Gå til sidens hovedinnhold

Juleflaxen 2021: Første søndag i advent

Tradisjonen tro teller vi ned til jul med en quiz hver søndag i advent.

(Nettavisen)

Årets julekalender i samarbeid mellom Amedia og Norsk Tipping består av fire quiz som legges ut hver søndag i advent.

Det er 10 spørsmål i hver quiz. Svaret i hver quiz er en by i Norge på 10 bokstaver. Bokstavene står ikke i riktig rekkefølge.

Klarer du minimum ett svar er du med i trekningen av premier. Du må være over 18 år for å delta.

Premier første søndag i advent

1. plass: 1 Flax Julekalender og to julepysj

2. plass: 1 Flax Julekalender og 1 Flax Uglysweater

Flax julekalender på nett.

QUIZ: Første søndag i advent

Spørsmål 1:

«Under Lillehammer i 1994 vant Norge gull i kombinert, men vi tok også bronsemedalje individuelt. Mannen som tok bronsen hadde et mellomnavn, og vi er ute etter første bokstav i mellomnavnet.»

Spørsmål 2:

Dagens Flax-spørsmål. I et Flax-spill kan du vinne 20.000 i måneden i 20 år. Dette spillet heter Flax for noe. Dette noe skal du finne første bokstav i. Eller lete etter meningen bak.

Spørsmål 3:

Dagens vanskelige. Til tross for navnet er ikke dette en by, og det norske stedet er også ett av de få stedene i Norge som er oppkalt etter en amerikaner. Over 40 nasjoner er representert her, og du kan fritt bosette deg her om landet du kommer fra har skrevet under en traktat og du kan forsørge deg selv. Vi er ute etter første bokstav.

Spørsmål 4:

«Dette er byen jeg er fra. En by som er kjent for sin gågate, og et arrangement for noen år siden. I tillegg til en samling med gamle hus, og starten på en veldig stor innsjø.»

Spørsmål 5:

Dagens fra 1996, året Nettavisen ble lansert. Denne gruppen med kvinnelige medlemmer slo igjennom i 1996. Den engelske gruppen krydret alle våre liv. Vi er ute etter første bokstav i bandnavnet.

Spørsmål 6:

Dagens julemat. I dette landet spiser de smalahove, fermentert hai og blodpølse i jula. Vi vil ha første bokstav i landnavnet.

Spørsmål 7:

Dagens barnespørsmål. Lov for voksne også, men lettere for barn. Denne sauen kommer alltid i problemer, og er ganske så aktiv på skolen hvor han går sammen med andre dyr. Han ligner litt på noen som heter Shaun. Første bokstav.

Spørsmål 8:

Dagens julesang. Denne artisten vil så gjerne hjem til hjul, men hun synger ikke på sitt eget morsmål. Vi er ute etter første bokstav i fornavn, som for øvrig er samme bokstav som i etternavn.

Spørsmål 9:

Dagens historiespørsmål. Han var konge i England fra 1189 til 1199, og er mer kjent for sitt tilnavn som tilsier mye mot enn nummeret i rekken. Hans nummer var for øvrig 1. Første bokstav i fornavnet.

Spørsmål 10:

Dagens bokstav. Denne bokstaven kommer til slutt i det svenske alfabetet, men skrives på en annen måte.