(Nettavisen)

Søndagens tippekupong består av samtlige åtte kamper i den nest siste runden i Eliteserien og fire kamper fra Premier League. Bonuspotten er på ca en million kr. Innleveringsfristen er kl 14.55.

1. Bodø/Glimt - Viking
Det gjenstår to serierunder i Eliteserien og bortsett fra at Molde allerede er serievinner, er det kamp om både medaljene og nedrykksplassene.

Bodø/Glimt har grepet om andreplassen med ett poeng ned til Rosenborg på tredjeplass og fire poeng ned til Lillestrøm på fjerdeplass. Avslutter borte mot Strømsgodset neste søndag. Etter fire strake seire, ble det 2-3 tap borte mot Rosenborg forrige søndag foran et fullsatt Lerkendal. Bodø/Glimt sikrer medalje dersom de vinner søndagens kamp.

Totalt havari for Viking som kun tapte en av de ti første seriekampene (6-3-1). Har kun tatt 13 poeng etter det og ligger på 11. plass med 34 poeng. Kun vunnet en av sine elleve siste seriekamper (1-3-7) og har vært sesongens virkelig store skuffelse. Beskjedne 4-3-7 på bortebane. Viktige Zlatko Tripic soner karantene.

Det endte faktisk 2-2 i tilsvarende kamp på Aspmyra i fjorårssesongen. Men ikke veldig mye taler for formsvake Viking tar poeng denne gang. H.

2. HamKam - Tromsø
HamKam sikret plassen for neste Eliteserie-sesong med en flott 2-1-seier borte mot bunnrivalen Sandefjord forrige søndag og kan dermed senke skuldrene i de to siste kampene. Har klart seg bra og er oppe på 31 poeng etter seieren forrige søndag. Hjemme på Briskeby viser tallene 4-6-4.

Tromsø har gjennomført en flott sesong og Gaute Helstrup kan være fornøyd med trenerjobben han har utført. Ligger på 7. plass med 39 poeng og har kun fire poeng opp til Vålerenga på femteplass. 28 av poengene er tatt hjemme på Alfheim, på bortebane har Gutan kun vunnet en kamp (1-8-5).

Betydningsløs kamp på Briskeby der poengdeling virker mest sannsynlig. HU.

3. Haugesund - Vålerenga
Haugesund innledet sesongen med fem strake tap og det så litt stygt ut på det tidspunktet. Men Jostein Grindhaugs hardtarbeidende mannskap har hevet seg betydelig utover sesongen og ligger på 9. plass med 36 poeng. Fine 4-2-2 på de åtte siste seriekampene og sterk 2-1 seier borte mot Strømsgodset forrige lørdag. Godkjente 6-3-5 hjemme på Haugesund stadion.

Vålerenga gikk en periode i mai med kun to poeng på sju kamper og det ble stilt spørsmål ved Dag Eilev Fagermos trenerfremtid. Men slo voldsomt tilbake med åtte seire og en uavgjort i sommer og var med i medaljekampen ved inngangen til oktober. Men tapte 0-3 borte mot Rosenborg fjerde sist og kun tatt ett poeng på de fire siste seriekampene. Er dermed avhengt i medaljekampen og ender rundt femte/sjetteplass. Har slitt på bortebane også denne sesongen og står med svake 4-2-8 på reisefot. Tobias Christensen soner karantene.

Haugesund har vunnet tilsvarende kamp de to foregående sesongene og får et ganske klart tips. H.

4. Jerv - Rosenborg
Sensasjonell opphenting av Jerv borte mot Tromsø forrige søndag. Lå under 0-2 fire minutter før slutt, men scoret to raske mål og fikk med seg ett poeng fra Alfheim. Ligger fortsatt sist med sine 19 poeng, men har kun fire poeng opp til Sandefjord på kvalifiseringsplass. Avslutter borte mot Kristiansund og skulle Jerv mot formodning ta seks poeng på sine to siste, kan de passere Sandefjord. Beskjedne 4-2-8 hjemme i Grimstad. John Olav Norheim soner karantene.

Kjetil Rekdal har fått bra skikk på Rosenborg som med seier i Grimstad sikrer minimum bronse. Viste for n'te gang sin hjemmestyrke da de kom tilbake både fra 0-1 og 1-2 mot Bodø/Glimt forrige søndag og vant 3-2. Står dermed med formidable 12-2-0 på Lerkendal denne sesongen. Ikke vært i nærheten av de taktene på bortebane og faktisk kun vunnet tre bortekamper (3-6-5).

Uansett er det vanskelig å tro at Rosenborg taper i Grimstad. Vi tror klart mest på borteseier. B.

5. Molde - Sandefjord
Molde kollapset dessverre i de to siste rundene av gruppespillet i European Conference League med 2-3 tap hjemme mot Djurgården og 0-4 tap borte mot Gent torsdag kveld og endte dermed på en skuffende tredjeplass. I serien har det vært helt andre takter og Molde tok sin femtende strake seier da slo Viking 4-1 på SRBank-Arena søndag kveld. Topper faktisk serien med hele 18 poeng ned til Bodø/Glimt på andreplass. Solide 11-1-2 hjemme på Aker Stadion.

