(Nettavisen)

Det var egentlig litt overraskende at Celso Borges havnet i Eliteserien. Klubber som Blackburn Rovers, Anderlecht, Manchester City og Werder Bremen lå langflate etter ham, men den 18. januar 2009 signerte costaricaneren for Fredrikstad.

Det var et kupp. Han ble den gangen regnet som et av verdens 50. beste unge talenter i verden i 2006, ifølge World Soccer, og ble sammenlignet med tyske Michael Ballack.

Dette spillet på Celo Borges og Costa Rica gir flotte 3,00 i odds

I Fredrikstad ble han en profil. Etter andre sesongen i plankebyen endte han opp som klubbens toppscorer. I januar 2012 forlot costaricaneren Fredrikstad og dro over grensen til Sverige, hvor han fortsatte karrieren i AIK. Senere har han spilt i den tyrkiske toppserien og i spansk La Liga.

Den tidligere Fredrikstad-spilleren har også vært en sentral spiller for det costaricanske landslaget i en årrekke. Borges er faktisk spilleren med flest kamper for det costaricanske landslaget gjennom tidene.

Tirsdag skal han lede nasjonen ett skritt nærmere en VM-plass. Vi tror de slår New Zealand i playoff-semifinalen i Qatar.

Costa Rica - New Zealand

Odds: HUB og antall mål - Cota Rica vinner og det scores over 1,5 mål - 3,00 i odds

Kampstart tirsdag 14. juni kl 20.00

Spillestopp kl 19.59 Live odds etter kampstart

Qatar

Vi tror at Costa Rica vinner mot New Zealand og det scores over 1,5 mål i kampen. Det kan du spille på her til 3,00 i odds

Costa Rica og New Zealand møtes i Inter confederation-playoffen tirsdag. Vinneren får en plass i VM som spilles i Qatar i november og desember.

Costa Rica havnet i playoffen etter å ha endt på fjerdeplass i den nordamerikanske VM-kvalifiseringen, mens New Zealand tok playoffplassen i Oceania-gruppen.

Costa Rica har kun snublet i én av de siste fem VM-kvalifiseringene. De klarte ikke å kvalifisere seg for mesterskapet i Sør-Afrika i 2010. Etter syv seire på de ni siste kampene, er laget fra Mellom-Amerika favoritter til å kvalifisere seg til Qatar-Vm senere i år.

Det er ca. 304 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Celso Borges og Costa Rica varmet opp til kampen mot New Zealand med å slå Martinique 2-0 i CONCACAF Nations League. Det var den femte kampen på rad at de holdt nullen.

Tirsdagens playoff-kamp spilles på nøytral bane i Qatar, men hvis borteformen skal gi noen indikasjon på resultatet i denne kampen, så trenger ikke The Ticos å være bekymret. De har kun tapt tre av de siste ti bortekampene, og to av tapene kom mot sterke Canada og USA.

New Zealand på sin side har ikke klart å kvalifisere seg for VM siden 1982, ironisk nok var det et mesterskap Costa Rica gikk glipp av.

Formen er ikke all verden. The Kiwis har tapt fire av de siste ti bortekampene. De tapte blant annet 1-0 mot Peru tidligere denne måneden.

Premier League-spillere i laget

Costa Rica ledes av den 36 år gamle kapteinen Bryan Ruiz. Han har spilt 137 ganger for landslaget og scoret 28 mål. Det er kun den tidligere Fredrikstad-spilleren Celso Borges som har flere landskamper enn ham. 34-åringen, som har spilt 152 kamper for Costa Rica, er ventet å spille en nøkkelrolle i tirsdagens match.

Costa Rica har de den tidligere Arsenal-spilleren Joel Campbell, og i mål har de PSG-keeperen Keylor Navas. Han er tilbake i landslagstroppen etter å ha fått fri fra kampene i CONCACAF Nations League.

Det er ca. 304 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

New Zealands største stjerne er utvilsom Premier League-profilen Cris Wood. Newcastle-spilleren har scoret 33 mål på 67 kamper for the Kiwis. I forsvaret har de en annen Premier League-spiller, West Ham-spilleren Winston Reid.

New Zealand har ikke spilt så mange matcher de siste par årene på grunn av covid-restriksjoner. Det betyr at de fleste seirene har kommet mot mindre nasjoner som Fiji, Tahiti og Solomonøyene.

Vi tror at Costa Rica er et sterkere lag enn New Zealand. De har også spilt i en tøffere kvalifiseringsgruppe. Vi tror de vinner mot newzealanderne i tirsdagens playoff, og ikke bli overrasket om det er en tidligere Eliteserie-spiller som avgjør kampen.

Vi tror at Costa Rica vinner mot New Zealand og det scores over 1,5 mål i kampen. Det kan du spille på her til 3,00 i odds