(Nettavisen)

Det var ingen som vant første- eller andrepremiepotten i Vikinglotto-trekningen onsdag 9. september. Det betyr naturligvis at potten øker til neste trekning, den vil da ligge på ca. 46 millioner kroner.

Hovedtall: 4 - 30 - 31 - 42 - 44 - 46

Viking-tallet: 3.

Her kan du levere en Vikinglotto-kupong.

Kveldens Joker-kandidat

Hver onsdag og lørdag trekkes det nemlig også en Joker-kandidat ved siden av Vikinglotto og Lotto. Denne ukens heldige spiller ble en kvinne fra Ringebu. Forståelig nok fikk hun nærmest sjokk da Norsk Tipping ringte for å fortelle de gode nyhetene.

Ringebu-kvinnen fulgte spent med på sendingen fra sofaen, mens Embla var klar til å gjøre sitt beste for å kapre toppremien. Inngangspremien lå på 570 000 kroner, og på toppen lå 2,8 millioner kroner.

- Joda, jeg har hyla ifra meg nå, sa kvinnen da Norsk Tipping tok kontakt med henne etter TV-sendingen.

Kvinnen hadde hellet med seg, og Jokeren dukket allerede opp på første tall i rekken.

- Er det mulig? At det går an! Jeg fikk jo hjerteklapp når du ringte meg før i kveld, men jeg kortsluttet helt når Jokeren kom! Jeg må se om jeg greier å tro på det i morgen når jeg våkner, flirer hun.

Vinnerspillet var en 1-ukerskupong som ble kjøpt via mobil.

Tallene som sto på rekke var: 7 - 4 - 3 - 4 - 6.

Supertrekningen er rett rundt hjørnet

Lørdag 12. september trekkes det tilfeldig ut ca. 33 nye Lotto-millionærer blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Jo flere Lotto-rekker du har spilt, desto flere deltakelser får du. Dersom du for eksempel har levert fem rekker, så har du automatisk fem lodd med i trekningen.

Vinnersannsynlighet i Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersannsynlighet i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersannsynlighet. Med andre ord vil vinnersannsynligheten være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.

Lørdag er det duket for Lotto og Supertrekning

I tillegg til å vinne ved uttrekning i Supertrekning, spilles det også om den vanlige Lotto-potten i helgen.

Her kan du levere en Lotto-kupong.

(Vinnersannsynlighet for førstepremie i Lotto er 1:5,4 mill. pr. rekke. )