(Nettavisen)

Det er som kjent landskamper denne helgen og kamper fra nivå tre og fire i England på kupongen. Sju av kampene er hentet fra League One, mens de fem siste kommer fra League Two på lørdagskupongen denne uken. Bonuspotten er på ca 500 000 kr og innleveringsfristen er som vanlig klokka 15.55.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.


1. Bristol Rovers - Sunderland
De sju første kampene er hentet fra nivå tre i League One. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 2-0, mens det ble 1-1 i Sunderland i det omvendte møtet mellom lagene tidlig i sesongen. Bristol Rovers har tre strake tap på samvittigheten og ligger nå på 21. plass og under streken med 34 poeng når ni runder gjenstår å spille. To poeng skiller opp til Northampton på trygg grunn etter tirsdagens skuffende 0-1 tap hjemme mot Swindon. Totalt har det blitt 6-2-10 på eget gress. Rodman er ute med skade, mens Nicholson er tvilsom.

Sunderland vant nylig EFL Trophy-finalen på Wembley etter at de slo Tranmere for et par uker tilbake. De er på 3. plass med 64 poeng i ligaen og har både én og to kamper mindre spilt enn lagene rundt seg på tabellen. Etter fire strake seire spilte de 1-1 hjemme mot Lincoln sist helg. Lag 1-2 rykker som kjent direkte opp, mens 3-6 får Play Off. De har pene 9-7-1 borte, men røk 0-2 her for ganske så nøyaktig ett år siden rett før koronautbruddet stoppet sesongen i League One. Pene 7-2-1 siste ti er sterke tall. Hume, Willis og Wright mangler fortsatt.

Sunderland blir et av holdepunktene på en småvrien lørdagskupong fra England med kamper fra de lavere divisjoner. B i Bristol.

2. Wigan - Ipswich
Wigan frister nå tilværelsen på nivå tre i League One i England der laget kjemper for sin eksistens i ligaen. De rykket som kjent ned fra Championship sist sesong og det er faktisk ikke så mange år siden (2013) de rykket ned fra Premier League samme år som de slo Manchester City i FA Cup-finalen. De er tredje sist med 34 poeng og har i likhet med Bristol Rovers to poeng opp til Northampton på sikker mark. Skuffende 3-4-10 hjemme. Forrige helg røk de 1-3 borte mot Accrington Stanley. Det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen endte med 2-0 seier til Ipswich hjemme på Portman Road. Siste fem: 2-1-2. Tilt og Darikwa er ute på landslagsoppdrag om dagen og mangler, mens Pearce fortsatt er på skadelista.

Gjestene fra Ipswich byttet nylig manager og kommer med litt skuffende 1-1-3 på sine fem siste kamper. De er på 10. plass med 54 poeng og har to strake tap etter at Plymouth ble slått hjemme for to uker siden. Sist helg røk de 1-2 borte mot Portsmouth. Det skiller kun to poeng opp til Blackpool på den siste Play Off-plassen, mens det er tolv opp til direkte opprykk. 6-3-7 borte. Downes er skadet og ikke aktuell her, mens Sears og Wilson er usikre. I tillegg så er Parrott med det irske landslaget og således ikke aktuell lørdag.

På 96-rekkeren markerer vi for UB, mens vi helgarderer oppgjøret på det største kupongforslaget lørdag - HUB.

3. Hull - Gillingham
Hull topper League One med sine 69 poeng, men det er fortsatt tett og jevnt i toppen og mange lag som jakter like bak serielederen, som også har spilt én kamp mer enn tabelltoer Peterborough og to kamper mer enn Sunderland som innehar tredjeplassen. De har 5-1-0 på de siste seks og har tatt 16 av 18 poeng i den perioden. Etter fem strake seire spilte de 1-1 borte mot Shrewsbury for en uke tilbake. 11-2-5 hjemme. De vant 2-0 i det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen. McGennis er med det nord-irske landslaget og ikke tilgjengelig, mens Mayer, Smallwood, Flemming og Clark fortsatt er ute med skade.

