(Nettavisen)

Belgia - Canada

Kampstart onsdag 23. november kl 20.00

Spillestopp kl 19.59 Live odds etter kampstart

Ahmad Bin Ali

Kampen vises på TV2 Direkte og på TV2 Play

Vi tror Belgia vinner og at det scores under 2,5 mål i kampen.

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Belgia - 2

Costa Rica - 41

Denne gruppen består i tillegg av Marokko og Kroatia og Belgia er den store favoritten til gruppeseieren. Det er trolig siste sjanse for den gyldne generasjon til å vinne en tittel dette og både jan Vertonghen, Toby Aiderweireld, Eden Hazard, Romelu Lukaku og Kevin de Bruyne spiller trolig sitt siste VM. Gikk ubeseiret gjennom sin gruppe i VM-kvalifiseringen.

Martinez er under press

Roberto Martinez har dog ikke lyktes i mesterskapene med sitt stjernespekkede mannskap, også kalt den gyldne generasjon. De tapte 0-1 for Frankrike i kvartfinalen i Russland-VM 2018 og de tapte 1-2 for Italia i kvartfinalen i EM i fjor. Dessverre for Martinez er Romelu Lukaku ute til kveldens åpningskamp og det er Michy Batshuayi som kommer til å spille spiss. Den tidligere Chelsea-spilleren (nå i Fenerbache) har imidlertid scoret jevnt og trutt på landslaget.

Canada med for første gang på 36 år

Canada er med i sitt første VM-sluttspill på 36 år og er ikke levnet rare sjansene. Har sine klart største stjerner i Alphonso Davis og Jonathan David og det ser ut som Alphonso Davis rekker VM-åpningen. Tapte forøvrig alle sine tre kamper i gruppespillet i 1986, det er samtidig den eneste gangen Canada har vært med i et VM-sluttspill. Canada imponerte ellers i kvalifiseringen til VM og vant finalespillet i denne foran både Mexico og USA. Canada scoret mest i dette finalespillet og de slapp inn færrest mål, men motstanden i flere av de kampene var ikke den tøffeste.

1,48 i odds på belgisk seier er vel som forventet, men ikke veldig spennende som et singelspill. Vi hever risikoen og spiller Belgia til å vinne og at kampen ender med under 2,5 mål. 4,10 i odds på det utfallet er spillbart.

Vi tror Belgia vinner og at det scores under 2,5 mål i kampen.