Fullstendig motsatt formkurve på Sandefjord som kun har tatt tre poeng på sine tretten siste seriekamper (0-3-10). Holder fortsatt kvalifiseringsplassen, men har kun to poeng ned til Kristiansund på nest siste plass og fire poeng ned til Jerv på jumboplass. Har faktisk tatt fem borteseire tidligere i sesongen, men de seks siste bortekampene er alle tapt. Avslutter forøvrig hjemme mot Haugesund.

Sandefjord har alt å spille for, mens Molde forlengst er seriemestre. Likevel er det vanskelig å tro på annet enn hjemmeseier. H.

6. Odd - Strømsgodset
Ved siden av Molde er det Odd som har vært det store formlaget i Eliteserien utover høsten. Skiens-laget står faktisk med 6-3-1 på sine ti siste seriekamper og tok en kruttsterk 2-0 seier på Åråsen forrige søndag. Har avansert til sjetteplass og det er kun to poeng opp til Vålerenga på femteplass. Avslutter borte mot formløse Viking og har los på femteplassen. 7-1-6 totalt hjemme på Skagerrak Arena.

Strømsgodset har helt slokna i oktober og kun tatt ett poeng på de fem siste seriekampene. Svært skuffende 1-2 tap hjemme mot Haugesund forrige søndag og Godset har falt ned til 12. plass med totalt 33 poeng. Avslutter hjemme mot Bodø/Glimt neste søndag. Godset sliter på bortebane også denne sesongen og står med svake 2-4-8 på reisefot.

Men det er verd å merke seg at Strømsgodset har vunnet de to foregående sesongene i Skien. HB.

7. Sarpsborg 08 - Kristiansund
I likhet med Odd har også Sarpsborg 08 funnet en strålende høstform. Er faktisk ubeseiret på de åtte siste seriekampene (5-3-0) og imponerte ved å klare 3-3 borte mot Vålerenga forrige lørdag. Har avansert helt opp til 8. plass og står med totalt 37 poeng. Enten eller på hjemmebane med 6-2-6 totalt.

Kristiansund har sett fortapt ut og klare for nedrykk i det aller lengste. Men Sandefjords totale kollaps, og at KBK's 14 poeng på de ni siste seriekampene, gjør at Kristiansund kun har to poeng opp til Sandefjord på kvalifiseringsplassen før de to siste rundene. Har hjemmekamp mot Jerv i siste serierunde og siden Sandefjorr har bortekamp mot Molde søndag, kan KBK ta seg opp på kvalifiseringsplass med seier i Sarpsborg søndag kveld.

Kristiansund har vunnet tre av de fire siste borte mot Sarpsborg og kan vinne igjen. Det er bortelaget som har alt å spille for og de trives svært godt i Sarpsborg. UB.

8. Aalesund - Lillestrøm
Lars Arne Nilsens Aalesund har kun scoret to mål på de fire siste seriekampene, men det har vært nok til å ta sju poeng og nok til å sikre en ny sesong i Eliteserien. Ligger på 10. plass med 35 poeng og har anstendige 5-5-4 hjemme på Color Line Stadion.

Lillestrøm har vært med i medaljestriden i det aller lengste, men etter søndagens 0-2 tap hjemme mot Odd har nok LSK spilt seg ut av medaljestriden. Det er tre poeng opp til Rosenborg på bronseplass og LSK har i tillegg mye dårligere målforskjell enn Rosenborg. Men har levert sterke 7-3-4 på bortebane.

Vrien kamp dette. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Aston Villa - Manchester United
De fire siste kampene på søndagens tippekupong er alle hentet fra Premier League. Aston Villa fikk ett umiddelbart oppsving med sparkingen av Steven Gerrard og vant hele 4-0 hjemme mot Brentford for 14 dager siden. Men landet med et brak igjen forrige helg og tapte hele 0-4 borte mot Newcastle. Ligger femte sist med 12 poeng og ti av de poengene er tatt hjemme på Villa Park (3-1-2). I dag leder Unai Emery laget for første gang. Han må unnvære Diego Carlos, Boubacar Kamara og Ludwig Augustinsson, men denne trioen har allerede vært ute en stund.

Manchester United innledet sesongen med to strake tap, men har hevet seg voldsomt etter det og står med 7-2-1 på de ti neste seriekampene. Gjorde en solid bortekamp mot Chelsea for 14 dager siden og fikk med seg ett fortjent poeng da. Ikke like gode hjemme mot West Ham forrige søndag, men stod igjen med tre poeng etter 1-0 seier. Totalt 3-1-2 på bortebane. Bruno Fernandes soner karantene for gule kort, mens Antony, Jadon Sancho og Anthony Martial alle er usikre.