Gillingham spilte 2-2 hjemme mot Doncaster sist helg og ligger på 9. plass med 54 poeng før møtet med serielederen på bortebane lørdag ettermiddag. De har småpene 4-1-1 på de siste seks og står med 8-3-7 borte til nå inneværende sesong. Slettery mangler, ellers er det lite nytt å melde på skadefronten hos gjestene.

Vi stoler på serielederen og gir Hull tillit på hjemmebane i kamp tre. H.

4. AFC Wimbledon - Northampton
Det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen endte 2-2. AFC Wimbledon er nest sist med 33 poeng, men det skiller bare tre poeng opp til gjestene på trygg grunn og i tillegg har de to kamper til gode på flere av lagene foran seg. 3-4-9 hjemme, der kun én av de siste ti har endt med full pott. Forrige helg spilte de 2-2 hjemme mot Charlton i lokaloppgjøret - lagets tredje strake poengdeling. Sju strake uten seier: 0-5-2. Procter og Harrison skal fortsatt være ute, ellers ser det greit ut.

Northampton tok tre viktige poeng da Oxford ble slått 1-0 hjemme tirsdag kveld og klatret med det opp på trygg grunn på 20. plass med 36 poeng. De har 3-5-10 borte, ligaens nest svakeste. På de siste fem har det blitt 2-1-2 for bortelaget. Sowerby er tvilsom.

Det kan være at HU holder i hovedstaden, men på det største kupongforslaget helgarderer vi nøkkelkampen i bunnstriden - HUB.

5. Shrewsbury - Portsmouth
Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 1-0 tilbake i august 2019, mens det ble målløst da lagene møttes på Fratton Park i det motsatte oppgjøret tidlig denne sesongen. Vertene befinner seg på en 17. plass med 46 poeng og ligner mer og mer en middelhavsfarer i øyeblikket i en serie der mange av lagene fortsatt har mye å spille for. De har fire på rad uten tap nå (2-2-0) og kommer fra en 2-1 seier borte over Burton Albion i midtuken. Hjemmefasiten viser 4-7-5. Ingen nye fravær siden sist.

Portsmouth byttet i likhet med Ipswich nylig trener og etter fire strake tap og et surt finale-tap på Wembley for ikke lenge siden, slo de nettopp Ipswich 2-1 på hjemmebane for en uke tilbake. Det betyr at de ligger på 8. plass med 55 poeng og har i tillegg to kamper til gode på noen av lagene rundt seg. Det skiller bare nå ett poeng opp til Blackpool på Play Off, noe som bare for noen uker siden virket som den største selvfølgelighet for den tidligere storklubben. 9-2-5 borte. Curtis er på landslagsoppdrag, men ellers ser det greit ut.

Vi har en følelse av at Portsmouth har fått et løft etter trenerbyttet og at laget nå vil begynne å ta jevnt og trutt med poeng utover våren. UB skal normalt holde.

6. Peterborough - Accrington Stanley
Peterborough er på en finfin 2. plass med 66 poeng, men 1-1-3 på de siste fem bør vekke noen alarmklokker hos laget som tapte 1-3 borte mot Blackpool tirsdag kveld. Hjemme har de pene 13-2-2, noe som er best i ligaen. De vant hele 4-0 her forrige sesong, mens det ble 2-0 til Accrington i det omvendte møtet mellom lagene denne sesongen tilbake i september i fjor. Stiller trolig skadefritt.

Gjestene er nummer tolv med 53 poeng og kan fortsatt som et av veldig mange lag i denne serien knipe en Play Off-plass. Kun tre poeng skiller opp og i tillegg har de kamper til gode. Etter tre strake tap slo de tilbake og vant 3-1 hjemme over svakt plasserte Wigan forrige lørdag. 2-0-3 siste fem. På utebane har det blitt 6-4-7. I likhet med vertene er det ingen fravær å melde om.

Vi gir tilliten til hjemmesterke verter på opprykksjakt. H.

