Gå til sidens hovedinnhold

Manchester City vinner generalprøven på Champions League-finalen

Chelsea og Manchester City spiller generalprøven på Champions League-finalen lørdag når de to lagene møtes på Etihad i Premier League.

(Nettavisen)

Det er fortsatt tre uker til finalen i verdens gjeveste klubbturnering, og begge klubbene jakter på seier i den hjemlige ligaen. Thomas Tuchels menn er involvert i et rotterace om en topp fire-plassering, mens City vil med tre poeng i lørdagens kamp feire klubbens tredje Premier League-tittel på fire sesonger.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Pep Guardiolas menn kan sikre ligagullet om de slår Chelsea lørdag, uansett hvordan Manchester United gjør det mot Aston Villa søndag.

Tuchel har allerede vunnet én gang mot Guardiola denne sesongen. Chelsea slo Manchester City 1-0 i semifinalen i FA-cupen på Wembley i forrige måned. Dermed knuste han Guardiolas drøm om fire Manchester City-titler denne sesongen, for FA-cuptrofeet er utenfor rekkevidde i 2021.

Lørdag kan han også utsette gullfesten på Etihad.

Men vi tror ikke Tuchel klarer det.

Selv om tyskeren lurte Pep Guardiola i FA-cupen, er spanjolen Chelsea-managerens verste mareritt, ifølge den britsiske avisen the Sun.

Statistikken hans mot Manchester City-sjefen er dyster lesing.

At Manchester City vinner mot Chelsea lørdag gir 1,90 i odds

Fakta viser at managere Tuchel har møtt minst seks ganger i karrieren, så er det ingen som har tatt flere poeng mot ham enn Guardiola. På seks kamper har Tuchel kun én seier, én uavgjort og fire tap.

Vi tror det femte tapet kommer lørdag.

Manchester City - Chelsea (Pause/fulltid dobbel) - U/H 4,50 (spillestopp lørdag kl. 18.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Chelsea har en elendig statistikk mot Manchester City på Etihad, men den statistikken kan bli bedre etter at Thomas Tuchel tok over.

The Blues har tapt de tre siste bortekampene i ligaen mot City. Målforskjellen er brutale 1-9 sammenlagt, men Chelsea viste at de kan utfordre Pep Guardiolas menn etter at de slo dem i semifinalen i FA-cupen i april.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Seier for City i lørdagens kamp betyr at de kan løfte Premier League-pokalen for femte gang på ti sesonger, men det kommer ikke til å bli lett mot gjestene fra London som har alt å spille for.

The Blues trenger tre poeng i lørdagens kamp for å henge på Leicester som innehar tredjeplassen, og samtidig legge press på West Ham som ligger på femteplass.

Tuchel har allerede vist at han har de taktiske ferdighetene til å utmanøvrere Guardiola, og spanjolen kan komme til å gjøre flere endringer på laget i denne kampen for å hvile spillere.

John Stones er trolig tilbake i Manchester City-forsvaret. Han var suspendert da City møtte Crystal Palace forrige helg. Eric Garcia er ute med feber, men Guardiola har alle de andre spillerne tilgjengelige.

Werner beholder plassen?

Chelsea har en kjerne på ni spillere som antakeligvis starter på Etihad lørdag.

Edouard Mendy spilte en superb kamp mot Real Madrid, og han starter i mål. The Blues har klart å holde nullen i utrolige 18 kamper etter at Tuchel kom til klubben, 13 av dem med Mendy mellom stengene.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Bakerst starter etter alle solemerker Andreas Christensen, Antonio Rudiger og Thiago Silva. Dersom Tuchel gjør endringer der, vil det sannsynligvis være at Silva som setter seg på benken og gir plassen til Kurt Zouma.

På midtbanen er Jorginho og N’Golo Kante fast inventar. Iallfall inntil Mateo Kovacic er tilbake, men det skjer ikke i helgen. Kroaten er fortsatt ute med skade. Mason Mount virker ikke å særlig påvirket av kampprogrammet, og er selvskrevet i startelleveren. I øyeblikket er også Timo Werner et førstevalg.

Christian Pulisic og Hakim Ziyech kjemper om en plass på laget, og en av dem kan ende på sidelinjen siden Kai Harvetz er i kjempeform.

Tuchel har en imponerende tropp, og han vil trolig ikke gjøre for store endringer på laget lørdag, selv om de har hektisk kampprogram. Reece James kan komme inn på vingbacken for å gi Cesar Azpilicueta et lite avbrekk.

Chelsea er fortsatt uten Mateo Kovacic. Antonio Rudiger, som var ute mot Fulham sist, spilte mot Real Madrid i midtuken, og han er antakeligvis i startelleveren på Etihad.

Sliter mot topplagene

Manchester City har tapt mot Chelsea i 26 Premier League-kamper. Det er mer enn mot noe annet lag i den engelske toppdivisjonen.

Men: Chelsea har tapt ni av de siste tolv kampene på Etihad i alle turneringer. De har blant annet tapt de tre siste bortekampene mot City.

Chelsea har ikke tapt fire bortekamper på rad mot samme lag i Premier League siden det skjedde mot akkurat Manchester City i perioden fra 2009 til 2013.

Her kan du skrape Flax på nett

City har vunnet 20 av de siste 22 Premier League-kampene. De har tatt 60 poeng i denne perioden, og det er kun ett poeng mindre enn hva Chelsea har klart å sanke hele sesongen.

Vi var inne på å sette U på denne kampen, men statistikken taler mot det. Ingen av de siste elleve Premier League-kampene mellom disse to lagene har endt med poengdeling.

Chelsea har ikke vunnet noen av de fire ligakampene i 2020-2021 mot de tre lagene som ligger over dem på tabellen. De har i disse kampene kun tatt to poeng og bare scoret ett mål.

Thomas Tuchel er den første manageren som har opplevd at laget hans har holdt nullen i elleve av de første 15 Premier League-kampene han har ledet. Chelsea kommer til å gjøre det vanskelig for City. Vi tror det står uavgjort til pause, men at de lysblå fra Manchester avgjør kampen i andre omgang.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset