(Nettavisen)

En ny flott travuke står foran oss når vi torsdag går inn i julemåneden desember. Tirsdag kveld er det nok engang jackpot i V75 på Bjerke med 500 000 kr ekstra i sjuerpotten. Onsdag kveld venter en flott V86-omgang på Solvalla/Åby med 15 millioner i premiepotten. Det er Klosterskogen travbane som er vertskap for lørdagens V75-omgang her hjemme og her er det 10 millioner ekstra til alenevinner. Søndag er det jackpot både i V64 på Bro Park og det er jackpot i V75-omgangenMantorp.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men før alt dette, skal vi gjennom en innholdsrik mandag som innledes med V4-lunsj på Eskilstuna. Mandag kveld venter internasjonal V65/V5 på Varig Orkla Arena, mens Halmstad er vertskap for en flott V64-omgang i Sverige i kveld.

I denne artikkelen skal vi heretter konsentrere oss om Varig Orkla Arena der det altså er internasjonal V65 og V5 i kveld. Det er ganske fine spilleløp i V65 flere mulige bankeralternativer. Jeg endte opp med min banker i V65-4.

Første seier i regi Sjoner
Det handler om 8 Kolonel Parker med sin trener Arve Sjoner i sulkyen. Den nederlandskfødte vallaken har gjort fem starter i regi Arve Sjoner etter at han ble hentet til Trøndelag, uten å få vinne. Ikke som best sist på Bjerke, og forsvant direkte i startgalopp på Orkla nest sist. Men viste strålende takter i de tre løpene før det og har en svært overkommelig oppgave foran seg i kveld. Møter klein motstand og kjører Sjoner i trav, skal det være snakk om en solid vinnersjanse. 8 Koloner Parker blir min V65-banker og bankerspilles også i V5-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Klin overlegen feilfritt
Jeg var lenge inne på å bankerspille 6 Faks Trym og Monika Fremstad i V65-3, men hesten er notorisk ustabil. Har galoppert seg bort i seks av sine sju siste løp og selv i seiersløpet fjerde sist var hesten innom galoppen. Er helt overlegen på kapasitet og de med godt hjerte, bruker 6 Faks Trym banker i V65-3. Jeg nøyer meg med å sette hesten først og tar med noen garderinger i V65-3.

Mjøen eller Blekkan i unghestserieløpet
V65-2 er et løp iDNT's unghestserie der 40 000 kr venter vinneren. To hester skiller seg klart ut og jeg spiller dobbeltbanker. 5 Luciano B.R. og Thomas Mjøen blir ganske klare favoritter, men hesten har hatt halstrøbbel og det skaper litt usikkerhet. 7 Super Cash har vært solid i sine to siste løp og Jomar Blekkan kan sitte bak vinneren i V65-2.

Mjøen innleder?
Thomas Mjøen har som vanlig vinnersjanser på sin hjemmebane og i V65-1 setter jeg ham først med formsterke 2 Thai Lannister. Står fint til på strek i dette langløpet og distansen er snarere ett pluss enn ett minus. Kanskje er det så enkelt at strekhestene 2 Thai Lannister og 1 Arc Ici gjør opp om seieren i V65-1.

Uoversiktlig poengjakt i V65-5/V5-2
14 hester fra tre ulike distanser setter hverandre stevne i et sprintllp stengt på maks 800 startpoeng i V65-5/V5-2. Det er ikke første gangen vi ser slike løp på Varig Orkla Arena, men jeg har ikke veldig sansen for slike løp. Formløse hester stort sett og vanskelig å vurdere. Thomas Mjøen settes knepent først med 6 One For The Money som bør duge godt i slike omgivelser, men jeg tyr til bred gardering både i V65 og V5.

Fine forutsetninger for DD-bankeren
Ett flott kaldblodsøp avrunder kveldens internasjonal V65-omgang på Varig Orkla Arena. 1 Tverdals Trippel stod med tre strake seire, før det ble ett helt håpløst løpsopplegg fra 20 meter tillegg sist mandag. Ble hengende i sporene i sisterunden da og fikk ikke med utfallet å gjøre. Mye bedre forutsetninger i kveld med førstespor i volta på strekdistansen. Støter på noen sterke tilleggshester. Men i DD-spillet velger jeg å bankerspille 1 Tverdals Trippel.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.