(Nettavisen)

Denne ukens varierte lørdagskupong inneholder fire kamper fra OBOS-ligaen, fire kamper fra amerikansk Major League Soccer, Champions League-finalen, Playoff-finalen i engelsk Championship, Kvalik-kampen til tysk Bundesliga og en kamp fra svensk Superettan. Bonuspotten står i ca. 400.000 kroner og innleveringsfristen er kl. 15.25.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

1. Manchester City - Chelsea
Endelig er det klart for rosinen i pølsa for mange fotballelskere, nemlig finalen i Champions League. Denne sesongen blir det et britisk oppgjør der Manchester City tar i mot Chelsea på Porto sin hjemmebane, Estadio do Dragao. Manchester City tok seg hit etter at de slo ut PSG i semifinalen med 4-1 sammenlagt over to kamper. Manchester City har hatt en flott sesong på alle måter, der de både har vunnet ligacupen og tatt hjem gullet i Premier League. Sist var de overlegne på hjemmebane i serieavslutningen når de knuste Everton med hele 5-0. De har hatt noen fartsdumper de siste kampene med tap mot Brighton og Chelsea, men generelt har det gått på skinner i lang tid.

Chelsea har også hatt en fin sesong, som kulminerte i den viktige 4.plassen i ligaen selv om de tapte den siste kampen med 1-2 borte mot Aston Villa. Til denne finalen kom de etter at imponerte med å slå ut Real Madrid med 3-1 sammenlagt over to kamper. Tre tap på de fire siste nå er likevel ikke helt stabilt, og etter at de tapte finalen i FA-Cupen nylig mot Leicester er de nok sugne på å rette opp inntrykket med en seier her. 5-2-3 siste ti viser tallene nå, og her er Kante og Mendy svært usikre.

Begge lag har nok hatt denne kampen i tankene en stund, og i en kamp kan alt skje. Vi setter likevel Manchester City som favoritter, særlig med Chelseas nåværende form. H.

2. Brentford - Swansea
Det er klart for opprykksfinale i Championship, der vinneren tar en plass i neste års Premier League. Verd å merke seg er at kampen spilles på nøytral bane, nemlig Wembley Stadium. Brentford endte som nummer tre i Championship denne sesongen, men har kommet hit til finalen i playoff etter at de slo ut Bournemouth med 3-2 sammenlagt i semifinalen. Formen deres er egentlig meget fin med 5-0-1 siste seks foran denne viktige kampen, og de har kun tapt en av de fjorten seneste kampene. Dasilva er eneste fravær her.

Swansea havnet plassen bak Brentford i serien med sin fjerdeplass, og tok plassen her i finalen etter at de slo ut Barnsley i semifinalen med 2-1 sammenlagt etter to jevne kamper. De hadde en litt skjevere avslutning i serien med 3-2-5 siste ti, men de har faktisk vært bedre på bortebane enn hjemme den siste tiden med 3-1-1 siste fem på reise. Benda, Cooper, Morris og Rushesha er alle ute foran denne.

Begge oppgjørene i serien endte 1-1, og det blir fort jevnt her også i denne meget viktige kampen. Brentford virker likevel å ha den beste formen og stallen og vi prøver HU.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

3. Bryne - HamKam
Nyopprykkede Bryne har fått en flott start på sesongen, for etter at de tapte serieåpningen knepent 1-2 for opprykksfavoritten Aalesund har de vunnet to strake i flott stil. Først ble Ranheim nedsablet hele 5-2 på hjemmebane før de reiste til Strømmen og tok en flott seier der med 2-0. Det gir seks poeng og en 4.plass på tabellen etter tre kamper.

Kjetil Rekdals menn i HamKam fikk en flott avslutning på forrige sesong, og den har de tatt med seg inn også i 2021. Andreplass på tabellen og sju poeng etter tre kamper er meget bra for de grønne og hvite, og dette kan ende høyt oppe til slutt om ting klaffer. Etter to strake seire i starten mot Stjørdals-Blink (3-0) og KFUM (2-0) ble det riktignok en litt skuffende poengdeling hjemme mot Grorud nå på tirsdag (2-2), men gutta er nok fortsatt fornøyde på Hamar.

Denne kampen synes veldig åpen mellom to av lagene som har imponert mest hittil denne sesongen. HUB er eneste utvei.

