(Nettavisen)

Denne helgen er endelig både Eliteserien og OBOS-ligaen tilbake etter tre ukers pause. Seks av kampene på søndagens tippekupong er således fra Eliteserien, to av kampene er fra OBOS-ligaen, det er to kamper fra PostNord-ligaen og søndagskupongen avsluttes med en kamp fra Norsk Tipping-ligaen. Bonuspotten er på ca 1,2 mill kr. Innleveringsfristen er søndag kl 14.55.

1. Aalesund - Vålerenga
Etter tre ukers pause grunnet Nations League, er altså Eliteserien endelig i gang igjen denne helgen.

Aalesund tapte 0-2 hjemme mot Molde på 16. mai, men tok sju poeng på de tre neste seriekampene etter det og spilte 2-2 borte mot Haugesund i den siste seriekampen før landslagspausen. Lars Arne Nilsens menn er faktisk helt oppe på femteplass på tabellen med sine 15 poeng på 10 spilte kamper. Hjemme på Color Line Stadion står Aafk med 2-1-1 på fire spilte kamper. David Fällman og Erlend Segberg er fortsatt skadet.

Elendig start for Vålerenga som er helt nede på 11. plass med kun 10 poeng på 10 spilte kamper. Trener Dag-Eilev Fagermo er under hardt press. Ble kontret i senk av Rosenborg i siste seriekamp hjemme på Initility og tapte hele 0-4. På bortebane har det vært ille, med tap av fem av seks kamper. Flere spillere er usikre.

Aalesund med skrekkelige 1-3-11 på hjemmebane da de endte sist i Eliteserien i 2020-sesongen, men tilsvarende hjemmekamp mot Vålerenga da endte 1-1. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Jerv - HamKam
Nyopprykkede Jerv med en ganske oppløftende innledning på sesongen og sju poeng etter de fem første seriekampene. Men falt av etterhvert og røk hele 0-5 hjemme mot Sarpsborg 08 i den siste seriekampen før landslagspausen, det var Grimstad-lagets fjerde strake tap. Ligger nest sist på tabellen med sine sju poeng. Tok sju poeng på sine tre første hjemmekamper, men nå er de to siste tapt.

Likeledes nyopprykkede HamKam stod med fem strake poengdelinger, før de noe skuffende tapte 1-2 hjemme mot Odd i siste serierunde før landslagspausen. Står med svært spesielle 1-6-2 på de ni første seriekampene og ligger på 12. plass med ni poeng. Borte er det blitt poengdeling i tre av fire kamper og 1-2 tap mot Tromsø.

Det endte forøvrig 0-2 i tilsvarende kamp i OBOS-ligaen forrige sesong. Dette blir trolig jevnt og en kamp som kan bikke begge veier. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Lillestrøm - Rosenborg
En skikkelig klassiker på Åråsen dette. Strålende innledning av Lillestrøm som er det eneste ubeseirede laget i Eliteserien. Står med 7-3-0 totalt og 24 poeng og topper tabellen, med to poeng ned til Molde på andreplass. Hadde tre poeng i lomma borte mot Tromsø i den siste serierunden, men Moses utlignet for Tromsø to minutter på overtid. Hjemme på Åråsen er LSK både uten poengtap og baklengsmål med fem strake seire.

Et meget effektivt Rosenborg kontret Vålerenga i senk i siste seriekamp før landslagspausen og vant med oppsiktsvekkende 4-0 på Intility. Ligger på sjetteplass med 14 poeng på ni spilte kamper. Både prestasjonsmessig og resultatmessig har det vært variabelt av RBK hittil. Kun en av fem bortekamper er vunnet (1-3-1). Tobias Børkeeiet skadet seg i treningskampen mot Aalesund og blir ikke klar til søndagens toppkamp.

2-0 til Lillestrøm i tilsvarende kamp på Åråsen forrige sesong. Vi gir LSK full tillit i søndagens storkamp. H.

4. Odd - Molde
Per Arne "Paco" Johansen og Odd innledet sesongen med å vinne sine to første hjemmekamper, samt et knepent og ufortjent 0-1 tap borte mot Rosenborg. Det skapte forventninger i Skien, men siden ble det fire strake tap. Hevet seg igjen i det siste og råsterk 2-1 seier borte mot HamKam i den siste serierunden. Ligger på niendeplass med 12 poeng etter fire seire og seks tap på ti første. Hjemme på Skagerrak Arena er de tre siste tapt.

Molde innledet sesongen med kun sju poeng (2-1-2) på de fem første seriekampene, men har hevet seg voldsomt og tok sin femte strake seier da regjerende seriemester Bodø/Glimt ble slått 3-1 hjemme på Aker Stadion i siste serierunde. Er dermed oppe på 22 poeng og kun to poeng bak serieleder Lillestrøm. Solide 3-1-0 på fire spilte bortekamper.

Det står 0-2-2 på de fire siste tilsvarende i Skien. Molde med seier både i 2020 (3-1) og 2021 (4-1). Molde er en motivert favoritt som også vi tror mye på. B.

