(Nettavisen)

Tromsø - Mjøndalen

Odds: Tromsø vinner og det blir under 3,5 mål totalt

Kampstart søndag 24.oktober kl 17.00

Spillestopp kl 16.59 Live odds etter kampstart

Alfheim Stadion

Kampen kan sees på Eurosport Player, Eurosport Pluss og discovery+

Vi tror Tromsø vinner men det blir under 3,5 mål totalt i kampen. Spill her til 2.35 i odds

Tromsø og Mjøndalen braker søndag ettermiddag sammen til en ekstremt viktig kamp i bunnstriden i Eliteserien. Spenningen i kampen om medaljene lever i høyeste grad med flere lag involvert, og det kan man trygt si gjelder også i bunnen av tabellen.

Her slåss flere lag for livet, og lagene som møtes på Alfheim har fortsatt alt å spille for selv om Mjøndalen vil ligge fryktelig dårlig an med tap i Nordens Paris.

Tromsø har hatt et tungt år hjemme på det de liker å kalle fort Alfheim. Denne sesongen har de vært ekstremt gavmilde og står kun med sin ene seier fra forrige hjemmekamp mot Haugesund.

Selv om sesongen i tillegg til den ene seieren viser fire uavgjorte og fem tap, har Tromsøværingene spilt mange gode hjemmekamper på Alfheim men fått litt dårlig betalt. Det har en tendens til å jevne seg ut over en hel sesong og kampen mot Haugesund tror vi var vendepunktet.

Forrige rundes stygge 0-3 tap borte mot Molde tror vi ikke ødelegger den positive trenden gutan fra nord er inne i. Med Runar Espejord og den lille magikeren August Mikkelsen på topp tror vi Tromsø tar et nytt steg mot sikker plass.

Onsdag er det ca. 84 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Grusomme tall for Mjøndalen

Før møtet med Haugesund sto Mjøndalen med tre uavgjorte og seks tap på de ni siste kampene. Vegard Hansen og bruntrøyene reiste nok til Haugesund med håp om seier mot et hjemmelag som ikke har så mye å spille for.

Så feil går det an å ta. Mjøndalen hadde faktisk den første store sjansen i kampen, da Kent Håvard Eriksen kom alene med Haugesund-keeper Egil Selvik. En litt dårlig touch på Eriksen gjorde at Selvik reddet, og etter det startet marerittet.

En kombinasjon av lite besluttsomt forsvarsspill og personlige feil gjorde at Haugesund ledet 4-0 til pause etter blant annet hattrick av Alioune Ndour.

Kampen endte til slutt 7-0 til Haugesund og i følge kaptein Christian Gauseth som spilte sin første kamp siden august var det den verste opplevelsen han hadde hatt på en fotballbane.

Selv om det ser stygt ut for øyeblikket er det åtte serierunder igjen og alt kan skje i fotball. Mjøndalen har utført mirakler før, og i fjor berget de plassen med å vinne to av de tre siste kampene og slo til slutt Sogndal 3-2 i kvalik. For to sesonger siden berget de plassen på målforskjell, også da med å vinne to av de tre siste kampene.

Men Tromsø vinner denne

Selv med tapet mot Molde sist helg blåser det lett medvind i Tromsø om dagen. Tromsø har scoret 12 mål på sine 10 hjemmekamper og Mjøndalen har scoret 10 mål på sine 11 bortekamper. Vi tror på et målfattig oppgjør der Tromsø vinner og det blir scoret under 3,5 mål totalt.

Det kan du spille på her til 2.35 i odds