Gå til sidens hovedinnhold

Tabelltips Premier League 2021/22: Leeds United

Det er ingen tvil om at Leeds fikk et strålende gjensyn med toppdivisjonen. Kan det fortsette?

(Nettavisen)

Plassering 2020/21: 9. plass

Vårt tips 2020/21: 13. plass

Stiftet: 1919

Leeds United var 100 år i 2019, og er ett av de yngre kjente storlagene. Tre ganger har Leeds blitt seriemestere, sist i 92, og laget har en FA-cupseier (1972). Klubben eies i dag av italienske Andrea Radrizzanis investeringsselskap Aser (90 prosent) sammen med San Francisco 49ers (10 prosent)

Hjemmebane: Elland Road, kapasitet: 37.792

Rivaler: Manchester United

Stallens verdi: 244,75 millioner euro (kilde: Transfermarkt)

Gjennomsnittsalder: 25,3 år

Kaptein: Liam Cooper

Manager: Marcelo Bielsa

Hvis Mourinho var den spesielle, og Klopp den normale så er Bielsa den unike. Det er ikke rart det er en del Leeds-fans får seg Bielsa-tatoveringer. 66-åringen har oppfylt mange drømmer for fansen, og har lovt han skal oppfylle flere før han gir seg. Han er per i dag den eldste manageren i Premier League, men fortsatt særdeles vital. Selv om han i skrivende stund ikke har signert kontrakt for sesongen som kommer ...

Viktig for sesongen 2021/22

Leeds fikk signert Jack Harrison, og har handlet særdeles interessant fra Barcelona med Junior Firpo. Norsk målvakt i Kristoffer Klaesson er hentet inn for å være backup, og når Bielsa handler ungt så får de faktisk spille en del. Derfor er det interessant med flere av de unge, og særdeles lovende på Leeds.

Og, ja, så du EM vet du at det ikke bare er Leeds-fansen som har oppdaget hvor mye kvalitet det faktisk er hos Leeds. Klarer klubben å beholde Raphina også så er det all grunn til å ha mot også i kommende sesong.

De beste fantasykjøpene på Leeds

Jack Harrison (6.0) bør du handle med en gang. Han skal bare fortsette der han slapp, og siden han nå er Leeds-spiller er han sikker som boksen. Rapinha er også et herlig kjøp (6,5), og om han går til en såkalt større klubb er han fortsatt fin til den prisen. Ellers er det Meslier, Ayling og kanskje også vår nye mann fra Barcelona på sikt. Følg med. Leeds er interessant å fylle opp laget med.

Vurdering

Det var nok mange som ble overrasket over Leeds sist sesong, men for de som kunne sin fotball visste man hva Bielsa kunne. I tillegg var det mye talent, og mange gode spillere på laget. Den første sesongen til Leeds tilbake i det gode selskap var ellevill. Vi tror den kommende sesong blir det også. Det er bare å glede seg til mer Bielsa-ball. Om han signerer da ...

Vårt tips: 10. plass

Se oddsen på Premier League her

Her finner du alle tabelltipsene