4. Raufoss - Grorud
Det har vært en jevnt over grei serieåpning for Raufoss. De ligger på en 7.plass etter at de ikke fikk med seg noe fra vestlandsturen til Åsane nå sist. Det ble nemlig tap 1-2, men etter fire poeng på de to første kampene er det likevel ikke så ille. Særlig var 4-2 seieren hjemme mot Aalesund meget bra, og 1-1-1 på de første tre er helt kurant. Nå blir det nok en kamp hjemme på Nammo Stadion, og da stiger forventningene om tre poeng selv om det bare ble 2-2 her i fjor.

Grorud har startet nokså likt som Raufoss, og ligger like bak på sin 8.plass. Også her viser tallene 1-1-1 og fire poeng, men de har hatt to ganske tøffe bortekamper mot Ranheim (0-1 tap på overtid) og HamKam (2-2). Hjemme tok de årets første trepoenger når de slo Strømmen med 1-0. Nå er det ny bortekamp, men etter hva de fikk med seg fra Hamar sist så trenger ikke det være en umulig oppgave.

Raufoss er som regel gode på hjemmebane, men det ble som sagt poengdeling og 2-2 her i fjor. Grorud har vært bra i årets to første bortekamper, men på en litt vrien kupong blir det likevel H.

At Raufoss vinner hjemme mot Grorud gir 1,67 i odds

5. Sogndal - Sandnes Ulf
Sogndal med en fryktelig start på sesongen, og trener Eirik Bakke har gått ut i media og sagt at dette er alt for dårlig. De var med i teten lenge forrige sesong, og er forventet høyt oppe også denne sesongen, men all ståheien rundt talentet Mannsverk har kanskje tatt litt mye av fokuset i oppkjøringen. Nå ble han i tillegg skadet og er et stort fravær for sogndølene en stund fremover. De står nå med kun et poeng på de tre første kampene sine etter svake 1-1 hjemme mot Ull/Kisa og 1-2 borte mot Stjørdals/Blink før de igjen tapte 1-2 hjemme for Fredrikstad. Det lukter litt krise, og nå må de virkelig reise kjerringa før det blir luke til toppen allerede.

At Sogndal vinner hjemme mot Sandnes gir 1,75 i odds

Sandnes Ulf har også hatt en noe trøblete start etter sine tre spilte kamper, og ligger på en 9.plass med tre poeng. Men sist kom den første seieren på overtid hjemme med 2-1 mot Ull/Kisa, og den avgjørende scoringen var nok meget etterlengtet. De har dog vært ute i tøff motstand, slik at det ser kanskje litt dårligere ut enn det faktisk er. I hjemmeåpningen mot Start var Sandnes Ulf ganske bra første 45, men Start snudde tilslutt kampen å vant 2-1. Mens nest sist ble det en tøff bortekamp mot Fredrikstad som tilslutt endte med et knepent 2-3 tap. Nå er det nok en bortekamp, og selv om Sandnes Ulf vant denne kampen med 2-1 i fjor var de likevel det nest dårligste bortelaget i OBOS sesongen igjennom.

Har en følelse av at Sogndal slår tilbake her mot et Sandnes Ulf som er et velkjent hjemmelag. Vi prøver en halvfrekk H.

Her kan du skrape Flax på nett

6. Stjørdals-Blink - Åsane
Stjørdals-Blink var nedrykksdømt forrige sesong, men klarte seg. Nå er tanken litt den samme blant ekspertene, nemlig at Stjørdals-Blink vil få det tøft med å klare seg. Serieåpningen har i så måte vist at de kan holde seg denne sesongen og, for selv om de har hatt et meget tøft program har de klart å skrape sammen tre poeng. Det ble et forventet tap med 0-3 i åpningen mot HamKam før de overraskende slo Sogndal 2-1 hjemme. Og det med ti mann på banen. Denne uken ble det et nytt bortetap med 1-2 mot Jerv, men med tynn tropp og mange fravær skapte de likevel noen store muligheter til utlikning. Følelsen man sitter igjen med er at man aldri helt vet hva man får med Stjørdals-Blink som nå ligger på en 12.plass før denne kampen.

Åsane er et lag mange har satt pris på å se i OBOS-ligaen med sin offensive spillestil. Denne sesongen startet de med å tape 2-3 borte i Fredrikstad, men med seks poeng og full pott mot Ull/Kisa og Raufoss i sine to siste har de nå kommet seg opp på en fin 5.plass. Åsane spilte 2-2 her i fjor, og de var faktisk meget solide på fremmed gress i fjor med hele 23 poeng på 15 kamper. Kun opprykkslagene Lillestrøm og Tromsø hadde bedre statistikk, og det kan være verd å huske på også denne sesongen.

