Gå til sidens hovedinnhold

Lørdag kjemper to ukjente nordmenn om opprykk i Italia

Har du hørt om Julian Kristoffersen eller Dennis Tørset Johnsen? Ikke det. De to norske 23-åringene kjemper om opprykk til Serie A denne sesongen.

(Nettavisen)

Julian Kristoffersen og Dennis Tørset Johnsen er kanskje ikke det mest kjente navnet i fotball-Norge ennå.

Kanskje ikke så rart siden begge spiller i Serie B på nivå to i Italia, en liga som får lite oppmerksomhet i Norge.

Men rykker de opp vil de møte verdensstjerner som Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic.

Lørdag møtes klubbene til Kristoffersen og Johnsen, Salernitana og Venezia, til toppkamp.

At Salernitana vinner mot Venezia gir 2,60 i odds.

Spilte i Sør-Korea

I februar signerte Kristoffersen en 3,5-årskontrakt med Salernitana. Klubben kommer fra byen Salerno like sør for Napoli. Med bare fem kamper igjen ligger den gamle klubben til Gennaro Gattuso på tredjeplass på tabellen, kun ett poeng bak andreplassen. De er fire poeng foran tabellfirer Venezia som venter i lørdagens kamp. De to beste rykker direkte opp til Serie A.

I klubbens 102-årige historie har Salernitana kun to sesonger i Italias øverste divisjon. Sist gang var i 1998-1999. Laget fra Campania endte i fjor på niendeplass, og de færreste forventet at laget skulle kjempe om opprykk denne sesongen.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Kristoffersen kom til den italienske vestkysten fra Jeonnam Dragons som holder til på nivå to i Sør-Korea, men han har fått lite spilletid i Italia.

Den 198 centimeter høye spissen har kun spilt 64 minutter så langt, fordelt på fem innhopp for klubben.

Fem kamper for Ajax

I likhet med Kristoffersen er Dennis Tørset Johnsen 23 år. Han var betraktet som et stort talent i Rosenborg, men ble hentet til nederlandske Heerenveen i 2015.

Johnsen gikk så fra Heerenveen til Ajax i 2017 og debuterte for klubben i en cupkamp mot ASV De Dijk.

Tiller-karen spilte til sammen fem kamper for førstelaget til den nederlandske talentfabrikken. Under oppholdet i Nederland var han også på utlån til Heerenveen og Zwolle.

Sist sommer gikk han til Venezia i Serie B. Ifølge Adresseavisa har også større italienske klubber vist interesse for nordmannen. Adresseavisa skriver at AS Roma følger med kantspilleren.

Trønderen har spilt 28 kamper for Venezia denne sesongen, og han har scoret tre mål for klubben. Men vi tror den driblesterke unggutten kommer til kort mot fremadstormende Salernitana i lørdagens match.

Salernitana Calcio 1919 - AC Venezia 2,60 - 2,70 - 2,50 H (spillestopp lørdag kl. 13.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Serie B, Italia. Lørdag er det klart for en norsk opprykksduell på nivå to i italiensk fotball.

Julian Kristoffersen og Salernitana ligger på tredjeplass i Serie B, ett poeng bak Lecce som innehar andreplassen, og de er fire poeng foran Venezia som har den tidligere Rosenborg-spilleren Dennis Tørset Johnsen på laget.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Salernitana viser en eventyrlig form. De har kun tapt én av de siste 15 kampene, og det var mot opprykksrival Lecce på bortebane.

Uavgjort-spesialister på bortebane

Hjemme i Salerno har de vært solide. De står med 9-6-1 på 16 hjemmekamper. De gjør dem til det beste hjemmelaget i Serie B denne sesongen. Det er særlig defensivt de har vært sterke. Julian Kristoffersen og lagkameratene har kun sluppet inn ni mål på Arechi.

Formen er fin. De har to seire på rad, og har vunnet tre av de fire siste kampene.

Dennis Johnsen og Venezia har kun vunnet to av de syv siste kampene, men Salernitana skal passe seg. Venezia er nemlig blant de beste bortelagene i Serie B. De har kun tapt to bortekamper denne sesongen, men de er det laget på nivå to i Italia som spiller mest uavgjort på utebane.

Venezia har hatt problemer på bortebane mot Salernitana. De har ikke vunnet noen av de syv siste kampene på Arechi. Ja, man må faktisk helt tilbake til 2000 for å finne forrige gang Venezia vant i Salerno.

Det omvendte møtet mellom disse to lagene endte med 2-1-seier til Salernitana, og vertene har vunnet de to siste hjemmekampene mot Venezia. Vi tror Salerno-klubben tar tre nye poeng lørdag.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset