Gå til sidens hovedinnhold

Manchester City knuser Everton på søndagens tippekupong

Manchester City gikk på en skikkelig bombe når de tapte 0-2 for Crystal Palace i sin siste seriekamp på Etihad. Vi tror de slår tilbake med seier over Everton og Manchester City blir en av våre sikre på søndagens tippekupong.

(Nettavisen)

Denne ukens søndagskupong består av seks kamper fra Eliteserien, to fra Premier League, tre fra italiensk Serie A og en fra tysk Bundesliga. Bonuspotten er oppe i ca. 900.000. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

Du kan vinne to millioner på Extra på tirsdag. Legg din kupong her før kl. 17.00!

1. Molde - Rosenborg
Det har spisset seg litt til foran de fire siste rundene i Eliteserien, og Molde et av lagene som fortsatt har mye å spille for. De ligger akkurat nå på en 2.plass med 50 poeng, og dermed har de fem poeng opp til ledende Bodø/Glimt mens det er to poeng ned til Viking på bronseplassen. De hadde i lang tid en ganske stabil form, men i løpet av de åtte-ti siste kampene har de møtt på noen humper i veien. Først røk de et par kamper på rappen mot Viking (3-2) og Kristiansund (2-0) før de hentet seg inn igjen med en fin rekke kamper, mens nå har de igjen tapt to av de tre siste etter 0-2 mot Bodø/Glimt tredje sist og hele 0-6 mot Strømsgodset nest sist. Heldigvis slo de tilbake med 3-1 over Sandefjord sist, og nå kommer et av de store "hatoppgjørene" i Norge, nemlig kampen mot Rosenborg. Og akkurat de kampene har Molde hatt god kontroll på de siste årene, for de tre siste sesongene har Molde vunnet uten at trønderne har fått score ett eneste mål. Her må de fortsatt klare seg uten Ellingsen, Hestad, Sigurdarson og Haraldseid, men ellers er de ganske fulltallig.

Rosenborg på sin side har trøblet voldsomt de siste kampene, og med kun en seier på de siste seks (1-3-2) har de sakket akterut i kampen om medaljer. Særlig de siste par kampene mot Lillestrøm (1-3) og Brann (2-2) har vært litt alarmerende, for der har de virkelig ikke hengt med i forsvaret til tider. Dermed ligger de nå på en skuffende 4.plass, og med 43 poeng har det blitt en luke på fem poeng opp til Viking på bronseplassen. Rosenborg har vært sånn helt ok på bortebane denne sesongen med 17 poeng på 13 kamper, men de har altså slitt her på Molde Stadion med tre strake tap. Noen skader har de også, der Augustinsson, Hoff og Pereira er ute mens både Ceide, Vecchia og Skjelbred er usikre. Dahl Reitan må også stå over med karantene og det kan derfor bli et ganske svekket Rosenborg som entrer matta her.

Molde har et bra tak på Rosenborg her på hjemmebane, og med tanke på hvor gavmilde forsvaret til trønderne har vært i det siste får de et greit tips her. H.

2. Bodø/Glimt - Lillestrøm
Bodø/Glimt har hatt en ny fantastisk sesong, og den ble på mange måter kroner kronet med noen nydelige prestasjoner mot Roma i Europa League. Men også i serien har de prestert på topp, og nå ligger alt til rette for nok en seriegull til de gule og sorte. De har fem poeng ned til Molde på sølvplass, og selv om de kanskje skuffet litt sist med 2-2 borte mot Haugesund var det en typisk reaksjon på alt som skjedde rundt Roma-kampene. Nå har de fått hvile litt (selv om noen har vært med på landslaget), og følelsen er at de nok en gang kommer til å prestere. De har ikke tapt en kamp siden de røk 1-2 borte mot Prishtina i august, og i serien har de flotte 7-3-0 på de ti siste. Her er Berg, Saltnes, Sørli og Boniface fortsatt ute, mens Botheim og Bjørkan er usikre og det lønner seg nok å følge med det foran kampstart.