7. Blackpool - Plymouth
Tilsvarende møte for to sesonger tilbake endte 2-2, mens Plymouth vant 1-0 i det motsatte oppgjøret mellom disse to tidligere i sesongen. Blackpool er blant formlagene i League One med pene 6-4-0 på sine siste ti. Etter tirsdagens 3-1 seier hjemme over tabelltoer Peterborough er nå laget oppe på en 6. plass (Play Off) med 56 poeng. Det skiller dog ti poeng opp til direkte opprykk. 8-5-3 hjemme. Andersson er ute med skade, mens duoen Gretarsson og Madine begge betegnes som usikre.

Plymouth er på 16. plass med 48 poeng og har havnet i et slags ingenmannsland på tabellen. Etter en svak periode med fire strake tap, slo de Bristol Rovers 2-0 hjemme for en uke siden. Borte: 3-5-10. Cooper og Sawyer er fortsatt ute, noe de også har vært en stund allerede.

Formlaget Blackpool blir favoritter på hjemmebane i kampen om en Play Off-plass. Vi spiller H i kamp sju.

8. Grimsby - Walsall
De fem siste kampene er hentet fra League Two. To lag rykker ned fra ligasystemet i League Two og ned til Conference League og Grimsby ligger utsatt til sist på tabellen med 31 poeng med ti runder igjen å spille. Sju poeng skiller opp til trygg grunn, men etter tirsdagens viktige 1-0 seier borte over nettopp Barrow ble håpet tent igjen. 1-4-0 på de siste fem etter at de tre foregående alle ble tapt er tallenes tale for tabelljumboen. 3-6-9 hjemme er svakeste i ligaen. Det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen endte med 1-0 seier til Walsall. Grimsby-troppen rapporteres å være skadefri.

Walsall er på 20. plass med 40 poeng og har foreløpig et lite pusterom ned til de to lagene under streken, selv om de fortsatt trenger noen poeng til for å føle seg helt trygge. De kommer fra 0-0 borte mot nestjumboen Southend i midtuken og står uten seier på de sine siste ti: 0-4-6. Borte har det blitt 3-11-4. Holden er fortsatt ute med skade, mens White soner karantene.

En kamp vi vurderte å helgardere, men vi endte opp med UB. Med seier her tar Walsall et stort skritt mot fornyet kontrakt i divisjonen.

9. Morecambe - Cheltenham
Det ble 0-0 her forrige sesong, mens Morecambe slo til med en sterk 2-1 seier borte over serielederen i det motsatte oppgjøret inneværende sesong. Morecambe er på 6. plass med 59 poeng, men det skiller faktisk bare seks poeng opp til gjestene fra Cheltenham som topper ligaen. Lag 1-3 rykker direkte opp, mens 4-7 spiller Play Off. Det er med andre ord sinnssykt jevnt i toppen av League Two. Hjemmelaget har 3-1-1 på sine siste fem og kommer fra 1-0 borte over Harrogate sist helg. 9-4-4 hjemme. Hele tre mann er ute med karantene her: Lavelle, Knight-Percival og Songo'o. Det svekker naturligvis hjemmelaget.

Cheltenham topper serien med sine 65 poeng, men det er tett og jevnt i toppen og mange lag som jakter hakk i hæl på serielederen. De har sju seire og tre tap på sine siste ti og ligaens beste bortelag til nå med pene 10-4-4 på reisefot. Forrige helg slo de Salford 2-0 hjemme. Lloyd og Boyle er begge ute med skade.

Vi ser ingen annen utvei enn å helgardere toppoppgjøret - HUB.

10. Carlisle - Cambridge United
Carlisle befinner seg på 12. plass med 48 poeng og ligner en middelhavsfarer i øyeblikket etter to nederlag på rappen. Etter tirsdagens 0-1 tap hjemme mot Leyton Orient skiller det nå elleve poeng opp til Morecambe på Play Off. De har riktignok to kamper til gode. Formen siste fem viser 1-2-2. Hjemme har det blitt 10-2-5. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 0-0, mens Cambridge vant hele 3-0 på hjemmebane i det motsatte oppgjøret denne sesongen. McDonald soner, mens Kayode er på skadelista.