Vrient å vite hvor man har hjemmelaget her, og med et Åsane som er meget gode på fremmed gress må man gardere. HU blir spillet på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får HUB.

7. Holstein Kiel - Köln
Returmøte i opprykksfinalen til Bundesliga der sammenlagtvinneren altså får en plass i den øverste divisjonen neste sesong. Holstein Kiel vant overraskende 1-0 i det første oppgjøret og har således et veldig fint utgangspunkt foran denne. Holstein Kiel endte som nummer tre i 2.Bundesliga denne sesongen etter at de mistet direkte opprykk på målstreken når de knepent tapte de to siste kampene i serien mot både Karlsruhe og Darmstadt. Formen viser likevel ganske gode 5-2-0 siste sju, og hjemme hadde de seks strake seire før de røk 2-3 mot Darmstadt i siste runde. Her må Arslan, Kirkeskov og Thesker stå over med skader.

Köln var også innblandet i en skikkelig strid i de siste kampene sine i Bundesliga, men etter at de scoret 1-0 i det 86.min i den aller siste kampen hjemme mot Schalke klarte de til slutt å karre seg opp på kvalikplass til fordel for Werder Bremen som måtte ta den tunge veien ned i divisjonssystemet. 3-1-1 ble fasit på de fem siste i serien før de meget skuffende tapte 0-1 hjemme for Holstein Kiel i det første møtet her i denne finalen. Derfor er utgangspunktet ganske klart, her trengs det en seier. Her mangler de kun Rexhbecaj som fortsatt er skadet.

Vanskelig kamp dette, med mye på spill. Köln kommer fra en sesong i Bundesliga og må vinne, mens Holstein Kiel fra divisjonen under vant bortekampen og har derfor mindre press. Det holder med uavgjort for hjemmelaget, men vi tror det fort blir enten-eller her. HB på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får helgardering og HUB.

8. Norrby - GAIS
Det sniker seg inn en kamp fra svensk Superettan på kupongen der et Norrby i god form tar imot GAIS. Norrby har nå fire strake seire, og kommer fra noen sterke resultater med 2-0 borte mot Helsingborg nest sist før det ble 2-1 hjemme over AFC Eskilstuna i den siste kampen. Det gir en fin 2.plass med 16 poeng, og de er kun målforskjellen bak ledende Värnamo foran denne. De har 2-1-0 og ubeseiret statistikk på hjemmebane hittil denne sesongen, og de vant også dette møtet med 3-0 forrige sesong.

GAIS litt skuffende hittil, der de med sine 10 poeng ligger på en 8.plass. I stor kontrast til Norrby har de meget svak for for tiden og kommer hit med tre strake tap i bagasjen. To hjemmetap på rappen mot Helsingborg (0-1) og Trelleborg (2-3) har det blitt, og etter en fin start har de nå begynt å falle nedover på tabellen. 1-1-1 på bortebane så langt, og her kommer en ny tung bortekamp.

Norrby i bra slag, og kommer med fire strake. GAIS med tre tap på rappen, men et varsko er at alle kampene til GAIS har vært meget jevne. Vi har likevel ikke råd til noe annet enn H her i denne på en vrien kupong.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

9. Chicago Fire - Montreal
Fire kamper fra MLS avslutter kupongen, og først ute er Chicago Fire som endelig tok sin første seier for sesongen sist når de slo Inter Miami med 1-0 hjemme. Det gjør at de med sine fire poeng og 1-1-4 ligger nede på 13. og nest siste plass i East etter seks seriekamper. Alle poengene deres har dog kommet på hjemmebane, og de har en relativt bra statistikk mot Montreal med 5-3-1 på de ni siste hjemmekampene. Aliseda, Ivanov og Kronholm er skadet, mens Slonina er syk.

Montreal har startet litt bedre, men 2-2-3 er heller ikke all verden, og de ligger akkurat nå på en 7.plass med åtte poeng men har en kamp mer spilt enn dagens motstander. De kommer fra to strake tap, og sist ble det meget skuffende 1-2 tap hjemme for bunnlaget Cincinnati. Her er Binks, Tabla og Toye ute med skader.

Tror Chicago Fire har det beste laget her, og eter seieren sist har de kanskje fått til guts tilbake i laget. Fin statistikk her mot Montreal og vi prøver en H.