Lillestrøm var en periode med å snuste på medaljer også de, men så fikk de en periode med fire kamper uten seier og dermed var de så godt som hektet av. Nå er de nede på 6.plass, men med sju poeng på de tre siste har de likevel et håp der de nå ligger seks poeng bak Viking på 3.plass. De tok en sterk 3-1 seier over Rosenborg på Lerkendal nest sist, før det ble 0-0 mot Vålerenga i et ganske kjedelig rival-oppgjør på Åråsen sist. Denne sesongen har vært litt motsatt for Lillestrøm, for mens de har brukt å være best på hjemmebane før så har de vært like gode på bortebane denne gangen og 21 poeng på 13 bortekamper er nest best i Eliteserien. De tapte hjemmekampen mot Bodø/Glimt 0-1, og de to siste reisene opp hit har endt med to tap og sju baklengs. Her mangler de kun Kairinen som fortsatt er ute med skade.

Bodø/Glimt jakter seriegull, og nå bør de ha fått seg litt velfortjent hvile. Vi kan ikke gå imot selv om Lillestrøm er blant de beste på bortebane. H.

3. Sandefjord - Brann
Sandefjord er på det nærmeste trygge på en ny sesong i Eliteserien selv om formen har fått en kraftig rekyl i det siste med 1-1-5 på de sju siste kampene. For med 29 poeng ligger de plassen over kvalik, men de har sju poeng ned til Mjøndalen og åtte poeng ned til Brann og Stabæk som alle kjemper om kvalikplassen. Her på hjemmebane har de likevel hatt en ganske så bra sesong, noe 19 poeng og en positiv målforskjell også viser. Faktisk vant de deres siste hjemmekamp 2-0 over Strømsgodset, mens det nest sist ble 0-0 mot Odd. Gussiås og Markmanrud er ute.

Brann ligger fortsatt i sumpa og strever. Men selv om de akkurat nå ligger under streken med 21 poeng ser det bedre ut enn det gjorde en periode. De har ikke vunnet på de seks siste (0-4-2), men i sin siste hjemmekamp mot Rosenborg (2-2) viste de stykkvis bra spill. De har også blitt enig med trener Horneland om en forlengelse av kontrakten, og dermed kan de virke som om ting har roet seg en god del ned etter alt styret som har vært de siste månedene. Brann tok seieren 3-2 i det motsatte oppgjøret, og her blir det nok en ny jevn kamp i kampen for tilværelsen. Gerson, Kristiansen, Pedersen, Sane og Sery er ute.

Denne kampen blir knalltøff, og her trengs bred gardering. Brann bør ha den største motivasjonen, og derfor blir det UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Sarpsborg 08 - Odd
Det store formlaget i Eliteserien for tiden er helt klart Sarpsborg 08 som med sine fire seire på rad har fosset oppover på tabellen. Nå ligger de ikke bedre til enn nummer åtte, men med tanke på at de lå helt der nede å surret for en måned siden så går det mot en ok avslutning for særpingene. De har tatt et par sterke borteseire mot Viking og Kristiansund, mens her hjemme kommer de fra en enkel 4-1 seier over Stabæk sist. Og særlig en spiller har stått frem i de siste, nemlig Lindseth som har scoret hele åtte mål på de seks siste kampene. Her mangler de Molins, Vetti og Mos, mens Karamoko har karantene.

Odd er nå inne i en svart periode, og 0-3-3 på de seks siste er ikke noe særlig å vise frem. Fire av kampene har også vært hjemmekamper, og når bortekampene har vært mot Tromsø og Sandefjord så skjønner man at raden kanskje er enda verre enn det ser ut som. De har rett og slett sett meget slappe ut i lang tid, og en 12.plass og 29 poeng er meget labert. På bortebane har de 13 poeng på 13 kamper, og tolv scoringer er nest minst i serien på fremmed gress. Kitolano er suspendert foran denne.

Det ble 1-1 i det motsatte oppgjøret, og både form og og hjemmebane taler til Sarpsborg 08s fordel her. Det er likevel typisk om Odd skulle klare noe her, og vi prøver H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

5. Stabæk - Kristiansund
Stabæk har surret det fælt til for seg selv der nede i bunnen av tabellen, men fikk en etterlengtet trepoenger nest sist med seier 2-1 over Haugesund her på hjemmebane. Men de falt fort nedpå bakken igjen med 1-4 mot Sarpsborg 08 sist, og dermed er de fortsatt helt i bunn med sine 21 poeng. Det er dog meget jevnt, og a poeng ligger Brann mens Mjøndalen nå har klatret opp på kvalik med 22 poeng etter at de slo Strømsgodset på lørdag. Stabæk scorer altfor lite mål her på eget gress, og 13 scoringer er minst av alle lagene i serien. Da hjelper det lite at de også er ganske så åpne bakover (24 baklengs på hjemmebane), og det er nok også mye av grunnen til at de ligger der de gjør. Her er Amankwah og Kassi fortsatt ute.

