(Nettavisen)

Det er allerede spilt ti serierunder i Eliteserien, og Lillestrøm topper litt overraskende tabellen. De er to poeng foran Molde og åtte poeng foran fjorårets seriemester Bodø/Glimt.

Her er tre grunner til at Lillestrøm kan juble etter søndagens kamp mot RBK. Og én grunn til at de bør la være.

Dette spillet gir 2,15 i odds på LSK-seier

1. Lillestrøm har ikke sluppet inn ett eneste mål på de fem hjemmekampene de har spilt så langt denne sesongen. Og de har kun sluppet inn to mål til sammen på de siste ti bortekampene, om vi tar med de fem siste kampene fra sist sesong.

2. Rosenborg har kun vunnet en gang på de fem siste bortekampene. Seieren kom i forrige serierunde, da de slo Vålerenga 4-0.

3. Lillestrøm er det eneste laget i Eliteserien som er ubeseiret hittil denne sesongen.

Lillestrøm - Rosenborg

Odds: Lillestrøm vinner - 2,15 i odds

Kampstart søndag 19. juni kl 18.00

Spillestopp kl 17.59 Live odds etter kampstart

Åråsen

Kampen vises på EurosportN Det får du tilgang til her.

Du kan også se den på Strim - du får 7 dager gratis her

Vi tror at Lillestrøm vinner. Det spiller du på her til 2,15 i odds

Eliteserien er tilbake etter nesten én måned landslagspause, og rundens definitive høydepunkt er oppgjøret på Åråsen mellom Lillestrøm og Rosenborg.

Geir Bakkes lag , som ikke har vunnet den norske toppdivisjonen siden 1989, har en imponerende hjemmestatistikk. De har vunnet fem strake kamper og scoret ti ganger, uten å slippe inn mål.

Forrige gang Lillestrøm var ubeseiret etter ti kamper i Eliteserien var i 1985. Også da møttes Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen i den 11. serierunden. Da vant Lillestrøm 3-0.

Klikk her for å se Lillestrøm - Rosenborg på Strim - du får 7 dager gratis her

Gjentar historien seg?

På de siste fem møtene på Åråsen har Lillestrøm bare vunnet én gang. Det skjedde i 2021, to har endt uavgjort, mens Rosenborg har to seire. Da Lillestrøm vant 2-0 i fjor, var det ironisk nok de tidligere Rosenborg-guttene Gjermund Åsen og Pål André Helland som scoret målene. Sistnevnte er usikker til kampen mot RBK denne gangen.

Kanarifuglene er det eneste laget som står med bare trepoengere på hjemmebane. Jerv, Haugesund, Aalesund, Sarpsborg og Vålerenga har alle i tur og orden dratt fra Romerike uten poeng.

LSK har 10-0 i målforskjell på Åråsen etter fem hjemmekamper. Søndag kommer Kjetil Rekdal og Rosenborg til Åråsen for å prøve å stoppe Lillestrøms rekke uten tap.

Rosenborg har kun én seier på fremmed gress denne sesongen. Den kom i forrige serierunde mot Vålerenga (5-0). Før det hadde trønderne tre uavgjort og ett tap.

Giampaoli og Augustinsson er ute med skader, mens Børkeeiet og Holm meldes som usikre.

RBK er ubeseiret hjemme, det er bortestatistikken som gir størst grunn til bekymring. Faktum er at trønderne kun har vunnet én av de siste fem mot Lillestrøm. Samtidig er det verdt å bemerke at selv om Kjetil Rekdals lag har fått en litt treg start på sesongen, så har de kun tapt én kamp.

Vi tror LSK vinner denne kampen, men det blir antakeligvis en tett og jevnspilt kamp.

Vi tror at Lillestrøm vinner. Det spiller du på her til 2,15 i odds