10. New York Red Bulls - Orlando City
New York Red Bulls med en skuffende start, og etter seks kamper ligger de helt nede på en 10.plass her i East med seks poeng. De er dog mye bedre hjemme enn borte, og der det har blitt tre strake tap på bortebane står de til gjengjeld med to strake seier og 2-0-1 hjemme på Red Bull Arena. I fjor endte denne med 1-1, og det er vel ikke usannsynlig at så skjer denne sesongen og. Diarra, Pendant og Valot er skadet.

De møter nemlig Orlando City som etter en flott start ligger helt oppe på en 2.plass med tolv poeng. Det er særlig bakover de har vært meget sterke, og kun to baklengs på seks kamper et meget bra. De er ubeseiret denne sesongen med 3-3-0, og med treningskamper har de nå elleve strake uten tap. Her mangler de Pato og Rosell med skader.

Red Bulls er gode hjemme, mens Orlando har imponert denne sesongen. Særlig defensivt har de være sterke, og her kjører vi en frekk HB-variant da Red Bulls kommer til å gå for tre poeng.

11. Columbus Crew - Toronto
Columbus Crew vant fjorårets playoffs, men denne sesongen har de begynt litt under pari med sine åtte poeng og 8.plass etter seks kamper. De har vært med i noen meget tighte kamper, og 5-5 i målforskjell sier alt om spillet så langt. Bra bakover, men slapt fremover. De tok riktignok en fin seier mot New York City sist med 2-1 borte, og kanskje var det vendepunktet for de svart, hvite og gule. Hjemme er de som regel ganske gode, men en spesiell statistikk er at hele fem av siste sju innbyrdes her har endt med poengdeling. Hairston, Kitchen, Molino, Morris og Valenzuela er ute med skader foran denne.

Toronto har trøblet skikkelig i starten, og med kun en seier og 1-2-3 på de seks første er de nå helt nede på en 12.plass med fem poeng. Særlig borte er de svake, og står fortsatt uten seier med 0-1-3. Det er alt for svakt for et lag som alltid bruker å være med å kjempe i toppen. Achara, Gallardo og Pozuelo er ute foran denne.

Normalt er dette en trygg hjemmefavoritt, men når fem av sju siste her har endt med poengdeling blir det HU.

Her kan du skrape Flax på nett

12. Cincinnati - New England Revolution
Siste kamp på kupongen blir en kamp mellom topp og bunn. På bunnen finner vi nemlig Cincinnati med sine fire poeng etter fem kamper. De tok dog en fin seier borte over Montreal sist, men 1-1-3 og hele fjorten baklengs på fem kamper er altfor dårlig. De har hatt bare en hjemmekamp hittil denne sesongen, men den tapte de 2-3 for Inter Miami. Kovacevic og van der Werff mangler her.

New England Revolution ligger derimot i topp med fjorten poeng. Man skal dog være obs på at de har sju kamper, mens Cincinnati kun har fem. Likevel har New England Revolution væt solide hittil, og står med 4-2-1. Litt bekymringsverdig er det dog at alle seirene har kommet på hjemmebane, mens de borte har 0-2-1. De vant derimot denne kampen i fjor med 2-0, så de er nok rettmessige favoritter. Caicedo, Mafla og Verfurth står over her.

Bunn mot topp og på 96-rekkeren blir det en B. Revolution er dog mye bedre hjemme så vi dobler opp med UB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. Manchester City - Chelsea H

2. Brentford - Swansea HU

3. Bryne - HamKam HUB

4. Raufoss - Grorud H

5. Sogndal - Sandnes/Ulf H

6. Stjørdals-Blink - Åsane HU

7. Holstein Kiel - Köln HB

8. Norrby - GAIS H

9. Chicago Fire - Montreal H

10. New York Red Bulls - Orlando City HB

11. Columbus Crew - Toronto HU

12. Cincinnati - New England Revolution B

Sportspills 432-rekker:
1. Manchester City - Chelsea H

2. Brentford - Swansea HU

3. Bryne - HamKam HUB

4. Raufoss - Grorud H

5. Sogndal - Sandnes/Ulf H

6. Stjørdals-Blink - Åsane HUB

7. Holstein Kiel - Köln HUB

8. Norrby - GAIS H

9. Chicago Fire - Montreal H

10. New York Red Bulls - Orlando City HB

11. Columbus Crew - Toronto HU

12. Cincinnati - New England Revolution UB