Kristiansund er et annet lag som har begynt å surre det til for egen del, for etter at de begynte å øyne medalje kom også nervene og dermed fikk de et par stygge tap på rad mot Sarpsborg 08 (1-3) og Mjøndalen (0-5). Det fikk hentet seg litt inn igjen nå sist med fine 4-2 borte mot Odd, men generelt har de vært skuffende på fremmed gress denne sesongen med 14 poeng på 13 kamper der de også har en ganske stygg målforskjell med 12-24. Likevel har en sterk hjemmeform ført de opp på en 5.plass, og med 43 poeng har de fortsatt en ørliten sjanse til å ta igjen Viking som ligger på 3.plassen med 48 poeng. Furu er eneste fravær foran denne.

Her får vi to lag som begge har mye å spille for. Stabæk har rotet det til for seg selv med en svak hjemmeform, men Kristiansund har heller ikke overbevist borte denne sesongen. Helgardering og HUB.

6. Vålerenga - Tromsø
En smått skuffende sesong "midt på treet". Det er vel det man kan kalle statusen til Vålerenga som nå ligger helt ok plassert på en 7.plass ti poeng unna medaljestriden. De solgte seg nok ut av en toppstrid, og når et par av de etablerte spillerne som feks Kjartansson og Layouni heller ikke har hatt noen særlig gode sesonger så ender det fort med en sesong som er helt "grei". Formen er også ganske ustabil med 3-2-2 siste sju, men hjemme har de fungert bra i lang tid med 6-6-1 denne sesongen og nå har de tatt tre strake seire her på Intility over Strømsgodset (3-0), Haugesund (2-1) og Brann (1-0). Her kan Fagermo tilsynelatende velge fra et skadefritt mannskap.

Tromsø lå lenge helt nede i bunnstriden, men med 4-2-1 på de sju siste har de endt opp på en ganske trygg 11.plass med 30 poeng. Dermed er de nok sikret en ny kontrakt i den øverste divisjonen, og det var nok målet etter opprykket sist sesong. Men en ting har vært imponerende denne sesongen, og det er poengfangsten på bortebane. De har nemlig hentet flere poeng der (16) enn på hjemmebane (14), og nest klart fikk de med seg ett poeng fra Kristiansund etter at spilte 1-1. 1-1 ble det også i deres siste kamp mot Strømsgodset hjemme for to uker siden. Antonsen, Winther og Nilsen mangler fortsatt for "Gutan".

En kamp mellom to lag som ikke har så mye å spille for. Vålerenga får et greit tips på den fine hjemmeformen, men Tromsø er ikke uefne borte slik at vi dobler opp med HU.

7. Manchester City - Everton
Manchester City har hatt en fin sesong, og seks baklengs på elleve kamper burde bety at de ligger i topp. Men, de røk på en smell med 0-2 i sin siste hjemmekamp mot Crystal Palace og dermed har de nå hele seks poeng opp til ledende Chelsea som slo Leicester lørdag. Manchester City røk også ut av ligacupen etter tap på straffer mot West Ham, men de har slått fint tilbake med to strake seire over Club Brügge (4-1) og Manchester United (2-0). De fikk et viktig fravær nå nylig når De Bruyne ble smittet av corona, og han må derfor stå over denne. Det samme må Torres og Delap, mens Mendy fortsatt er utestengt. Grealish og Foden sliter også med småskader og er usikre foran denne.

Everton begynte sesongen greit, men nå har lufta gått ut av ballongen og de står med 0-2-3 på de fem siste etter at det ble målløst 0-0 hjemme mot Tottenham sist. Det har ført de ned på en 11.plass på tabellen med 15 poeng, og da begynner avstanden opp til toppen å bli ganske stor. Borte mot Manchester City har de ikke vunnet siden 2010, og sist sesong tapte de hele 0-5 her. Her må de klare seg uten viktige spillere som Calvert-Lewin, Davies, Doucoure, Gomes og Mina som er skadet, mens også Holgate er ute her etter sitt røde kort sist.

