(Nettavisen)

PGA Championship

Turneringen starter torsdag 19.mai

Viktor Hovland slår ut torsdag kl 15.00 norsk tid sammen med Will Zalatoris og Cameron Smith.

Southern Hills Country Club - Tulsa, Oklahoma

Turneringen vises på Viaplay

All oddsen på PGA Championship finner du her

PGA-mesterskapet er en av de fire major-turneringene i profesjonell golf for herrer. Den ble opprinnelig spilt i august, men i 2019 ble den flyttet, og har siden blitt arrangert i mai som sesongens andre major.

Southern Hills Country Club

Det er femte gangen Southern Hills er vertskap for PGA-mesterskapet, og det er på denne banen turneringen har blitt arrangert flest ganger. I 1970, 1982, 1994 ble den gjennomført her, og forrige gangen turneringen gikk her var i 2007. Da var det Tiger Woods som gikk til topps.

I tillegg til PGA-mesterskapet har Southern Hills arrangert US Open tre ganger - i 1958, 1977 og 2001.

Banen ble designet av Perry Maxwell, og ble åpnet første gang den 23. mai 1936. I 2019 ble den totalrenovert av den kjente banearkitekten Gil Hanse, som har designet flere av banene som brukes på PGA-touren. Han sto også bak banen som ble brukt under OL i Rio i 2016.

Siden banen åpnet i 1936 har det som på de fleste golfbaner skjedd mye med vegetasjonen på området. Trær har vokst opp, fairwayene har blitt smalere, og bekkene har blitt dekket til.

Når Gil Hanse satte i gang renoveringen fjernet de hundrevis av trær, fikk frem igjen alle bekkene som går på kryss og tvers, og banen er blitt et langt monster av en utfordring.

Når man legger til kortklipt gress rundt de meget krevende og ondulerte greenene, kan tyngdekraften bli spillernes verste fiende. Her gjelder det å ha magiske hender, og plassere ballen riktig på innspillene hvis man vil ha en god score.

Det er ca. 1,08 milliarder kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Mestvinnende i PGA-historien

Mestvinnende i turneringen er den største legenden av dem alle. Jack Nicklaus vant PGA-mesterskapet fem ganger i tidsrommet 1963 til 1980. Nestemann på listen er mannen som i manges øyne er tidenes beste golfspiller - Tiger Woods.

Han står med fire seiere, og gledelig nok er han på start igjen i årets utgave.

Etter bilulykken for 15 måneder siden som nesten kostet han høyrebeinet, gjorde han comeback i The Masters på Augusta for en drøy måned siden.

Det endte med en 47. plass etter at han gikk tom for drivstoff under helgespillet. I følge han selv er det en sterkere og raskere utgave som stiller på start denne gangen - og så gjenstår det å se om han er i stand til å ta sin femte seier og tangere Jack Nicklaus.

Favorittene på Southern Hills

Etter en uvanlig lang konkurransepause jakter Viktor Hovland karrierens første topp ti-plassering i en majorturnering denne uken.

Når Hovland torsdag slår ut på den første runden i årets andre majorturnering, er det snaut fire uker siden nordmannen sist var i aksjon.

– Jeg vil si at jeg har brukt de siste tre ukene virkelig godt. Jeg var ikke veldig fornøyd med spillet mitt de siste turneringsukene. Det var ikke så veldig langt unna, men jeg gjorde flere dumme tabber enn jeg normalt sett gjør, sier Hovland på en pressekonferanse i forkant av turneringen.

De tre siste ukene har vært virkelig gode. Han føler at spillet er bedre, men at det samtidig alltid er noe man kan jobbe med. Hovland føler at nivået er bra nok til å kjempe i toppen, og at han ikke blir overrasket om han får en god start og spiller bra denne uken.

Vi stoler på vår mann og tror han kan komme topp ti for første gang i en major.

Topp ti på Viktor Hovland spiller du på her til 3.00 i odds

Er du mer offensiv kan du gå for gull og spille på seier til nordmannen. Det gjør du i så fall her til 26.00 i odds

Jordan Spieth mangler PGA-mesterskapet for å ta en grand slam og hente seier i alle fire major-turneringene. Etter at han misset cuten i The Masters har han funnet formen og står med seier og andreplass i de to siste turneringene.

Han kan være noe ustabil med det lange spillet, men det er ganske tilgivende fairways på Southern Hills. Finner mannen med kanskje det råeste nærspillet av alle flyten, er han med og kjemper om seieren.

Seier til Jordan Spieth spiller du på her til 19.00 i odds

Verdenstoer Jon Rahm er en som må taes med i regnestykket hver gang det er en storturnering. Han har vært topp ti i fem av de siste syv majorene, og kommer inn i denne med seier fra Mexico Open sist han var i aksjon.

Han leder touren i slag tjent fra utslaget - greentreff - og slag tjent fra utslag til green. Rahm er nok veldig sulten på sin andre major-tittel og er en å følge med på.

Topp fem på Jon Rahm spiller du på her til 3.90 i odds

Verdensener Scottie Scheffler er mannen som flyr høyest for tiden. Han har vunnet tre av de seks siste turneringene han har spilt, og det inkluderer seier i storturneringene Arnold planer Invitational og selvsagt årets første major- The Masters.

Han spilte en treningsrunde her for to uker siden, og gikk på solide 64 slag - selv om forholdene da var gode for å score lavt. Ingen har mer selvtillit enn Scheffler for tiden, og varmen og vinden vil gjøre at mannen som bor i Dallas vil føle seg som hjemme.

Seier til Scottie Scheffler spiller du på her til 12.00 i odds

All oddsen på PGA Championship finner du her