(Nettavisen)

Denne ukens søndagskupong består av seks kamper fra Eliteserien, tre fra Premier League og tre fra OBOS-ligaen. Bonuspotten er oppe i ca. 2.0 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

Det er ca. 84 millioner i Viking Lotto-potten på onsdag!

Tolv rette to uker på rad
De siste to ukene har midtukekupongen gitt tolv rette for de som har fulgt undertegnedes forslag.

8.oktober ble 96-rekkeren til 525 kr, mens 432-rekkeren utbetalte 600 kr.

15.oktober ble 96-rekkeren til 915 kr, mens 432-rekkeren utbetalte 1035 kr.

Denne gang er det søndagskupong som gjelder, og vi jakter nye tolvere.

1. Odd - Brann
Skienslaget har mistet all form den siste tiden og kommer hit med kun en seier på de sju siste seriekampene. Senest klarte de kun 0-0 borte mot Sandefjord, mens det ble tap 1-3 i deres siste hjemmekamp mot serieleder Molde. Dermed ligger de fortsatt nede på 10.plass, noe som må sies å være en stor skuffelse for Odd denne sesongen. Odd tok dog en fin borteseier i det motsatte oppgjøret med 3-1 tilbake i juni. Her må de klare seg uten Kitolano som soner med gule kort.

Brann har nå endelig kommer seg opp på kvalikplass etter en fin formstigning som viser 2-3-0 og ni poeng på de fem siste. 19 poeng er ett poeng foran Stabæk som i tillegg tapte hjemme mot Molde i går, og selv om borteformen ikke har vært all verden denne sesongen kommer de fra tre strake bortekamper uten tap nå etter at de spilte 1-1 borte sist mot Mjøndalen. Sane står over denne med skade.

Brann har skjerpet seg den siste tiden og kan klare noe her. Det står 2-1-2 på de fem siste tilsvarende i Skien. Vi utelukker ingenting i denne kampen og spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

2. Kristiansund - Sarpsborg 08
Kristiansund er stadig med i kampen om medalje, og etter at de slo Rosenborg her hjemme nest sist (1-0) og klarte å hente ett poeng borte mot Lillestrøm sist (0-0) holder de formen ved like på en 4.plass med 39 poeng. Det er to poeng opp til Viking på 41p, men med en kamp til gode er det fortsatt Kristiansund som er i førersetet. Hjemme er de knallgode med 28 poeng på elleve kamper, og faktisk er det kun Molde som er foran på hjemmestatistikken med bedre målforskjell. Furu er fortsatt ute for hjemmelaget.

Motsatt form har Sarpsborg 08, som vinner hjemme men bare taper og taper borte. Nå har de hele sju strake bortetap i serien, og sist var det Bodø/Glimt som ble for sterke når de røk 1-2 oppe i Bodø. Dermed har Sarpsborg 08 nå for alvor begynt å rote seg inn i bunnstriden, for med sin 12.plass og 23 poeng har de nå kun fire poeng ned til Brann på kvalik. Det ble også klart nylig at trener Lars Bohinen ikke får fornyet kontrakten sin etter denne sesongen, og hvordan det har påvirket laget er vrient å si. Molins er fortsatt ute her.

Kristiansund vant bortekampen mot Sarpsborg 08 1-0, og det er nok overveiende sannsynlig at de vinner her igjen mot et Sarpsborg 08 i meget slapp borteform. H.

3. Rosenborg - Sandefjord
Rosenborg hadde en fin periode her for litt siden, og trønderne begynte å drømme om både gull og medaljer. Men så har det hakket litt i maskineriet igjen, og nå har de kun ett poeng på de to siste kampene mot Kristiansund (0-1) og Vålerenga (2-2). 2-2 hjemme sist var dog ganske så greit med tanke på at de måtte spille med 10 mann i en time, og kanskje skulle de hatt en straffe på overtid også. Formen holder dog ikke helt til å henge med i toppen, og de har nå droppet ned til en 5.plass med 38 poeng, noe som er tre poeng bak Viking. Her hjemme på Lerkendal holder de likevel bra stand med 4-1-0 på de fem siste. Foran denne må Henriksen sone etter det røde kortet sist, mens Hoff og Pereira iallfall er ute.

Sandefjord ble lenge holdt opp som en av sesongens overraskelser, men nå begynner det å bli lengre og lengre mellom de gode resultatene. 0-0 hjemme mot Odd sist var skuffende for Sandefjord som lenge hadde god hjemmeform, og nå kommer de til Lerkendal med kun en seier og 1-4-4 på de ni siste. De spilte faktisk ganske bra i det motsatte oppgjøret tilbake i mai, men det endte til slutt med tap 1-2 for laget fra hvalbyen. De holder seg fortsatt på grei avstand til bunnlagene på en 11.plass med sine 26 poeng, men snart bør de få noen trepoengere for å ikke havne farlig nære. Foran denne er de også plaget med frafall, der Gussiås, Wembangomo og Markmanrud er skadet, mens Kreuzriegler må sone etter gule kort.

Rosenborg jakter fortsatt medaljer, og selv om de har tapt noen poeng i det siste er hjemmeformen intakt. Sandefjord har dårlig form, og mangler noen viktige spillere her. H.

4. Strømsgodset - Bodø/Glimt
Vanligvis så hjemmesterke Strømsgodset har nå fått to tap på rappen, og sist ble de ganske utspilt av Viking i en kamp som endte med tap 0-1 her på Marienlyst. Kampen før endte hele 0-3 mot et Vålerenga som viste litt bedre tendenser på Intility. Dermed står de med kun ett poeng og null scoringer på de tre siste før møtet med Bodø/Glimt, og dermed er tonen satt. Godset ligger rolig plassert på 9.plass på tabellen, og det meste av grunnen til det er en ganske solid hjemmeform der de har hentet hele 23 av sine 29 poeng. Ni baklengs på elleve kamper er nest best i serien, men om det holder når Bodø/Glimt kommer på besøk er en helt annen sak. Langtidsskadede Salvesen viker å være eneste fravær.

For Bodø/Glimt er i en helt vill form for tiden. De har nå 15 kamper uten tap i ale turneringer, og i serien står de med 7-3-0 og ti strake uten tap. Likevel holder det ikke til mer enn sølvplass, for Molde gikk forbi på målforskjell etter sin seier over Stabæk lørdag. Bodø/Glimt på sin side slo Sarpsborg 08 2-1 på Aspmyra forrige uke, før de like greit skapte sjokkbølger i fotball-Europa denne uken med å knuse Roma hele 6-1 i Conference League. Saltnes, Boniface og Sørli er fortsatt ute foran denne.

Bodø/Glimt blir rettmessige favoritter her, men lag får ofte en liten nedtur etter slike prestasjoner som det Bodø/Glimt gjorde torsdag. Det er kun tre dager siden sist kamp, og mot normalt hjemmesterke Strømsgodset kan det komme en rekyl selv om vi ikke tror de taper. Vi må doble opp med UB.

5. Tromsø - Mjøndalen
Tromsø har jobbet seg sakte med sikkert bort fra bunnen i Eliteserien, og selv om det ble 0-3 borte mot Molde sist har de kommet seg opp på trygg grunn og 13.plass. Det er tre poeng ned til Brann, og dermed har Tromsø fått et lite pusterom etter de kjappe seirene over Lillestrøm (2-1) og Haugesund (2-0). Særlig seieren over Haugesund i sist hjemmekamp var viktig, for den var den første på Alfheim denne sesongen og dermed kan de nok spille med litt lavere skuldre her. Antonsen og Nilsen er ute, mens Ebiye har vært borte pga fødsel og er nok usikker også her.

Den mest iskalde klubben i Eliteserien akkurat nå er nok Mjøndalen. De ligger nå klink i bunn av tabellen, og har fire poeng opp til Brann på kvalik. De har ikke vunnet en seriekamp siden 10.juli, og har fæle 0-5-7 siden det. Sist kom kanskje den verste kampen hittil i år når de tapte hele 0-7 borte mot Haugesund, og mye tyder vel på at de kanskje har resignert litt. 14 baklengs på de tre siste bortekampene i serien er helt fryktelig, og her må det nok et lite mirakel til for at de skal klare seg nok en gang.

Tromsø vant endelig hjemme sist, og viser mye bedre form enn Mjøndalen som virker å ha kapitulert på bortebane her på slutten. Tromsø bør ta viktig seier her. H.

6. Vålerenga - Haugesund
Endelig har Vålerenga fått litt vann på mølla etter en tung periode, og 3-0 hjemme mot Haugesund etterfulgt av 2-2 borte mot Rosenborg var garantert etterlengtet for trener Fagermo. Her hjemme på Intility er faktisk ikke formen så verst med kurante 4-5-0 på de ni siste. Men det blir litt for mye uavgjort, og en 7.plass hele ti poeng unna medalje var nok ikke det de hadde sett for seg når sesongen begynte.

Tabellnabo Haugesund er vel kanskje mer fornøyd med tingenes tilstand, og en 8.plass midt i haugen er verken fugl eller fisk for klubben som tar soleklart flest poeng på hjemmebane. De har 31 poeng, og kun seks av de har blitt hentet her å fremmed gress denne sesongen. Senest banket de Mjøndalen hele 7-0 på hjemmebane, men på bortebane har de tapt fire av de fem siste, senest mot Tromsø (0-2) og Kristiansund (2-3).