Manchester City vant 5-0 her forrige sesong, og en ny storseier vil ikke overraske. Klar H.

8. Tottenham - Leeds
Det vil seg ikke for Tottenham denne sesongen, og den største grunnen er det offensive spillet. Ni scoringer på elleve kamper er elendig, og 0-0 borte mot Everton sist roet nok ikke ned supporterne. De har kun hentet 16 poeng, og fra sin 10.plass har de nå sju poeng opp til topp fire. De har også en negativ målforskjell med 9-16, og det er absolutt ikke noe lett oppgave Antonio Conte har tatt på seg når han valgte å ta over denne stallen for et par uker siden. De har slitt her på hjemmebane også, selv om ni poeng på fem kamper er helt ok. Foran denne er Romero og Sessegnon skadet, mens Skipp må stå over med karantene. Gil, Højbjerg og Lo Celso rapporteres også som usikre.

Ujevne Leeds fortsetter å være ustabile. 2-2-2 viser de seks siste nå, men seier 2-1 over Norwich nest sist og 1-1 hjemme mot Leicester sist viser at formen kanskje er litt stigende for laget som ligger å vaker like over nedrykk med elleve poeng. Det er to poeng ned til Burnley og tre poeng ned til Norwich som begge har en kamp mer spilt. Forrige sesong tok Tottenham en grei 3-0 seier her, og med en borteform som viser fem poeng på fem kamper kan man kanskje ikke forvente noe poeng her heller. Spissen Bamford er fortsatt ute, det samme er Ayling og Koch mens Firpo og Shackleton er usikre.

Det er to lag som strever som møtes her, og duellen mellom Conte og Bielsa blir artig å følge. Feelingen sier at Conte klarer å få i gang disse guttene, og vi spiller H her.

9. Freiburg - Eintracht Frankfurt
Freiburg har en kruttsterk sesong nå, og de ligger oppe på bronseplass med 22 poeng på elleve kamper. Mye er takket være forsvaret som med sine ni baklengs er det tetteste i Bundesliga. De røk på sesongens første tap sist med 1-2 borte mot Bayern München, men likevel er formen bra med 4-1-1 siste seks. De har vært like gode hjemme som borte der de har hentet elleve poeng begge steder, men de har kun sluppet inn fire mål her på eget gress. Petersen, Schade, Schmid og Schlotterbeck er ute foran denne.

En like bra sesong har ikke Eintracht Frankfurt på sin 14.plass hatt, men fire poeng på de to siste mot Leipzig (1-1) og Greuther Furth (2-1) har iallfall bedret humøret i troppen litt. De har kommet seg bort fra bunnstriden, og nå bør de begynne å se oppover på tabellen der de egentlig hører hjemme med den stallen de har. De har gjort det helt kurant på bortebane med åtte poeng på seks kamper, og blant annet slo de Bayern München 2-1 på bortebane i forrige måned. Lenz og Paciencia er skadet for gjestene.

Freiburg har en flott sesong og får utgangstipset her. Men Eintracht Frankfurt har vist at de kan glimte til på bortebane, slik at vi ender opp med å måtte doble opp. HU.

10. Bologna - Venezia
Bologna har inntatt 9.plassen med 18 poeng, men det er meget jevnt og det er fem lag innenfor tre poeng som kjemper om plassene 5-9. De kommer fra to seire over Cagliari (2-0) og Sampdoria (2-1) og her hjemme er de faktisk ganske gode med 4-1-1 og 13 poeng på seks kamper der kun Milan har klart å dra herifra med tre poeng. Di Silvestri er ute her.

Nyopprykkede Venezia har absolutt begynt sesongen positivt med sin 15.plass og tolv poeng. Beholder de plassen må det sies å være imponerende, og de siste kampene har virkelig vist at de kan være med å kjempe etter 0-0 borte mot Genoa og seier 3-2 hjemme over Roma. Ekstra morsomt er det at norske Dennis Johnsen har fått mye spilletid her, og han meldes å være tilbake etter sin skade her. Fiordilino og Svoboda er dog ute.

Bologna har vist meget bra form hjemme, og de får et ganske klart tips mot Venezia som sliter med å score mål på fremmed gress. H.