5. Tromsø - Haugesund
Det har vært stilt spørsmål rundt trener Gaute Helstrup både i fjor høst og foran denne sesongen, men sist uke forlenget TIL-ledelsen kontrakten til Helstrup ut 2024-sesongen. Har riktignok ikke tatt mer enn elleve poeng på ni kamper, men Tromsø har tidvis sett gode ut. Fortjent utligning på overtid hjemme mot serieleder Lillestrøm i siste seriekamp før landslagspausen og står med brukbare 2-2-1 hjemme på Alfheim.

Haugesund innledet sesongen med fem strake tap, men står nå med 2-2-1 på de fem siste seriekampene og er kommet seg opp på åtte poeng. Ledet faktisk 3-1 borte mot Rosenborg nest sist, men måtte nøye seg med ett poeng og 3-3. Litt skuffende da med kun 2-2 hjemme mot Aalesund i siste seriekamp.

Tromsø vant kun tre hjemmekamper forrige sesong, en av seirene kom mot Haugesund (2-0). Vi tror Tromsø vinner igjen og lar Gutan stå ugardert. H.

6. Viking - Sandefjord
Kun en seier på de fem siste seriekampene for Viking før landslagspausen (1-3-1). Det etter fem seire på de seks første, så det har kladdet for Viking i det siste. Malmö har lagt inn bud på Veton Berisha, men uvisst om det blir noen overgang. Berisha spiller uansett søndagens kamp hjemme på SR-Bank Arena. Solide 4-2-0 på seks spilte hjemmekamper for Viking.

Sandefjord har kun spilt åtte kamper og står med ni poeng. Pussig nok er alle tre hjemmekampene tapt, mens tre av fem bortekamper er vunnet, senest med 1-0 mot Odd i Skien. Har også vunnet med oppsiktsvekkende 5-0 mot Strømsgodset på bortebane.

2-1 og 2-0 til Viking i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Viking blir store favoritter og har normalt svært gode vinnersjanser. H.

7. Start - Stabæk
De to neste kampene på søndagens tippekupong er begge hentet fra OBOS-ligaen som også er i gang igjen etter tre ukers pause denne helgen. Brann topper tabellen med 23 poeng på ni spilte kamper, mens Mjøndalen ligger på andreplass med 22 poeng på 10 spilte kamper.

Start med kun to poeng på de tre siste seriekampene før landslagspausen og falt ned til 7. plass med den magre poengfangsten. Med totalt 15 poeng på ni spilte kamper, er det sju poeng opp til Mjøndalen på andreplass. Er ubeseiret hjemme på Sør-Arena med 2-2-0 på fire spilte.

Stabæk har ikke imponert veldig spillemessig, men de plukker poeng jevnt og trutt. Ligger på tredjeplass med 18 poeng på ni spilte kamper og har kun fire poeng opp til Mjøndalen på andreplass med en kamp mindre spilt. Meget solide 4-1-0 på fem spilte bortekamper.

Start har vært klart sterkest hjemme i Kristiansand og ryker neppe på sitt første hjemmetap for sesongen her. HU.

8. Stjørdals Blink - Brann
OBOS-ligaen som er i gang igjen etter tre ukers pause denne helgen. Brann topper tabellen med 23 poeng på ni spilte kamper, mens Mjøndalen ligger på andreplass med 22 poeng på 10 spilte kamper.

Stjørdals Blink innledet sesongen med sterke 2-2 borte mot Fredrikstad, i en kamp som de hadde fortjent å vinne. Men de sju neste seriekampene ga kun ett poeng og således var det nok svært godt med 2-1 seier borte mot Grorud i den siste serierunden før landslagspausen. Ligger nest sist med kun fem poeng og samtlige fire hjemmekamper er tapt.

Brann overtok tabelltoppen etter sin maktdemonstrasjon hjemme mot daværende serieleder Mjøndalen i siste seriekamp før landslagspausen. Bergenserne ga seg ikke før det stod 7-0 i målprotokollen. Har imponert stort og står med 7-2-0 på de ni første seriekampene og formidable 30-6 i målforskjell. Borte er samtlige fire kamper vunnet, tildels med klare sifre.

Brann har virket helt utilnærmelige og blir en av våre sikre på søndagskupongen. B.

9. Sotra - Moss
De tre neste kampene på søndagens tippekupong er alle hentet fra PostNord-serien. Alle kampene fra PostNord ser du på www.direktesport.no. Det er to avdelinger i Postnord og kun vinneren rykker direkte opp, mens lagene som ender på andreplass spiller playoff mot hverandre. De tre nederste rykker direkte ned.

Denne er fra avdeling 1 og i og med at Øygarden gikk konkurs, er det kun to lag som rykker ned. Sesongens første borteseier for Sotra med 2-0 seier mot svakt plasserte Vard Haugesund forrige lørdag. Tok seg opp på 11. plass med den seieren og står med 11 poeng på ni spilte kamper. To av tre hjemmekamper er vunnet.

