(Nettavisen)

Denne ukens søndagskupong består av sju kamper fra italiensk Serie B, tre fra spansk La Liga 2, en fra engelsk Championship og en fra engelsk National League. Bonuspotten er oppe i ca. 450.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

1. Watford - Hull
Watford fant virkelig flyten for fullt rett før VM-pausen hvor de dunket inn seier etter seier før de avsluttet med målløse 0-0 borte mot Bristol City. Med 5-1-2 siste åtte fikk likevel Watford meldt seg på for alvor, og de klarte å snike seg inn på den siste playoffplassen med 33 poeng før avbrekket. Med sine 19 poeng på ti hjemmekamper har de levert ganske bra her på Vicarage Road, og man kan jo også nevne at de nettopp slo Arsenal 4-2 i en treningskamp forrige helg.

Hull avsluttet absolutt ikke like bra, for tapet 1-2 hjemme mot Reading i siste kamp var siste kronen på verket i en rekke som endte med 1-1-3 siste fem. De slo riktignok Cardiff 3-2 i deres siste bortekamp, men de må skjerpe seg radikalt fremover om dette ikke skal ende opp med nedrykksstrid. Akkurat nå holder de hodet så vidt over vannet med en 21.plass og 24 poeng, men her skiller det utrolig lite før de kan drukne. Det verste problemet ligger bakover, hvor 39 baklengsmål er klart verst i Championship.

Watford med fin form før pausen skal være klare favoritter her mot et Hull som slipper inn mål i bøtter og spann. H.

2. Oldham - Torquay
Oldham er det lenge siden man har sett i de øverste divisjonene, og nå lever de sine dager nede i National League. Men for tiden kunne det gjerne gått mye bedre for de også der, for formen er svak på alle måter med 0-1-5 på de seks siste og en elendig 23.plass med 17 poeng dypt forankret under nedrykksstreken. De siste tapene er ikke svære, men alle de knepne ett og tomålstapene må tære på psyken etterhvert. Noe bedre er det her hjemme hvor de har ti poeng på ni kamper.

Torquay er også de under streken med 18 poeng, og dermed blir denne kampen meget viktig på mange måter. Torquay har en åpnere stil enn hjemmelaget Oldham, men det vises da også i målforskjellen som er litt hawaiipreget med 25-43. Med 1-2-2 siste fem er raden noe bedre her. og de kommer akkurat fra en fin borteseier 1-0 over Dagenham & Redbridge. Ti poeng på elleve bortekamper er middels, selv om målforskjellen er fryktelig med 5-17.

Ingen av disse har levert noe særlig, men Oldham har faktisk ikke så ille hjemmeform. Torquay har en noe bedre rad, men står med 5-17 i målforskjell på bortebane. Vi prøver H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Ascoli - Genoa
Det vil seg ikke for Ascoli nå. Etter en helt kurant serieåpning har de falt mer og mer av, og etter 0-3-2 nå på de fem siste er de havnet nede på midten av tabellen. 0-2 borte mot Pisa sist var forventet, men de har også strevd her hjemme med 3-3 mot Como sist og 0-1 for Frosinone nest sist. En 11.plass med 21 poeng holder de fortsatt med i jakten på en playoffplass, men bare ni poeng på åtte hjemmekamper blir for svakt.

Genoa har også hatt store problemer på hjemmebane før de endelig slo Südtirol 2-0 sist. Etter fem kamper uten seier var den trepoengeren meget viktig for Genoa. Det som redder Genoa er borteformen. For den er blant de aller beste med 15 poeng på åtte kamper, og dermed er Genoa fortsatt med i høyeste grad fra sin 4.plass med 26 poeng. det er ikke mer enn tre poeng opp til opprykk, og kan Genoa bare få orden på spillet også på hjemmebane så blir de nok å regne med helt der oppe til slutt.

Ascoli uten seier på fem siste møter Genoa som er blant de aller beste på fremmed gress. Skal Genoa klare å rykke opp bør de ha gode sjanser i denne. Vi gambler litt på en ren B.

