(Nettavisen)

FC Kaiserslautern ga trener Marco Antwerpen fyken da han ikke klarte å rykke direkte opp med klubben.

Dirk Schuster er mannen som skal lede Kaiserslautern i playoffen om en plass i 2. Bundesliga. Han er den 20. treneren hos Kaiserslautern siden Kjetil Rekdal fikk sparken i februar 2008. Altså på de siste 13 sesongene.

Klikk her for å spille på at Kaiserslautern vinner til 2,05 i odds

Rekdal var trener for FC Kaiserslautern i 19 kamper i 2007-2008-sesongen. Han skulle føre laget tilbake til 1. Bundesliga, men slik gikk det ikke.

Med Rekdal som trener vant klubben bare tre av 19 kamper. Laget lå under nedrykksstreken da Rekdal fikk sparken i februar 2008.

Kaiserslautern - Dynamo Dresden

Odds: Kaiserslautern vinner - 2,05 i odds

Kampstart fredag 20. mai kl 20.30

Spillestopp kl 20.29 Live odds etter kampstart

Fritz-Walter-Stadion

Vi tror at Kaiserslautern vinner. Det kan du spille på her til 2,05 i odds

FC Kaiserslautern er ikke en hvilken som helst klubb. De er en gammel storhet i tysk fotball. Laget er seriemester fire ganger. Siste gangen så sent som i 1998. De har også vunnet den tyske cupen to ganger på 1990-tallet.

Nå er det 1,08 milliarder i Eurojackpot-potten. Lever din kupong her

Ikke nok med det. Klubben, som har vært et arnested for tyske stjerner, spilte i Champions League i 1999, hvor de røk ut i kvartfinalen.

For oss nordmenn er antakeligvis Michael Ballack, Andreas Brehme, Hans-Peter Briegel, Miroslav Klose og Uwe Rösler de mest kjente navnene.

Men Kaiserslautern har også tette bånd til Norge. Azar Karadas, Ruben Yttergård Jensen og Jon Inge Høiland har spilt for klubben.

17 kamper på rad uten seier

Denne sesongen jakter klubben opprykk, og det så lenge ut som de skulle rykke direkte opp.

Men etter tre strake tap på de tre siste kampene rotet Kaiserslautern vekk den direkte opprykksplassen til 2. Bundesliga i de to siste serierundene.

Nå må den tradisjonsrike klubben ut i playoff mot Dynamo Dresden for å skaffe seg opprykk.

Dresden har hatt en beintøff sesong tilbake på nivå to i Tyskland. Det er nesten utrolig at de ikke rykket direkte ned. De spilte nemlig de 17 siste kampene på rad uten å vinne. Forrige gang de vant i ligaen var 12. desember i fjor.

Nå er det 1,08 milliarder i Eurojackpot-potten. Lever din kupong her

Dresden vant 3. Liga sist sesong, og da vant de begge kampene mot Kaiserslautern. Nå håper de å klare det samme igjen, men selvtilliten er tynnslitt.

Dresden kommer til denne kampen uten å ha vunnet ene eneste kamp i 2022, men de har spilt uavgjort i ti av de siste 16 ligakampene i 2022. Det vil si at de har spilt uavgjort i 63 prosent av kampene mot lag som er sterkere enn Kaiserslautern.

Vi tror at denne kampen blir en tett og jevnspilt affære, slik som slike playoffkamper ofte er.

2. Bundesliga-laget vil være fornøyd om de unngår tap her. Da skaffer de seg et godt utgangspunkt før hjemmekampen som spilles 24. mai. Vi tror likevel på en knapp hjemmeseier.

Vi tror at Kaiserslautern vinner. Det kan du spille på her til 2,05 i odds