(Nettavisen)

Supertrekning er en Lotto-trekning som ikke er som alle andre Lotto-trekninger.

Her leverer du kupongen til Supertrekningen i Lotto

I «vanlig» Lotto handler det enkelt og greit om å gjette seg frem til alle de sju tallene som blir trukket på én og samme rekke. Da blir du blant kveldens vinnere og deler førstepremiepotten med det antallet personer som har spilt på den samme vinnerrekken som deg.

Men lørdag 25. juni kan vi glede oss over Supertrekning i tillegg. I Supertrekning blir du introdusert for enda en vinnermulighet. Alle som spiller kan også bli trukket ut tilfeldig til å vinne én million kroner.

Det betyr at du ikke trenger å ha ett eneste riktig tall for å bli millionær.

Desto flere rekker spilt, jo flere lodd har du lagt i hatten. Selv om tallene skulle stemme aldri så lite overens med kveldens vinnerrekke.

Slik foregår Supertrekning

I Supertrekning er det imidlertid ingen tall-trekning. Her handler det kun om hvor mange deltakelser man har hatt i Lotto siden forrige Supertrekning.

Med andre ord: Har du levert minst én Lotto-kupong etter forrige Supertrekning (17. september), er du automatisk med i Supertrekning.

Her kan du bli med i Supertrekningen i Lotto

På Supertrekning 17. desember regner vi med å trekke rundt 40 ekstra Lotto-millionærer. Disse ekstra-millionærene vinner 1 million kroner hver. Det er omsetning på trekningsdagen som avgjør det nøyaktige antallet millionærer vi trekker, men her regner vi med at det blir omtrent 40.

Altså: Når du leverer en vanlig Lotto-kupong, blir du automatisk meldt på neste Supertrekning. Hver Lotto-rekke du har spilt blir til én deltakelse eller ett lodd. Jo flere Lotto-rekker, jo flere deltakelser får du i den neste Supertrekningen. Har du for eksempel kjøpt en femukerskupong med ti rekker, har du automatisk 50 deltakelser i neste Supertrekning.

Lurer du på hvor mange aktive deltakelser du har i Supertrekning? Det kan du sjekke på spillekontoen din hos Norsk Tipping.

112 Supertrekning-vinnere så langt i år

Supertrekningene gjennom 2022 har så langt resultert i 112 vinnere som alle har vunnet 1 million kroner.

16. april, 25. juni og 17. september har det vært Supertrekning tidligere i år. I april trakk og ringte vi 49 millionærer, i juni ble det 29 millionærer og i september fikk vi 34 millionærer.

Her kan du sjekke hvor mange deltakelser du har i årets siste Supertrekning

Vinnersjanse Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersjanse i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersjanse. Med andre ord vil vinnersjansen være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.

Antall vinnere i Supertrekning i 2021 (1 million kroner hver) var 154. I tillegg vant 1 andelsbank (1 andelsbank består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner).

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her