Moss stod med åtte strake seire før det ble 0-1 tap hjemme mot serietoer Arendal sist helg. Thomas Myhre trener Moss som ikke var blant de største opprykksfavorittene før sesongen tok til. Fire bortekamper har gitt fire seire.

Moss er overraskende store favoritter på tippekupongen. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

10. Levanger - Asker
Alle kampene fra PostNord ser du på www.direktesport.no. Det er to avdelinger i Postnord og kun vinneren rykker direkte opp, mens lagene som ender på andreplass spiller playoff mot hverandre. De tre nederste rykker direkte ned.

Denne er fra avdeling 2 som toppes av Ullensaker/Kisa og Hødd begge med 23 poeng før helgens serierunde. Etter to strake 1-2 tap mot hhv Alta og Eidsvold Turn, tok Levanger en sterk 2-0 seier hjemme mot Hødd nest sist og fulgte opp med 4-1 seier borte mot tabelljumbo Frigg sist helg. Levanger ligger på femteplass med 16 poeng og har sju poeng opp til tetduoen. Ubeseiret på hjemmebane med 2-2-0 på fire spilte hjemmekamper.

Asker endte på en solid tredjeplass forrige sesong, men har ikke vært i nærheten av de taktene denne sesongen. Ligger faktisk nest sist med kun seks poeng og har poenget opp til Brattvåg på sikker plass. Vist litt fremgang i det siste og holdt sterke Eidsvold Turn til 1-1 borte nest sist, mens det ble 0-1 tap hjemme mot Alta forrige lørdag.

Levanger er ubeseiret på hjemmebane, så vi nøyer oss med en halvgardering. HU.

11. Kjelsås - Tromsdalen
Alle kampene fra PostNord ser du på www.direktesport.no. Det er to avdelinger i Postnord og kun vinneren rykker direkte opp, mens lagene som ender på andreplass spiller playoff mot hverandre. De tre nederste rykker direkte ned.

Også denne er fra avdeling 2 som toppes av Ullensaker/Kisa og Hødd begge med 23 poeng før helgens serierunde. Kjelsås ligger midt i haugen på åttendeplass med sine 14 poeng. Står med variable 4-2-4 på ti spilte seriekamper og hjemme på Kjelsås er det blitt tre seire og to tap. Etter to strake seire, ble det skuffende 0-2 tap hjemme mot tabellnabo Træff sist helg.

Tromsdalen har tatt 12 av sine 14 poeng på hjemmebane (4-0-1) og det er ikke noe nytt at Tromsøs nest beste lag, er klart best på hjemmebane. Borte er det blitt tap i tre av fem kamper, men de holdt faktisk serieleder Ullensaker/Kisa til 2-2 og ett poeng på Jessheim tidligere i sesongen og de spilte også 2-2 borte mot hjemmsterke Levanger.

Kjelsås er greie favoritter i denne. HU.

12. Nardo - Rana FK
Den siste kampen på søndagens tippekupong er fra Norsk Tipping-ligaen avdeling 1. Kampen ser du på www. direktesport.no. Det er totalt 14 lag i denne avdelingen og Junkeren har stukket fra i toppen med formidable 28 poeng på sine ti første seriekamper.

Nardo med sterke 5-1-1 på sine sju siste seriekamper og har avansert til femteplass på tabellen med sine 17 poeng. Tok altså kun ett poeng på de tre første seriekampene. Bydelslaget fra Trondheim med sterke 3-1-0 på hjemmebane.

Rana FK på plassen bak Nardo med sine 15 poeng. Det er vinn eller forsvinn med Rane som står med 5-0-4 totalt og er et av fire lag i avdelingen som ikke har spilt uavgjort foreløpig. Etter 3-1 seier borte mot Bodø/Glimt 2 fjerde sist og 3-0 seier hjemme mot Steinkjer tredje sist, kommer Rana nå fra to stygge tap. 1-6 borte mot Kolstad nest sist og 1-3 hjemme mot Tiller forrige helg.

Nardo blir store favoritter, men vi tar oss råd til en halvgardering. HU.

96-rekker:
1. Aalesund - Vålerenga HU

2. FK Jerv - HamKam U

3. Lillestrøm - Rosenborg H

4. Odd - Molde B

5. Tromsø - FK Haugesund H

6. Viking - Sandefjord H

7. Start - Stabæk HU

8. Stjørdals-Blink - Brann B

9. Sotra - Moss HUB

10. Levanger - Asker HU

11. Kjelsås - Tromsdalen HU

12. Nardo - Rana FK HU

432-rekker:
1. Aalesund - Vålerenga HUB

2. FK Jerv - HamKam HUB

3. Lillestrøm - Rosenborg H

4. Odd - Molde B

5. Tromsø - FK Haugesund H

6. Viking - Sandefjord H

7. Start - Stabæk HU

8. Stjørdals-Blink - Brann B

9. Sotra - Moss HUB

10. Levanger - Asker HU

11. Kjelsås - Tromsdalen HU

12. Nardo - Rana FK HU