4. Benevento - Cittadella
Sterk borteseier sist for Benevento med 1-0 over Parma. Dermed slo de hardt tilbake etter tapet hjemme for Palermo noen dager før. Totalt sett en litt ujevn og svak sesong for Benevento, hvor de kun har klart å ta hjem seieren to av de tolv siste gangene. Men med 2-2-1 siste fem er formen i bedring, og Benevento klarer å holde seg over streken med en 15.plass og 18 poeng. Her hjemme får de ikke godkjent med seks poeng på åtte kamper.

Cittadella er litt i samme situasjon. En ujevn sesong, som gjør at de nå ligger poenget iver Benevento på en 14.plass. Også de hadde en meget sterk borteseier nylig med 1-0 over Genoa nest sist, men sist ble de helt avkledd hjemme mot Bari med 0-3. 2-3-2 siste sju her er helt på det jevne. Ni poeng på åtte bortekamper får sies å være helt ok utdeling.

Ingen pangsesong for Benevento, men de tok en sterk seier over Parma sist. Cittadella er intet topplag og vi gir fordelen til hjemmelaget. Vi dobler likevel opp med HU.

5. Como - Reggina
Vakre Como seiler på en seng av poengdelinger akkurat nå, hvor 0-0 borte mot Palermo sist var den gjerde på rad. Med 3-4-2 siste ni spille de egentlig ganske så jevnt med de fleste, men etter den dårlige starten de hadde hjelper det bare litt. For de ligger fortsatt under streken med en 19.plass og 16 poeng, hvor de fortsatt har to poeng opp til en helt trygg plass. Men de bør likevel være ganske fornøyde med hvordan de har prestert i det siste, og da særlig her på hjemmebane hvor de har hentet tolv poeng på åtte kamper.

Reggina holder fortsatt andreplassen sin med 29 poeng, selv om de tapte den meget viktige toppkampen hjemme mot Frosinone sist med hele 0-3. Det var deres første tap på seks kamper, og 3-2-1 er fortsatt en respektabel rad. 28 scoringer er også mestscorende i Serie B, men de gjør som oftest det meste av jobben på hjemmebane. På bortebane er det mer jevnt over bra med 13 poeng og 9-7 i målforskjell på åtte forsøk.

Kurant form på Como nå, men seirene er det langt mellom. Vi tror ikke de klarer å slå Reggina heller, men på en god dag tar de poeng. UB.

6. Spal - Palermo
Motgangen bare fortsetter for Spal som har mistet kontrollen fullstendig. Sist ble det 0-0 borte mot bunnlaget Perugia, og det var deres sjette kamp på rad uten seier. 0-3-3 gir lite med poeng, og Spal har nå ramlet helt nede på den siste kvalikplassen med 16 poeng, kun målforskjellen unna direkte nedrykk. Bare en seier på de elleve siste kampene er meget svakt, og nå lyser det et stort SOS over Stadio Paolo Mazza hvor de står med ti poeng på åtte kamper denne sesongen.

Noe bedre er tilstanden hos Palermo, som etter 1-0 borte mot Benevento nest sist skuffet noe med 0-0 hjemme mot Como sist. Men 3-1-2 siste seks er uansett fint nok til å få Palermo unna bunnstriden og opp til en 13.plass med 19 poeng. De har slitt en del med å score nok mål, hvor 15 mål er tredje svakest denne sesongen. Men forsvaret har vært kurant nok, og dermed holder de seg levende enn så lenge. Sju poeng er hentet på like mange bortekamper.

Denne virker meget vrien, og vi sikrer enkelt og greit opp med HUB.

7. Südtirol - Ternana
Sist kom til slutt tapet for Südtirol etter en tolv kamper lang rekke uten nederlag. De hadde null sjans borte mot Genoa sist, og etter at Genoa kontret inn 0-2 på slutten ble det null poeng med hjem til Nord-Italia. Likevel var det bare et tidsspørsmål, for hele tolv kamper uten tap for et nyopprykket lag er en enormt bra prestasjon. Men de vinner likevel litt for sjeldent, og alle de fem siste før tapet var poengdelinger. Dermed er de fortsatt ikke helt oppe i toppen, hvor de etter tapet sist igjen falt utenfor playoff med en 9.plass og 22 poeng. Elleve poeng på åtte hjemmekamper er greit, men ikke stort mer enn det.