Det endte 2-2 på Villa Park forrige sesong og totalt står det 0-1-2 på de tre siste tilsvarende i Birmingham. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Southampton - Newcastle
Southampton fikk med seg 1-1 hjemme mot Arsenal i siste hjemmekamp, men tapte 0-1 borte mot Crystal Palace sist lørdag. Ligger fjerde sist med 12 poeng og er blant nedrykkskandidatene. Har tapt 0-1 mot Manchester United og 1-2 hjemme mot Everton, men ellers slått Chelsea og spilt tre uavgjorte. Kyle Walker-Peters og Tino Livramento er de eneste fraværene for Southampton.

Eddie Howe har gjort en strålende trenerjobb med Newcastle og etter 4-0 seieren hjemme mot Aston Villa forrige helg, er Newcastle helt oppe på 4. plass med 24 poeng. De scorer bra med mål og er tette bakover. 10 baklengsmål er faktisk best i Premier League. Totalt 2-3-1 på seks spilte bortekamper. Viktige Joelinton er ute med karantene, mens Matt Ritchie og Alexander Isak fortsatt er på skadelisten.

Det står 1-2-2 på de fem siste tilsvarende på St. Marys. Vi tror ikke Newcastle taper. UB.

11. West Ham - Crystal Palace
Etter to meget sterke sesonger med hhv 7. plass og 6. plass, har det vært tyngre for West Ham i innledningen av denne sesongen. Ligger på 13. plass med 14 poeng. Vant uten å imponere hjemme mot Bournemouth for 14 dager siden, men hevet seg borte mot Manchester United forrige søndag og hadde kanskje fortjent ett poeng i den kampen. Vist seg best hjemme på London Stadium hittil der laget står med 3-1-2. Lucas Paqueta er tilbake etter skulderskade, men starter nok på benken. Utover det skal det ikke være nevneverdige problemer for West Ham.

Crystal Palace er faktisk oppe på 10. plass med totalt 16 poeng. 13 av de poengene er kommet hjemme på Selhurst Park, senest med 1-0 seier mot Southampton forrige lørdag. Ikke like spreke på bortebane, der Palace er uten seier på fem forsøk (0-3-2) og kun scoret tre mål. Odsonne Edouard og Cheick Doucoure er begge usikre for Crystal Palace.

Det står 1-3-1 på de fem siste tilsvarende på London Stadium. Vi tror klart mest på West Ham i dag. H.

12. Tottenham - Liverpool
Søndagskupongen avsluttes på Tottenham Hotspur Stadium med en klassiker. Pierre Emile Højbjerg sendte Tottenham-fansen til himmels med sin 2-1 scoring på overtid borte mot Marseille tirsdag kveld og Tottenham opp som gruppevinner. Tottenham viste også flott moral borte mot Bournemouth forrige lørdag ved å snu 0-2 til 3-2 seier. Ligger på tredjeplass med 26 poeng. Innledet med fem strake hjemmeseire, men tapte (litt ufortjent) 1-2 mot Newcastle i forrige hjemmekamp. Viktige Son Heung-Min er ute for hjemmelaget med en øyeskade, mens Dejan Kulesevski kan være tilbake. Richarlison og Cristian Romero er fortsatt ute.

Liverpool har ikkee fått den innledningen de ønsket seg. Tapte sensasjonelt 0-1 borte mot Nottingham Forest for 14 dager siden og hadde en overkommelig hjemmekamp mot Leeds forrige lørdag. Brente sjanser på løpende bånd og endte opp med å tape kampen 1-2. Liverpool dermed nede på 9. plass med 16 poeng og har åtte poeng opp til Newcastle på 4. plass. Sviktet helt på bortebane hittil og kun tatt to poeng på de fem første bortekampene (0-2-3). James Milner er ny på skadelisten, mens Diogo Jota, Luis Diaz, Arthur og Joel Matip alle fortsatt er ute. Jordan Henderson ble hvilt i midtuken, men er tilbake igjen i kveld.

Men Liverpool har vunnet tre av de fire foregående på Tottenham Hotspur Stadium. Sist sesong ble det 2-2 i tilsvarende kamp. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Bodø/Glimt - Viking H

2. HamKam - Tromsø HU

3. Haugesund - Vålerenga H

4. Jerv - Rosenborg B

5. Molde - Sandefjord H

6. Odd - Strømsgodset HB

7. Sarpsborg 08 - Kristiansund UB

8. Aalesund - Lillestrøm U

9. Aston Villa - Manchester United UB

10. Southampton - Newcastle UB

11. West Ham - Crystal Palace H

12. Tottenham - Liverpool HUB

432-rekker:
1. Bodø/Glimt - Viking H

2. HamKam - Tromsø HU

3. Haugesund - Vålerenga H

4. Jerv - Rosenborg B

5. Molde - Sandefjord H

6. Odd - Strømsgodset HB

7. Sarpsborg 08 - Kristiansund UB

8. Aalesund - Lillestrøm HUB

9. Aston Villa - Manchester United HUB

10. Southampton - Newcastle UB

11. West Ham - Crystal Palace H

12. Tottenham - Liverpool HUB