Cambridge er nummer to med 64 poeng og i aller høyeste grad med i kampen om direkte opprykk fortsatt. De har 3-0-2 på de siste fem og har vært inne i en periode med litt ustabile resultater. De to siste har derimot begge endt med seier og sist helg slo de tabellnabo Forest Green 1-0 hjemmebane. 9-2-7 på utebane. Stiller trolig skadefritt.

Litt sånn enten eller over denne. HB.

11. Tranmere - Mansfield
Tilsvarende møte tilbake i 2018 endte målløst, noe det også gjorde da disse to møttes i Mansfield tidligere denne sesongen. Tranmere er med og kniver om en opprykksplass der de ligger på 4. plass i øyeblikket med 62 poeng. Kun målforskjellen skiller opp til tabelltreer Forest Green på direkte opprykk før denne runden. De kommer fra 2-2 borte mot Colchester i midtuken og står med 10-1-7 på eget gress til nå inneværende sesong. 2-2-1 siste fem, der de fire siste har gitt åtte av tolv mulige poeng (2-2-0). Toppscorer Vaughan har stått over de siste kampene og mister også dette oppgjøret.

Gjestene fra Mansfield delte poengene med topplaget Forest Green i 0-0 kampen på hjemmebane tirsdag. Det betyr at de befinner seg på 18. plass med 43 poeng før denne etter tre poengdelinger på rappen og 1-3-1 på de siste fem. 5-7-6 på bortebane. Lapslie og Riley mangler.

God mulighet for hjemmeseier her - og Norsk Tipping betaler godt for H' en i kamp elleve. Vi nøyer oss med H på 96-rekkeren, men på det største kupongforslaget halvgarderer vi oppgjøret - HU.

12. Leyton Orient - Oldham
Lag 11 mot lag 17 i League Two avslutter lørdagskupongen denne uken. Hjemmelaget er på 11. plass med 50 poeng etter at de to siste begge er vunnet. Plutselig er det "bare" sju poeng opp til en Play Off-plass. Tirsdag slo de Carlisle 1-0 borte. Hjemme har det blitt 7-6-5 til nå. Det ble 2-2 her sist sesong og 1-0 seier til Leyton Orient da de gjestet Oldham tidligere denne sesongen. Angol og Sotiriou er ute hos vertskapet.

Oldham er på 17. plass med 45 poeng og får neppe noe med utfallet å gjøre verken i topp eller bunn. Tirsdag tok de en sterk 2-1 seier hjemme over Exeter, mens det har blitt 7-7-4 borte for et av de svakeste hjemmelagene i denne ligaen. Tirsdagens trepoenger var den første på seks kamper (0-4-2 før det). Dearnley er fortsatt ute og ikke aktuell.

Vi runder av med en hjemmeseier. H i kamp tolv.

Sportspills 96-rekker:
1. Bristol Rovers - Sunderland B

2. Wigan - Ipswich UB

3. Hull - Gillingham H

4. AFC Wimbledon - Northampton HU

5. Shrewsbury - Portsmouth UB

6. Peterborough - Accrington Stanley H

7. Blackpool - Plymouth H

8. Grimsby - Walsall UB

9. Morecambe - Cheltenham HUB

10. Carlisle - Cambridge United HB

11. Tranmere - Mansfield H

12. Leyton Orient - Oldham H


Sportspills 432-rekker:
1. Bristol Rovers - Sunderland B

2. Wigan - Ipswich HUB

3. Hull - Gillingham H

4. AFC Wimbledon - Northampton HUB

5. Shrewsbury - Portsmouth UB

6. Peterborough - Accrington Stanley H

7. Blackpool - Plymouth H

8. Grimsby - Walsall UB

9. Morecambe - Cheltenham HUB

10. Carlisle - Cambridge United HB

11. Tranmere - Mansfield HU

12. Leyton Orient - Oldham H