Ternana fikk seg i motsatt fall endelig en seier sist. For de sto med seks kamper uten seier før de klarte å ta en knepen hjemmeseier 1-0 over Cagliari sist. Etter 3 x 0-0, 1-3 og 1-2 i de fem foregående var det en viktig seier, men som statistikken viser så sliter de med å score noe særlig selv for tiden. Det var noe de ikke slet med i starten av sesongen, og klarer de å bare å finne tilbake til formen de hadde da så kan de holde seg høyt oppe. De holder sågar fortsatt femteplassen med 25 poeng. men formen er ikke på samme nivå som den var for et par måneder siden. Ti poeng på åtte bortekamper er midt i haugen.

Südtirol fikk tapet sitt sist, og man vet ikke helt hvordan de reagerer på det. Men Ternana er ikke like giftige som de var i starten av sesongen, og vi tror vel ikke at de klarer å slå hjemmelaget her. HU bør kunne holde.

8. Venezia - Cosenza
Venezia viste bra moral sist når de hentet opp 0-2 til 2-2 borte mot Modena. Og det var ingen ringere enn norske Dennis Johnsen som dukket opp i kampens siste minutt å satte inn utligningen til 2-2. Dermed har Venezia klart å ta sju poeng på de tre siste kampene sine, og med det tatt sjumilssteg i kampen om å komme seg bort fra den verste bunnstriden og opp til en trygg plassering. For det så meget tøft ut for noen uker siden, og selv om de fortsatt er under streken med en 18.plass og 16 poeng har de nå bare to poeng opp til en helt sikker plassering og målforskjellen opp til kvalik. Det er her hjemme de har fått sesongen sin ødelagt, for med bare fire poeng på åtte kamper har de den aller verste hjemmestatistikken i hele Serie B.

Cosenza står med tre strake poengdelinger nå, men det er kanskje ikke helt godkjent når de har møtt Perugia og Brescia hjemme, samt Cittadella borte. For det er seire Cosenza trenger, etter at raden viser kun en trepoenger på de ni siste (1-3-5). Uansett er fire kamper uten tap bedring, selv om de trenger mer for å komme seg unna kvalikplassen (16.plass) de ligger på med 17 poeng. Borteformen er ikke noe særlig lystig lesning med seks poeng og hele 15 baklengs på åtte kamper.

Venezia øyner håpet etter noen fine kamper i det siste. Cosenza kan være en fin kamp for å snu den svake hjemmestatistikken. H.

9. Bari - Modena
Bari tok endelig en seier igjen sist etter en fem kamper lang uavgjort-spesial. For de hadde få problemer med å slå Cittadella hele 3-0 på bortebane. Og med 1-5-0 siste seks nå presser Bari for alvor på topplagene fra sin tredjeplass med 26 poeng. Nå har de kun tre poeng opp til Reggina på andre, men det er så absolutt ikke hjemmestatistikken deres som er grunnen til akkurat det. For med bare åtte poeng etter sju hjemmekamper er de blant de svakeste akkurat der, mens de på fremmed gress er det aller beste laget i serien med 18 poeng.

Modena hadde lenge Venezia på gaffelen sist, men Venezia kom tilbake to ganger og kampen endte 2-2. 2-3-0 siste fem er likevel klart bra levert det, og en 10.plass med 21 poeng er jevnt over bra hvor de nå har to poeng opp til playoff. De er ganske så moderate også på bortebane hvor de har hentet ti poeng på åtte kamper.

Bari er spesielt nok klart best borte. Modena med fem kamper uten tap nå, og vi må doble opp med HU her i en kamp hvor poengdeling hadde vært typisk.

10. Sporting Gijon - Cartagena
Sporting Gijon vant bunnoppgjøret mot Lugo med 1-0 på bortebane sist. Det ga den første seieren på åtte kamper, hvor de nå står med 1-2-5. Det er fortsatt ikke noen særlig frisk rad, men det holder uansett til å innta en relativt trygg plassering for øyeblikket med en 11.plass og 26 poeng. Det gir god avstand ned til nedrykk, men også fem poeng opp til playoff. 15 poeng på ni hjemmekamper er ganske ok, men man skulle vel helst sett at den statistikken var enda et hakk bedre.

