(Nettavisen)

Brasil - Serbia

Odds: Brasil vinner og holder nullen - 2,40 i odds

Kampstart torsdag 24. november kl 20.00

Spillestopp kl 19.59

Lusail Stadium

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Brasil vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 2,40 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Portugal - 9

Ghana - 61

Bygget opp nytt Brasil-lag

Brasil er det eneste laget som har deltatt i hvert eneste VM-sluttspill siden 1930. I år deltar de for 22. gang.

De søramerikanske gigantene er ubeseiret i sine siste 15 gruppespill-kamper, hvorav tolv er vunnet.

Ikke nok med det.

De har vunnet gruppen sin hver gang siden 1982.

Det er ca. 428 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Brasil er den største gullfavoritten i VM. Det er 20 år siden forrige gang Brasil vant VM-tittelen, og de har hatt noen skikkelig kjipe opplever på veien.

Det ydmykende 1-7-tapet mot Tyskland i VM på hjemmebane for åtte år siden var bunnpunktet.

Nå har Brasil bygget opp et nytt lag, og den troppen Tite har tatt med seg til årets mesterskap virker veldig sterk i alle posisjoner, og de er store favoritter før torsdagens kamp mot Serbia.

Som en selvstendig nasjon har Serbia deltatt i tre VM-sluttspill, men de har aldri klart å ta seg videre fra gruppespillet. Før mesterskapet har det vært usikkerhet rundt flere av lagets nøkkelspillere, blant andre Sasa Lukic, Filip Kostic og Aleksandar Mitrovic. Sistnevnte har ikke spilt på over en måned.

Mitrovic usikker

Å se at de søramerikanske rivalene Argentina gå på et sjokktap i åpningskampen sin mot Saudi-Arabia, må ha vært en vekker for Brasil. Det er ingen enkle kamper i et VM.

Men brasilianerne kan utnytte de defensive svakhetene hos Serbia. Laget fra Balkan slapp inn mål i alle åtte kvalifiseringskampene sine, og Tites overflod av angrepskvalitet skal kunne straffe serberne.

Det er flere grunner til å tro på at Brasil vinner og holder nullen.

Brasil holdt nullen i 14 av 17 VM-kvalikkamper.

Brasil slapp kun ett mål på de tre gruppespill-kampene under VM i Russland i 2018. Den gangen var de også i gruppe med Serbia, og da vant brasilianerne 2-0.

Aleksandar Mitrovic, som har scoret 50 mål på 76 kamper for Serbia, gikk glipp av Fulhams siste kamp på grunn av en skade i foten, men han var tilbake på trening onsdag. Det er likevel usikkert om spissen starter mot Brasil. Selv om Dragan Stojkovic har gode alternativer i Dusan Vlahovic og Luka Jovic, vil det være et stort tap om Serbia mangler Mitrovic. Det vil være et godt argument for at Brasil holder nullen.

Brasil oser av selvtillit før torsdagens kamp. De er ubeseiret i 15 kamper på rad i alle turneringer, og de har vunnet de siste syv kampene med 26-2 i målforskjell.

Samba-nasjonen har vunnet begge de to første møtene med Serbia uten å slippe inn mål, og vi tror Tites menn unngår baklengs i torsdagens kamp.

Vi tror at Brasil vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 2,40 i odds