(Nettavisen)

Som spiller vant Alonso Champions League både med Liverpool og Real Madrid, han vant to EM-titler og en VM-tittel med Spania, i tillegg vant han Bundesliga alle tre sesongene han spilte for Bayern.

Dette spillet gjør at du dobler pengene på tap for Xabi Alonso og hans Real Sociedad B

Likevel; opprykket til Segunda Divison med Real Sociedads B-lag rangerer han høyt på merittlisten.

Alonso ledet nemlig Real Sociedads B-lag tilbake til nest øverste nivå i spansk fotball, Segunda Division, for første gang siden 1962. Det er nesten 50 år siden.

40-åringen, som har en lang karriere bak seg i store klubber som Liverpool, Real Madrid og Bayern München, oppnådde den historiske bragden i sin andre sesong som trener.

La Real rykket opp etter å ha vunnet 2-1 mot Algeciras etter ekstraomganger i playoffen i fjor. Den tidligere spanske midtbanespilleren tok over Real Sociedad-reservene i 2019, to år etter at han la opp som spiller.

Nå er det 854 millioner i Eurojackpot-potten. Lever din kupong her

Alonsos arbeid i San Sebastian har blitt lagt merke til, og de er andre toppklubber i Europa som har vist interesse for ham. Ifølge goal.com tilbød Borussia Mönchengladbach ham jobb som trener i Tyskland i fjor, men Alonso valgte istedenfor å forlenge kontrakten ut 2022.

Oddsen på Almeria-seier sto til 2,00 torsdag kveld. Fredag kl. 13.00 er oddsen sunket til 1,97.

Real Sociedad B - Almeria

Odds: Almeria vinner - 1,97 i odds

Kampstart fredag 13. mai kl 21.00

Spillestopp kl 20.59 Live odds etter kampstart

Instalaciones de Zubieta

Vi tror at Almeria vinner. Det spiller du på her til 1,97 i odds

Real Sociedad B er det eneste reservelaget i Segunda Division denne sesongen etter at Barcelonas B-lag rykket ned sist sesong. Katalanerne tapte playoffen mot UCAM Murcia.

Alonsons lag vant kun fire av de første 27 kampene på nest øverste nivå denne sesongen. De lå lenge på nest sisteplass i Segunda Division, men etter å ha vunnet de tre siste kampene har baskerne nå kontakt med lagene over nedrykksstreken.

Med tre serierunder igjen av sesongen har Real Sociedad-reservene to poeng opp til Malaga og Sporting Gijon.

Nå er det 854 millioner i Eurojackpot-potten. Lever din kupong her

Real Sociedads B-lag står med 40 poeng, mens Malaga og Sporting Gijon har begge 42 poeng.

Målforskjellen kan bli avgjørende i nedrykkskampen. Sociedad har 14 minusmål, mens Malaga har 21 minusmål. Sporting Gijon ligger best an her. De har kun fem minusmål så langt.

Alonsons lag har en vanskelig oppgave fredag.

Da møter de serieleder Almeria. Gjestene kjemper om opprykk til La Liga, og de vil med tre poeng i fredagens kamp ta et langt skritt mot spill på øverste nivå i Spania igjen etter syv års fravær.

De to siste sesongene har Almeria spilt playoff, men ikke klart å ta det siste steget. Nå styrer de sin egen skjebne. Med seier i de tre siste kampene vil de være i La Liga neste sesong.

Vi tror de vinner i Baskerland fredag kveld.

Mangler belgisk måltyv

Almeria er tross alt et av ligaens beste bortelag, kun Tenerife og Real Valladolid har tatt flere poeng på bortebane enn dem denne sesongen.

De har et sterkt lag med blant andre nigerianske Umar Sadiq og den argentinske midtbaneprofilen Lucas Robertone i startelleveren.

Med tanke på hva Alonsons gutter har vist i de siste kampene kan de skape problemer for Almeria, som mangler den belgiske måltyven Largie Ramazani. Likevel tror vi gjestene vinner.

Real Sociedad-lag er det nest dårligste hjemmelaget i ligaen. Bare bunnlaget Alcorcón har tatt færre poeng enn Xabi Alonsons menn denne sesongen.

Vertene har tapt tre av de fire siste hjemmekampen, blant annet tapte de 2-4 mot tabelljumbo Alcorcón. Almeria vant det omvendte oppgjøret mot baskerne 3-1. Et toppmotivert bortelag skal ta alle poengene i San Sebastian fredag kveld, noe annet vil være en gedigen overraskelse.

Vi tror at Almeria vinner. Det spiller du på her til 1,97 i odds