Cartagena var skuffende sist med hjemmetap 0-1 for Villarreal B. Cartagena spiller alltid jevne, tøffe og harde kamper, noe man ser i raden nå med 3-2-2 siste sju og 0-1, 1-0, 2-1, 1-2, 1-1, 2-1 og 0-0 som resultater. De klamrer seg fortsatt til den siste playoffplassen med 31 poeng, og faktisk er det ikke mer enn tre poeng opp til opprykk. Mye av grunnen til akkurat det er en klart godkjent borteform med 14 poeng på ni kamper.

Helt godkjent hjemmeform på Gijon som slo Lugo i en viktig kamp sist. Cartagena spiller jevnt med alle, og her trengs det garderinger. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Eibar - Oviedo
Nå begynner Eibar å ligne mer og mer på seg selv, etter at begge de siste kampene hatt gått deres vei. Moralen i laget er bra, og de har snudd 0-1 til 2-1 både hjemme mot Huesca og borte mot Burgos. Etter seks poeng der har de meldt seg på for alvor i opprykkskampen, hvor en 4.plass med 33 poeng bare er poenget bak Burgos på andreplass og to poeng bak ledende Las Palmas.

Oviedo har en mer tilbaketrukket rolle denne sesongen, hvor de akkurat nå egentlig ikke kjemper om noe som helst. En 14.plass med 24 poeng er nemlig midt på tabellen, hvor de heller jobber i ro og mak. For formen er fin den, men 3-2-0 nå på de fem siste. 0-0 hjemme mot serieleder Las Palmas sist var kurant, og de er som regel tighte også her på bortebane med ti poeng og 6-7 i målforskjell etter ni kamper.

Eibar viser sterk moral og blir klare favoritter for oss her på hjemmebane. H.

12. Granada - Burgos
Skuffende 1-1 borte mot bunnlaget Malaga for Granada sist, etter at de imponerte med 3-1 hjemme over topplaget Alaves nest sist. Men det er en helt annen styrke over Granada når de er på hjemmebane, hvor de har enormt sterke 7-2-0 på sine ni kamper i år. Det er klart best av alle i La Liga 2, og hadde de ikke vært så svake på bortebane så hadde de vært mye høyere på tabellen enn sin 7.plass med 29 poeng.

Burgos har vært forsvarssjefen i serien i hele år, og de står fortsatt med bare ni baklengs på 19 kamper. Men muren har begynt å vise noen sprekker, og de fem siste viser 2-1-2 etter at de har sluppet inn fem mål på de tre siste kampene sine. Sist ledet de 1-0 hjemme over Eibar, men de slapp inn to mål siste kvarteret å tapte kampen 1-2. Her på bortebane har de vært enormt vriene å bryte ned, hvor 16 poeng og nesten latterlige 6-3 i målforskjell på ni kamper sier sitt. De holder seg fortsatt oppe på en opprykksplass kun poenget bak Las Palmas i topp, men vi aner at formduppen ligger like rundt hjørnet.

Vi aner en liten antydning til formsvikt på Burgos, mens Granada er kruttsterke hjemme med 7-2-0. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Watford - Hull H

2. Oldham - Torquay H

3. Ascoli - Genoa B

4. Benevento - Cittadella HU

5. Como - Reggina UB

6. Spal - Palermo HUB

7. Südtirol - Ternana HU

8. Venezia - Cosenza H

9. Bari - Modena HU

10. Sporting Gijon - Cartagena HU

11. Eibar - Oviedo H

12. Granada - Burgos H

Sportspills 432-rekker:
1. Watford - Hull H

2. Oldham - Torquay HUB

3. Ascoli - Genoa B

4. Benevento - Cittadella HU

5. Como - Reggina UB

6. Spal - Palermo HUB

7. Südtirol - Ternana HU

8. Venezia - Cosenza H

9. Bari - Modena HU

10. Sporting Gijon - Cartagena HUB

11. Eibar - Oviedo H

12. Granada - Burgos H