Gå til sidens hovedinnhold

Kvitter Manchester City seg med Champions League-spøkelset?

Det eneste Pep Guardiola mangler i premieskapet som Manchester City-manager er seier i Champions League. Vil han lykkes i år?

(Nettavisen)

Manchester City - RB Leipzig
Manchester City vinner og holder nullen - 2.20
(Kampstart onsdag kl 21.00 - spillestopp kl 20.59)

Vi tror Manchester City vinner og holder nullen. Spill her til 2.20 i odds

Siden Guardiola kom til klubben har Manchester City vunnet Premier League tre ganger, ligacupen fire ganger og FA-cupen en gang. I Champions League har det vært bråstopp i kvartfinalen tre år på rad før de tok seg helt til finalen i fjor.

Der ble Chelsea for sterke og tok hjem pokalen etter sin 1-0 seier i en tett og jevn kamp. Dette tapet tror Guardiola vil gjøre laget enda mer giret på å gå hele veien i årets Champions League.

Selv om City har solgt en skadeplaget og aldrende Sergio Aguero uten å erstatte han med en ny spiss, ser de like sterke ut som de har gjort de siste årene. De har hentet inn Jack Grealish som med sine offensive kvaliteter vil bidra til flere scoringer.

I tillegg er unggutten Ferran Torres varmere i trøya enn han var i fjor, og har scoret to mål allerede i årets sesong.

De gikk på et surt tap mot Tottenham i serieåpningen, men etter det har de radet opp med utklassingsseier 5-0 mot både Norwich og Arsenal. I bortekampen mot sterke Leicester sist helg vant de 1-0 etter å ha dominert voldsomt. 8 skudd på mål og 25 skudd totalt sier sitt om kampforløpet.

City har bare sluppet inn det ene målet mot Tottenham i første serierunde, og er bunnsolide bakover på banen. Med den offensive og kreative kraften de har fremover tror vi det blir en tung kveld for gjestene fra Tyskland.

Onsdag er det ca. 30 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Trå start på sesongen for RB Leipzig

Det er vel mildt sagt ingen god oppladning når man skal møte Manchester City på Etihad, at manager Jesse Marsch går ut etter 1-4 tapet for Bayern München og sier at de ikke er helt klar for å møte de aller beste lagene.

Sesonginnledningen har ikke vært av beste merke for en av hovedutfordrerne til nevnte Bayern i kampen om Bundesligatittelen. De har riktignok møtt tre av lagene som ligger topp fire så langt.

Leipzig har i tillegg til kjempesmellen mot Bayern to knepne 1-0 tap mot Mainz og ligaleder Wolfsburg. Eneste seier kom hjemme mot Stuttgart som de feide av banen med 4-0.

Før sesongen forsvant Dayot Upamecano til Bayern München og Ibrahima Konaté til Liverpool. Nå har også midtbanegeneralen Marcel Sabitzer gått til Bayern, og når de i tillegg skal lære seg prinsippene til sin nye manager vil det ta litt tid før Leipzig er ordentlig oppe og går.

Skal de ha noen som helst mulighet til å gi City kamp må nysigneringen André Silva helst finne formen til onsdag kveld. Storscoreren med 28 mål og 6 assist for Eintracht Frankfurt i fjor har bare sitt ene mål mot Stuttgart i årets sesong.

Manchester City tar første stikk

I gruppespillet har Manchester City de to siste sesongene ni seiere, tre uavgjorte og ingen tap. Etter at de fikk inn Ruben Dias i forsvaret har City vært svært vanskelig å score på, og de slapp inn kun ett mål mot Porto i fjorårets gruppespill.

Mot et RB Leipzig som ennå ikke har funnet seg selv under deres nye manager, tror vi Manchester City kontrollerer dette inn.

Vi tror City vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 2.20 i odds.

Manchester City er kjent for å dominere banespillet, skape masse sjanser, og de scorer vanligvis mye mål. På de tre siste hjemmekampene i Premier League har de vunnet 5-0 i hver kamp. Det kan være interessant å spille på at de vinner med tre mål eller mer i denne kampen.

Det gjør du her til 3.60 i odds