lens, men de slo bra tilbake sist med 2-0 hjemme over Troyes.

Rennes har klart seg meget bra her hjemme mot PSG de siste årene, men nå har PSG et såpass bra lag at de bør kunne ta tre poeng. B.

Sportspills 96-rekker:
1. Tottenham - Arsenal HUB

2. Chelsea - Crystal Palace H

3. Newcastle - Fulham H

4. Torino - Spezia H

5. Udinese - Bologna HU

6. Atalanta - Salernitana H

7. Roma - Fiorentina HU

8. Almeria - Atletico Madrid UB

9. Montpellier - Nantes HU

10. Reims - Nice HU

11. Monaco - Ajaccio H

12. Rennes - PSG B

Sportspills 432-rekker:
1. Tottenham - Arsenal HUB

2. Chelsea - Crystal Palace H

3. Newcastle - Fulham HU

4. Torino - Spezia H

5. Udinese - Bologna HU

6. Atalanta - Salernitana H

7. Roma - Fiorentina HU

8. Almeria - Atletico Madrid UB

9. Montpellier - Nantes HUB

10. Reims - Nice HUB

11. Monaco - Ajaccio H

12. Rennes - PSG B