Vålerenga må bli favoritter her, men selv om Haugesund har tatt meget få poeng på bortebane har de faktisk scoret hele elleve mål på de fire siste. Vålerenga spiller ofte uavgjort, men vi må gå for H her.

7. Grorud - Fredrikstad
Med 24 poeng ligger Grorud meget ille til på kvalikplassen akkurat nå. Det er kun målforskjellen som skiller ned til Stjørdals-Blink på nedrykk, men også kun målforskjell opp til Ull/kisa på trygg plass. Med andre ord blir det et skikkelig bikkjeslagsmål hele veien inn. Det har sett enda verre ut for Grorud, men med 3-0-1 og ni av tolv mulige på de fire siste har de plutselig fått blod på tann. De har slått Raufoss (2-1) og Ranheim (3-2) i sine to siste hjemmekamper, men nå kommer et Fredrikstad i full form på besøk.

For Fredrikstad har 5-1-2 på de siste åtte, og kommer høytflyvende hit etter to strake seire over Bryne (1-0) og Strømmen (3-1) i de to siste. Det har nemlig ført de helt opp i opprykkskampen med 45 poeng, og nå har de fire poeng opp til Jerv som har en kamp mer spilt. Fredrikstad klarte bare å ta med seg 2-2 i det motsatte oppgjøret, og skal det bli opprykk må nok denne kampen vinnes.

En meget viktig kamp for begge lag, og begge lag kommer også med ganske bra form. Her bør man gardere opp, men på en småvrien kupong satser man på at Fredrikstad viser seg klassen bedre. Det blir B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

8. HamKam - Ranheim
HamKam har vært alene i tet så å si hele sesongen, og det er de fortsatt med sine 53 poeng. De har fire poeng ned til Jerv, og i tillegg har de en kamp mindre spilt slik at ting ser bra ut for Kjetil Rekdal og hans mannskap. Selv om de har spilt noen 1-1 kamper her på slutten viser formen fortsatt sterke 8-3-0, og det skal nok mye til for at ikke Hamar endelig har et lag i den øverste divisjonen igjen neste sesong. I det motsatte oppgjøret i Trondheim var HamKam helt overlegne og vant 4-0, selv om vi skal ta med oss at Ranheim vant 4-3 her i fjor.

Ranheim ligger midt på tabellen på en 8.plass, og med 31 poeng har de tre poeng opp til Sogndal og KFUM på playoff. Men de har hatt sjansen til playoff ganske lenge nå, uten å virkelig ta vare på muligheten. Sist ble det fine 3-3 hjemme mot Aalesund, men de spiller veldig ujevnt og står med 1-2-2 siste fem. Verst er det her på bortebane, hvor de er ligaens 14. beste lag med svake ni poeng på elleve kamper.

HamKam fosser mot opprykk, og selv om Ranheim virkelig trenger tre poeng har de vært elendige på fremmed gress. H.

9. Aalesund - Sandnes Ulf
Aalesund bare fortsetter sin rekke kamper uten tap, og nå har de hele 18 kamper i OBOS-ligaen uten tap! De har dermed tatt igjen Jerv og overtatt 2.plassen med 47 poeng. Det er poenget foran nevnte Jerv, og etter at Aalesund tapte to poeng i sist mot Ranheim (endte 3-3) er det fortsatt helt jevnt i kampen om den andre opprykksplassen. Hjemme på Color Line Arena er de seriens beste hjemmelag med 28 poeng på tolv kamper, og Aalesund har vunnet de tre siste mot Sandnes Ulf.

Sandnes Ulf er nede på 10.plass med 30 poeng, men med seks runder igjen er de fortsatt ikke helt ute av kampen om en playoffplass. For med fire poeng opp til KFUM på sjetteplass finnes det fortsatt meget små muligheter for Sandnes Ulf som har bedret formen sin i det siste med 3-1-1 på de siste fem. De er dog ikke særlig gode på bortebane, og kun ti poeng på tolv bortekamper er godt under pari.

Det er vanskelig å gå imot et opprykksjagende Aalesund i fantastisk form for tiden. H.

10. Brentford - Leicester
Brentford har fått en flott start på sin tilbakekomst til den øverste divisjonen og ligger helt oppe på en 10.plass med tolv poeng. De har vært gode i forsvar med kun sju baklengs, og selv om de tapte 0-1 hjemme mot Chelsea sist kommer de fra noen fine resultater med 3-3 mot Liverpool og borteseier 2-1 over West Ham. Noen skader har de dog også fått, og her må Baptiste, Bech Sørensen, Dasilva og Wissa alle stå over.