11. Salernitana - Sampdoria
Salernitana er et annet av de nyopprykkede lagene, men de har slitt desto mer i starten og ligger under streken med sju poeng på tolv kamper. De har også en nordmann i stallen, og Stefan Strandberg har vært en viktig brikke i midtforsvaret deres hele denne sesongen. Dessverre har de tapt altfor mange kamper, og 2-1-9 på tolv kamper tyder på at det blir en tøff kamp for å overleve i toppdivisjonen. Her hjemme har de tatt en seier mot Genoa (1-0), men 1-1-4 og 5-12 i målforskjell virker ikke særlig solid. Ruggeri, Russo og Veseli er ute med skade.

"Norske" Sampdoria med Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen strever også de nede i bunnen, og det er nok meget skuffende for Sampdoria som ifjor endte som nummer ni på tabellen. Denne sesongen har det absolutt ikke stemt for laget fra Genova, og etter 1-1-6 på de åtte siste har også de havnet under streken med ni poeng. Nå har de tre tap på rad mot Atalanta, Torino og Bologna, og ett nytt tap her vil for alvor sette de i alvorlig trøbbel. Damsgaard, Verre og Vieira er ute med skader, mens spissen Silva må stå over etter rødt kort sist.

Salernitana virker ikke særlig bedre enn det tabellen viser, mens Sampdoria bør ha mer inne enn det de har fått frem. Sampdoria blir derfor favoritter her, men uansett blir det UB.

12. Inter - Napoli
Toppoppgjøret denne uken i Serie A er mellom Inter og Napoli. Inter vant serien i fjor, mens denne gangen er det Napoli som har fått den beste starten. Inter ligger som nummer tre med 25 poeng, og dermed er det sju poeng opp til ledende Milan og Napoli som leder med 32. Men det betyr ikke at Inter har hatt noe dårlig start på sesongen, snarere tvert i mot. De har ikke tapt mer enn en kamp (Lazio 1-3), og totalt har de 7-4-1 på tolv kamper. Det er en fin start, og sist ble det 1-1 i lokaloppgjøret mot Milan etter at de slo Udinese 2-0 kampen før. De rakk også en tur til Moldova innimellom disse, der de slo Sheriff Tiraspol 3-1 og skaffet seg et overtak i kampen om andreplassen i pulja. Foran denne er fortsatt Sanchez og de Vrij ute.

Napoli har flydd som en vind hele denne høsten, og etter tolv kamper leder de Serie A sammen med Milan på 32 poeng. De har enda ikke tapt i serien, og 10-2-0 er jo bortimot så perfekt som man får det. Forrige kamp ble likevel en liten nedtur når de kun klarte 1-1 hjemme mot Verona, og den viste at de ikke er helt uovervinnelige de heller denne sesongen. Borte har de flotte 5-1-0 og 13-2 i målforskjell, og det skal mye til for å knekke forsvarsmuren mens Insigne og Osimhen tar seg av målene på topp. De har ingen skader her, men Demme, Ounas og Politano er ute med sykdom.

Inter har ikke tapt her på hjemmebane denne sesongen, mens Napoli har holdt tett bakover på bortebane. Det vil ikke overraske om denne ender med en poengdeling, men denne er helt åpen. Vi ender opp med HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. Molde - Rosenborg H

2. Bodø/Glimt - Lillestrøm H

3. Sandefjord - Brann UB

4. Sarpsborg 08 - Odd H

5. Stabæk - Kristiansund HUB

6. Vålerenga - Tromsø HU

7. Manchester City - Everton H

8. Tottenham - Leeds H

9. Freiburg - Eintracht Frankfurt HU

10. Bologna - Venezia H

11. Salernitana - Sampdoria UB

12. Inter - Napoli HU

Sportspills 432-rekker:
1. Molde - Rosenborg H

2. Bodø/Glimt - Lillestrøm H

3. Sandefjord - Brann HUB

4. Sarpsborg 08 - Odd HU

5. Stabæk - Kristiansund HUB

6. Vålerenga - Tromsø HU

7. Manchester City - Everton H

8. Tottenham - Leeds H

9. Freiburg - Eintracht Frankfurt HU

10. Bologna - Venezia H

11. Salernitana - Sampdoria UB

12. Inter - Napoli HUB