Gå til sidens hovedinnhold

Manchester City knekker Messi og PSG

Storoppgjøret i femte runde av gruppespillet i Champions League går på Etihad onsdag kveld. Vi tror Manchester City blir for sterke for PSG.

(Nettavisen)

Manchester City - PSG

Odds: Manchester City vinner og begge lag scorer

Kampstart onsdag 24.november kl 21.00

Spillestopp kl 20.59 Live odds etter kampstart

Etihad Stadium

Kampen kan sees på TV2 Sport 1 og TV2 Play

Vi tror Manchester City vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 2.85 i odds

Manchester City tar i mot PSG til rundens storoppgjør i Champions League. City leder gruppen et poeng foran PSG, og hvis det Franske storlaget har ambisjoner om å vinne gruppen og få en potensielt enklere motstander i første runde av sluttspillet, må denne kampen vinnes.

City-toget dundrer på og de vinner stort sett alle kampene de spiller med overbevisende sifre. I de to siste kampene i gruppen har de møtt Club Brugge, og bortekampen for en måned siden ga Pep Guardiolas menn en enkel 5-1 seier. Hjemme på Etihad to uker senere endte kampen 4-1, og utgangspunktet før onsdagens møte med PSG er meget spennende.

De blå fra Manchester er også med i kampen om Premier League-tittelen. Dette ser ut til å bli en kamp mot Chelsea og Liverpool, og helgens 3-0 seier hjemme mot Everton var en styrkebeskjed i og med at de har noen forfall for tiden.

Det trofeet som står øverst på ønskelisten er nok likevel Champions League. Pep Guardiola klarte aldri å vinne det som spiller og som manager vant han med det fantastiske Barcelona-laget han skapte. De gikk til topps i 2008/09 og 2010/11, og i begge finalene slo de Manchester United.

Han klarte det utrolig nok aldri med Bayern München, og det har hengt over Manchester City de årene han har vært der. De har aldri vært nærmere enn i fjor da de røk 0-1 i finalen mot Chelsea, og er nok veldig motiverte for å gå hele veien i år.

Det er ca. 150 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

PSG vinner kamper uten å overbevise

PSG hadde grep om gruppeseieren etter seieren hjemme mot City for to måneder siden. Selv om de ble presset av City-laget og hadde definitivt flyt er det litt sånn det har vært for PSG i høst. De vinner kamper uten å overbevise.

City hadde mest ball, klart flest skudd og flest skudd på mål og det var helt utrolig at de ikke fikk ballen i mål i den kampen.

PSG har ikke overbevist i de to siste kampene i gruppen. De har møtt RB Lepzig og slet seg til en knepen 3-2 seier hjemme på Parc des Princes der en Messi-dobbel i andre omgang sørget for at de klarte å snu kampen. I Leipzig ble de holdt til uavgjort 2-2 og førte til at de mistet ledelsen i gruppen.

I Ligue 1 vinner de runde etter runde og sist helg var det Nantes som fikk unngjelde. Selv om Keylor Navas fikk rødt kort etter 65 minutter klarte de igjen å avgjøre kampen på slutten med et selvmål og et Messi-mål i løpet av de siste 10 minuttene.

Når det gjelder skader har begge lagene noen små utfordringer. Manchester City må klare seg uten Kevin de Bruyne som har testet positivt på Korona, og Ferran Torres er ute med en skade i foten. Han er ventet tilbake i januar. Jack Grealish kom tilbake fra landslaget med en skade som gjorde at han sto over mot Everton. Han er fortsatt usikker til onsdagens oppgjør.

I PSG ser det bedre ut enn på lenge. Keeper Donnarumma er tvilsom på grunn av et magevirus, og ellers er det kun Rafinha og Julian Draxler som virker å være uaktuelle. De ville sannsynligvis ikke være tenkt en startplass uansett så Pochettino har bedre dager enn på lenge.

Vi tror likevel Manchester City vinner

Kevin De Bruyne har ikke vært helt oppe på det samme nivået han har vist de siste sesongene. Nå er han ute, og City har funnet en midtbane-trio som fungerer utrolig bra sammen.

Rodri, Bernardo Silva og Ilkay Gündogan har spilt sammen på midten i 27 kamper og resultatet er 25 seiere, en uavgjort og et tap. De spilte sammen i 3-0 seieren over Everton sist helg og det er sannsynlig at de også gjør det mot PSG.

City har vunnet åtte hjemmekamper på rad i Champions League, og PSG har historisk sett slitt på Etihad. De to siste kampene har gitt seier til City uten at PSG har scoret. Vi tror på hjemmeseier også denne gangen men at begge lag scorer.

Manchester City vinner og begge lag scorer spiller du på her til 2.85 i odds

Club Brugge - RB Leipzig

Den andre kampen i gruppen går i Brügge mellom hjemmelaget og RB Leipzig. Her er det i utgangspunktet kampen om plass i Europaligaen som står på spill. Leipzig er fortapt i forhold til avansement til sluttspillet i Champions League med sitt ene poeng, mens Brügge fortsatt har en syltynn teoretisk mulighet.

Vinner Brügge mot Leipzig samtidig som PSG taper i Manchester blir det en ren finale om å ta andreplassen i gruppen når lagene møtes i Paris om 14 dager.

Vi tror dette halmstrået er sterkt nok til at Brugge mobiliserer voldsomt og tar seieren mot Leipzig.

Seier til Brugge spiller du på her til 3.20 i odds