Leicester har slitt mye mer, og ligger helt nede på en 12.plass foran denne kampen. Elleve poeng på åtte kamper er langt under pari for Brendan Rodgers & Co, men formen et stigende med tre seriekamper uten tap der de blant annet klarte 2-2 borte mot Crystal Palace før de slo Manchester United hjemme sist. De var nettopp ute i en bortekamp mot Spartak Moskva i Europa League som de til slutt vant 4-2 etter en målrik kamp.

Brentford har begynt meget bra, mer Leicester viste med 4-2 over Manchester United at de er på rett vei. Leicester kommer fra en kamp i Russland for kun fire dager siden, og det er et klart minus. Her trengs det garderinger, og vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. West Ham - Tottenham
London-derby der West Ham kommer fulle av selvtillit etter en flott rekke kamper. I serien står de med 4-2-2, og etter at de slo Everton 1-0 borte sist ligger de helt oppe på 7.plass med 14 poeng. De er også med i Europa League, og der har de også gjort rent bord så langt med tre strake seire over Genk, Rapid Wien og Dinamo Zagreb uten en eneste baklengs. London-derbyene bruker som regel å bli jevne, men her har West Ham tapt fire av de fem seneste. Forrige sesong tok de derimot det lengste strået og vant 2-1.

Tottenham kommer fra to seire på rappen med 3-2 over Newcastle og 2-1 over Aston Villa, og dermed har de kommet seg opp på 5.plass med 15 poeng. Det er kun fire poeng opp til ledende Chelsea, og dermed er det meget jevnt der oppe. Faktisk har Tottenham negativ målforskjell med 9-12, men så lenge de fortsetter å ta poeng kan man vel ikke klage. De kommer fra et tap mot Vitesse i Conference League, men der stilte de med et meget B-preget lag.

En meget vrien kamp dette mellom to lag som begynner å finne formen. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Manchester United - Liverpool
Etter en tung, tung periode slo Manchester United heldigvis tilbake med 3-2 over Atalanta i CL denne uken. I serien sliter de dog fortsatt, og etter tapet 2-4 mot Leicester sist har de ramlet ned til en 6.plass med 14 poeng, noe som er åtte poeng bak ledende Chelsea. Mange begynner å ønske Solskjærs avgang, og nå kommer det tøffe kamper på rad og rekke med hjemmekamper mot Liverpool og Manchester City og bortekamper mot Tottenham og Atalanta i de fire neste. Kampene mot Liverpool er ofte jevne, og de seks siste oppgjørene her på Old Trafford har endt med 2-2-2. Et stort minus er dog skadesituasjonen, for her er Varane ute, mens både Fernandes, Fred, Martial og Rashford er usikre.

For Liverpools del glir det bedre, og de har ikke tapt en offisiell kamp siden tapet mot Real Madrid i 1/8-finalen i CL tilbake i april. De har fått en flott start i serien med 5-3-0, og sist banket de Watford hele 5-0 på bortebane. Etter at både Chelsea og Manchester City vant sine kamper lørdag ligger Liverpool nå fire poeng bak Chelsea å en 3.plass. De kommer hit fra en sterk borteseier over Atletico Madrid i CL (3-2), og mot et Manchester United som er litt småskjelven kan de skape store problemer. 22 scoringer på åtte kamper viser iallfall at den offensive delen er der, så her blir det garantert underholdende. Alcantara og Elliott er eneste fravær.

Manchester United fikk et lite pusterom med seieren i CL denne uken, men de strever fortsatt i serien. Nå kommer ubeseirede Liverpool på besøk, og vi tror ikke de taper her heller. UB.

Sportspills 96-rekker:
1. Odd - Brann HUB

2. Kristiansund - Sarpsborg 08 HU

3. Rosenborg - Sandefjord H

4. Strømsgodset - Bodø/Glimt UB

5. Tromsø - Mjøndalen H

6. Vålerenga - Haugesund H

7. Grorud - Fredrikstad B

8. HamKam - Ranheim H

9. Aalesund - Sandnes Ulf H

10. Brentford - Leicester UB

11. West Ham - Tottenham HU

12. Manchester United - Liverpool UB

Sportspills 432-rekker:
1. Odd - Brann HUB

2. Kristiansund - Sarpsborg 08 HU

3. Rosenborg - Sandefjord H

4. Strømsgodset - Bodø/Glimt UB

5. Tromsø - Mjøndalen H

6. Vålerenga - Haugesund H

7. Grorud - Fredrikstad UB

8. HamKam - Ranheim H

9. Aalesund - Sandnes Ulf H

10. Brentford - Leicester HUB

11. West Ham - Tottenham HUB

12. Manchester United - Liverpool UB