(Nettavisen)

Denne ukens søndagskupong består av tre kamper fra Premier League, fire fra fransk Ligue 1, tre fra italiensk Serie A og to fra tysk Bundesliga. Bonuspotten er oppe i ca. 2,8 millioner kr. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

Flotte potter hos Norsk Tipping! Legg din kupong her

1. Tottenham - Arsenal
Denne kampen er utsatt, og vil derfor trekkes på tippekupongen. Anbefaler å se % på folkerekka før valg av markering. Status lørdag kveld: (42/29/29).

Her kan vi ikke spekulere i noe, og vi må kjøre HUB.

2. Liverpool - Brentford
Liverpool har fått det litt tøffere i det siste etter at de har sendt unna både Salah, Mane og Keita til Afrikamesterskapet. Sist var de ute i Ligacupsemifinale hjemme mot Arsenal, og selv om de spilte 65 min med en mann mer på banen klarte de kun 0-0. Med det har de ikke det beste utgangspunktet foran returmøtet neste uke. Også i serien har det gått litt tråere de siste kampene, og de står nå uten seier på de tre siste kampene etter 2-2 borte mot Tottenham, 0-1 borte mot Leicester og 2-2 borte mot Chelsea. Dermed er de nå nede på en 3.plass i Premier League, hele 14 poeng bak ledende Manchester City. Det er dog kun poenget opp til Chelsea, og nå skal de tilbake på eget gress hvor de har fine 21 poeng og kun seks baklengs på ni kamper denne sesongen. I tillegg til landslagsfraværene mangler de også Origi, Elliott, Thiago og Philips, men det betyr nok ikke like mye.

Brentford fikk endelig en seier nest sist mot Aston Villa (2-1), men sist var det tilbake til gamle synder og tap hele 1-4 borte mot Southampton. Dermed viser formen labre 2-1-4 på de sju siste seriekampene. På fremmed gress har de vært helt ok med ti poeng på ti kamper, og med en 13.plass og 23 poeng er det fortsatt klar margin ned til nedrykk der Norwich nå er første lag under streken med 13 poeng. Ajer var tilbake i 4-1 seieren over Port Vale i FA-cupen forrige uke, men de mangler fortsatt Dasilva, Goode, Jeanvier. Onyeka og Raya, mens Canos, Henry og Jørgensen meldes usikre.

Liverpool har vært gode på hjemmebane, og selv om de har virket shaky i de siste kampene skal de være greie favoritter her mot Brentford. H.

3. West Ham - Leeds
West Ham har hatt noen fryktelige bølger denne sesongen. De fikk en flying start med masse gode resultater, før det meste sa bom stopp med en rekke dårlige resultater rett etter. Men nå kan det virke som om formen er tilbake igjen, for her kommer de med tre strake seire i serien, hvor to av de også har kommet på bortebane. Watford (4-1), Crystal Palace (3-2) og Norwich (2-0) er kanskje ikke den tøffeste motstanden, men det bygger selvtillit, og ikke minst gir det poeng i banken, Nå er de oppe på en 4.plass igjen med 37 poeng, og dermed er de for fullt tilbake i striden om CL neste år. Men først skal Leeds beseires, og sist uke møtte de faktisk Leeds her på hjemmebane i FA-cupen. Den gang endte det med en grei 2-0 seier, men da stilte ikke Leeds med noe toppet mannskap. 17 poeng på ti kamper er status for West Ham, som her må klare seg uten Benrahma, Fredericks og Ogbonna, mens Noble, Soucek og Zouma er usikre.

Leeds tapte altså 0-2 her i FA-cupen forrige uke, og formen er ikke særlig bedre i serien med 1-1-3 siste fem selv om de vant sist hjemme mot Burnley (3-1). Heldigvis for Leeds (16.plass) tar heller ikke lagene under de på tabellen særlig mye poeng, og dermed har de fortsatt en luke på seks poeng ned til Norwich selv om 19 poeng på 18 kamper er ganske labert for Leeds sin del. Borte er det nesten enda verre, for der har de kun tatt seks poeng på ni kamper. De har sluppet inn hele 21 mål på fremmed gress, noe som er blant de verste i klassen. De har fortsatt mange fravær å stri med, og både Cooper, Cresswell, Gelhardt, Llorente, Phillips, Roberts og Shackleton er ute her. Usikre er også Bamford, Rodrigo og Struijk.

West Ham er på gang igjen, og mot et Leeds som virker å streve med formen bør HU holde et stykke.

4. Bologna - Napoli
Denne kampen er utsatt, og vil derfor trekkes på tippekupongen. Anbefaler å se % på folkerekka før valg av markering. Status lørdag kveld: (23/25/52).

Vi prøver oss med en B på 96-rekkeren, mens vi dekker opp med HUB på 432-rekkeren i tilfelle det kommer en smell.

5. Venezia - Empoli
Venezia har fortsatt hodet over vannet i sin retursesong til den øverste divisjonen, men nå begynner det å se mørkere og mørkere ut. De er nede på 17.plass med 17 poeng, men nå er det kun poenget ned til Cagliari som ligger under streken med 16. 0-2-5 siste sju er slapt, men de kommer fra et ganske tøft kampprogram med hjemmetap for Milan (0-3) og Lazio (1-3) i de to siste, mens de faktisk klarte 1-1 borte mot Sampdoria og hjemme mot Juventus tredje og fjerdesist. Det største problemet på hjemmebane ligger i forsvar, hvor 20 baklengs og kun åtte poeng på ti kamper er tredje svakest i Serie A. Her er Svoboda ute med gule kort, mens Ebuehi er i Afrikamesterskapet.

Empoli har heller ikke den beste formen med 0-2-2 siste fire, men de hadde en såpass fin periode før den tid at de likevel ligger ganske så trygt på en 11.plass med 28 poeng. Dermed er det sju poeng opp til Lazio på 6.plassen, og hele tolv poeng ned til bunnstriden. Det må sies å være relativt sterkt for Empoli som faktisk er det sjette beste bortelaget i serien med fine 18 poeng på ti kamper. De fire siste bortekampene viser 1-3-0, inkl en sterk seier over Napoli (1-0) og senest 3-3 mot Lazio. Her er de uten Viti med rødt kort, mens Baldanzi, Di Francesco, Haas og Parisi er usikre.

Empoli har såpass fin borteform at de får et utgangstips her. Likevel spiller de ofte uavgjort og Venezia har kapret noen poeng på hjemmebane i det siste. Vi spiller UB.

6. Roma - Cagliari
Roma begynner å sakke akterut på tabellen, og etter svake 0-1-2 på de tre siste ligger de nå helt nede på 8.plass utenfor E-cupspill neste sesong med 32 poeng. Det er tre poeng opp til rivalen Lazio på 6.plass, og etter to knalltøffe kamper mot Milan (1-3) og Juventus (3-4) er de nok ivrige på å ta en trepoenger igjen. De fleste trodde nok de skulle vinne sist hjemme mot Juventus når de ledet 3-1, men de raknet på slutten og dermed ble det tilslutt 3-4 og et meget skuffende tap. Hjemmeformen er uansett tålelig bra med 20 poeng på elleve kamper, og de har et meget bra tak her mot Cagliari som de har slått i fem av de seks siste. de kommer med en del fravær her, da både Darboe og Diawara er i Afrika, Karsdorp, Smalling og Spinazzola er skadet, mens Cristante og Ibanez står over etter gule kort.

Cagliari kommer fra to fine seire over Sampdoria (2-1) og Bologna (2-1), og dermed er de plutselig helt oppe i ryggen på Venezia med sine 16 poeng etter at de lå helt nederst på tabellen en stund. Nå har de kun poenget opp til trygg grunn, og det bør kunne senke skuldrene på både trener og spillere en stakket stund. Det er borteformen som har vært den store akilleshælen til Cagliari denne sesongen, for med seks poeng og 7-22 på ti kamper er de det aller dårligste laget på reisefot. Her er Rog, Strootman, Valencia, Walukiewicz og Caceres ute av forskjellige grunner, mens Balde er i Afrika å spiller mesterskap. I tillegg er Ceppitelli og Oliva usikre, så her kan de komme litt short.

Roma bør ta seg av bortesvake Cagliari selv om formen ikke er all verden hos hjemmelaget. H.

7. Augsburg - Eintracht Frankfurt
Det hakker og går for Augsburg som nå bare har en seier på de seks siste kampene. 1-3-2 er likevel helt ok, og holder akkurat til at de så vidt berger seg fra direkte nedrykksplass med 18 poeng. Det er jevnt i bunnen, og Arminia Bielefeld under streken har 17 poeng, mens Stuttgart på trygg grunn har 18. Midt imellom der finner vi altså Augsburg som noen slappe bortekamper mot Hoffenheim (1-3) og Greuther Furth (0-0). Hjemmeformen er dog klart bedre med 3-2-1 på de seks siste inkl fine resultater mot Mönchengladbach (1-0), Bayern München (2-1) og Leipzig (1-1). Gouweleeuw, Koubek, Pdersen og Strobl er ute.

Eintracht Frankfurt viser klart bedre form for tiden, og selv om de tapte 2-3 hjemme helt på slutten mot Dortmund sist har de 6-0-2 på de åtte siste i serien. Borteformen er heller ikke så verst med tre seire på de fire siste forsøkene, og den fine formen har ført de opp til en 10.plass på tabellen med 27 poeng. Det betyr kun fire poeng bak Hoffenheim på 4.plass, og hvis den fine formen fortsetter kan det fort bli nok en sesong med E-cup på klubben fra Frankfurt. Her er Hauge ute, og det samme er Barkok, Durm, Lenz og Da Costa.

Augsburg har vært bra hjemme i det siste, mens Eintracht Frankfurt har vist generelt bra form over tid. Her må man gardere opp, og vi ender på UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Arminia Bielefeld - Greuther Fürth
Arminia Bielefeld er meget variable, og den ujevne formen gjør sitt til at de fortsatt ligger under streken med 17 poeng. Men det så meget verre ut for bare noen runder siden, og med sju poeng på de tre siste kampene mot Bochum (2-0), Leipzig (2-0) og Freiburg (2-2) har de plutselig fått litt vind i seilene. Nå er det bare poenget bak Augsburg og Stuttgart på 18 poeng, og med en seier her kan de faktisk ligge på trygg grunn når uken er omme. Men da må de øke effektiviteten litt på hjemmebane, hvor åtte poeng på ni kamper er litt skralt. Klos må stå over denne med rødt kort, mens De Medina er syk.

Helt i bunnen av tabellen finner vi Greuther Fürth. De har skrapt sammen usle seks poeng, og med ligaens klart verste forsvar kan det se tøft ut å beholde plassen. Hele 49 baklengs på 18 kamper gir et snitt å nesten tre mål pr kamp, og når de i tillegg ikke har klart å hente ett eneste poeng her på bortebane på ni forsøk ser alt bare vondt ut. 1-2-1 på de fire siste er dog positivt, og de to siste har endt målløst 0-0 mot Augsburg og Stuttgart på hjemmebane. Barry, Funk, Hoogma, Kehr og Ngankam er ute.

Arminia Bielefeld har vist bra form nylig, og her har de en alle tiders mulighet til å ta nok et steg oppover på tabellen med seier over bunnproppen Greuther Fürth. Vi spiller H.

9. Monaco - Clermont
Monaco har fått litt trykk i spillet sitt igjen i det siste, og 3-1-1 på de fem siste viser fasiten etter at de spilte 0-0 borte mot Nantes sist. Det får sies å være godkjent for Monaco som slet veldig med stabiliteten her noen måneder. Nå virker de å ha blitt mer jevne, og med den stallen de har skal de helt klart være med å kjempe høyt der oppe. Nå ligger de fortsatt nede på en litt skuffende 7.plass med sine 30 poeng, men etter poengsankingen i det siste har de kun tre poeng opp til Lens på 4.plass. Hjemmeformen er også kurant, for den viser 18 poeng på ti kamper. Det er dog verd å merke seg at her kommer de med noen viktige fravær, blant annet Ben Yedder og Fofana som er syke, samt Golovin, Fabregas og Diatta som er skadet.

Clermont fikk en overraskende fin start etter opprykket fra Ligue 2, men etter 1-2-6 på de ni siste kampene har de falt ned til en 15.plass på tabellen og 18 poeng. Og plutselig begynner nedrykksspøkelset å komme nærmere og nærmere, for nå har de kun to poeng ned til Lorient og Metz som begge er under streken med 16. Hit kommer de også med et lass av fravær, hvor Allevinah, Bayo og Khaoui er i Afrika og Billong, Samed, Hountondji er skadet, mens Gastien og Seidu er ute med karantene.

Monaco har noen fravær her, men de skal ha såpass bred tropp at en seier likevel er forventet. H.

10. Reims - Metz
Reims har fått opp dampen i det siste, og etter 1-1 borte mot Marseille nest sist og 0-0 borte mot Clermont sist har de 3-2-1 på sine seks siste kamper. Det har skaffet de en luke på åtte poeng ned til nedrykk fra sin 14.plass med 24 poeng. De er helt jevngode på hjemme/bortebane, og tolv poeng er tatt begge steder. De er et av lagene som taper mest på Afrikamesterskapet, da de har sendt unna fire spillere. Cassama, Doumbia, Konan og Toure er derfor alle borte, mens også Berisha, Matusiwa, Munetsi og Zeneli er skadet. I tillegg er også spissen Ekitike borte med rødt kort.

Metz strever for tiden under streken, og selv om de plutselig glimter til i blant med noen solide resultater blir det for lite, og ikke minst for sjeldent. De har 2-1-3 siste seks, og der ser man feks at de har slått Nice på bortebane og tatt poeng borte mot Lyon. Men så taper de også hjemme mot både Montpellier og Strasbourg i den samme perioden. Dermed blir det for ustabilt og ujevnt, og de ligger altså under streken med 16 poeng på 20 kamper. Foran denne har de også en forferdelig smørbrødliste med fravær, der de har hele sju spillere borte i Afrika (Sarr, Maiga, Kouyate, Bronn, Boulaya, Oukidja og Ayakouch), mens også Udol, N'Doram, Jemerson, De Preville, Cabit og Centonze er skadet.

Begge lag har haugevis med fravær her, og selv om Reims viser klart mest hender det også at Metz plutselig slår til. HU holder forhåpentligvis.

11. Strasbourg - Montpellier
Strasbourg er et velkjent hjemmelag, og også denne sesongen har det vært melodien der de har hentet 17 av sine 29 poeng. De ligger helt oppe på en 8.plass så langt med 29 poeng, og når de kun er to poeng bak en E-cuplass må sesongen sies å ha vært en lang opptur for Strasbourg. Mye er takket være en fin form som viser 4-3-1 på de åtte siste, og senest kommer de fra en fin 2-0 seier borte over Metz. Hjemme står de med 17 poeng på ti kamper, og 23-12 i målforskjell er fine stats. De to siste sesongene har det dog endt med tap mot Montpellier, (0-2 og 2-3) så får man se om de får revansj denne gangen. Den viktige spissen Ajourque er ute her med gule kort, mens både Diallo og Djiku er i Afrika. Le marchand og Kawashima er også ute.

Montpellier har nydelig form med fire strake seire, og de slo Angers 4-1 i sin siste seriekamp. Men senest kommer de fra en knepen hjemmeseier 1-0 over dagens motstander Strasbourg i cupen, men bortekamp er noe helt annet. Som nevnt har de flott form med 4-0-0 nå, selv om Angers, Metz, Clermont og Brest ikke er noen av de beste lagene. Tolv poeng gir det uansett, og de holder stand på en fin 6.plass med 31 poeng, noe som er a poeng med Rennes som har den femte og siste E-cupplassen for øyeblikket. Noe mer skuffende er borteformen som bare viser elleve poeng på ni kamper, og det er ikke bedre enn den 13. beste i Ligue 1. Esteve, Tamas og Oyongo er eneste fravær her.

Montpellier trives ikke særlig godt på bortebane, og de kan få trøbbel her mot Strasbourg som tradisjonelt er bra på eget gress. HU.

12. Troyes - Lyon
Troyes har falt helt sammen den siste tiden, og etter 1-1 hjemme mot Brest sist viser formen labre 1-1-5 siste sju. Det er ikke særlig lystig lesning for Troyes som nå nærmer seg nedrykksstreken med stormskritt. Med 17 poeng ligger de fortsatt trygt på en 16.plass, men nå puster både Bordeaux med 17, Lorient med 16 og Metz med 16 de kraftig i ryggen. Troyes har tatt ti av sine 17 poeng her på hjemmebane, men de tre siste mot Lyon er alle tapt selv om det nå begynner å bli noen år siden.

Lyon kommer hit med en spesiell form som viser fire strake poengdelinger. 1-1 borte mot PSG sist var dog meget fint, det samme kan sies om 0-0 borte mot Lille. Mer skuffende var dog 1-1 hjemme mot Metz, og dermed går det litt opp i opp. Ser man totalt sett så har Lyon hatt en meget skuffende sesong, og de ligger faktisk helt nede på en 11.plass med 25 poeng. Skal noe av sesongen reddes så må de begynne å vinne kamper snarest, for til tross for den dårlige plasseringen så er det ikke mer enn seks poeng opp til Rennes på 5.plass. Men, da må de steppe opp innsatsen litt her på bortebane hvor de kun har hentet ni poeng på ni kamper.

Troyes begraver seg lenger og lenger ned i mørket, og noe særlig bedre mulighet til å ta en etterlengtet borteseier får nok ikke Lyon. Vi tror de reiser seg og spiller B.

Sportspills 96-rekker:
1. Tottenham - Arsenal HUB

2. Liverpool - Brentford H

3. West Ham - Leeds HU

4. Bologna - Napoli B

5. Venezia - Empoli UB

6. Roma - Cagliari H

7. Augsburg - Eintracht Frankfurt UB

8. Arminia Bielefeld - Greuther Fürth H

9. Monaco - Clermont H

10. Reims - Metz HU

11. Strasbourg - Montpellier HU

12. Troyes - Lyon B

Sportspills 432-rekker:
1. Tottenham - Arsenal HUB

2. Liverpool - Brentford H

3. West Ham - Leeds HU

4. Bologna - Napoli HUB

5. Venezia - Empoli UB

6. Roma - Cagliari H

7. Augsburg - Eintracht Frankfurt HUB

8. Arminia Bielefeld - Greuther Fürth H

9. Monaco - Clermont H

10. Reims - Metz HU

11. Strasbourg - Montpellier HU

12. Troyes - Lyon B