(Nettavisen)

En svært innholdsrik travuke er vel i gang. Lørdag er det klart for årets siste Super Saturday som byr på internasjonal V75 på Solvalla med svenske V675-finaler og lørdag kveld er det Gulljackpot i V75 på Biri. Jackpot er det også i tirsdagens V75-omgang på Bjerke, her ligger det 500 000 kr ekstra i sekserpotten. Onsdag kveld er det V86 på Solvalla/Bergsåker med hele 15 millioner i premiepotten. Torsdag og fredag er det V65 med Milliongaranti på hhv Bergen Travpark og Biri.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Det er flotte spillemessige forutsetninger i V75-tirsdagene frem til jul i og med at det er fastsatt jackpot med 500 000 kr ekstra i sjuerpotten hver eneste tirsdag frem til jul. Kveldens V75-omgang på Bjerke byr som vanlig på flotte løp og jeg spiller med to bankere i omgangen. Den første bankeren kommer ut V75-4.

Svært tapper sist - leder hele veien i kveld
Det handler om fireårsvallaken 2 Diamond Dealer som var svært tapper toer mot storfavoritten ID Forcedtovictory på Bjerke for 14 dager siden. Satt i tet da og hadde nesten svart ut den store favoritten helt inn. Det er tetgaranti også i kveld og trener og kusk Ole Johan Østre er helt sikker på at hans hest hadde veldig godt av det løpet. Jakter årets tredje seier i kveld. 2 Diamond Dealer og Ole Johan Østre blir den ene av mine to V75-bankere på Bjerke i kveld.
Rangering V75-4: A: 2 B: 9-5 C: 7-6-8-3-4-10-1-11

Du ser alle løpene fra Bjerke i kveld gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 17.45

Enormt seiersløp sist - vinner igjen i kveld
Min andre banker i kveldens V75-omgang, kommer ut i V75-6/V5-2/DD-2. 8 First One Diamond imponerte storveis i seiersløpet sist på Jarlsberg og lenset unna i tet til overlegen seier på kruttsterke 12.4/1609 meter auto. Hadde rundt 30 meter ned til andrehesten Hardy B.R. i det løpet. I kveld er det åttendespor bak bilen, men hesten er lynrask fra start og Eirik Høitomt sender nok vallaken fremover direkte. Møter alt annet enn avskrekkende motstand og skal ha svært gode vinnersjanser også i kveld. 8 First One Diamond blir min andre V75-banker og bankerspilles også i både DD-spillet og V5-spillet.
Rangering V75-6/V5-2/DD-1: A: 8 B: 1-3-12 C: 9-2-6-5-4-10-7

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-1 - Kaldblodshester. Grunncupen. 2600 meter autostart.
Kun ni hester stiller til start i V75-1, men sportslig er det svært bra klasse på løpet som kan friste med hele 40 000 kr i førstepremie. Jeg tar med fire hester på de to mellomste V75-forslagene og fem på det største.

1 Kleppbest klarte ikke å gjøre seg gjeldende i Derby, men Tjomsland-hesten har vunnet to av tre løp etter den finalen. Imponerte helt enormt i seiersløpet sist på Sørlandets travpark etter startgalopp og 2600 meter er neppe noe minus for denne. Formkusk Vidar Tjomsland kan vinne V75-1. Seiersvante 8 Å.M. Luna blir nok spillernes favoritt. Hoppa til dyktige Heidi Moen har ikke startet siden juli, men er nok godt forberedt. Mitt andrevalg. 6 Haugestad Fjaler var svært god i to strake seiersløp, men skuffet kanskje litt sist ved ikke å kunne utfordre om seieren. Tilbake på nivået i seiersløpene, kan femåringen vinne dette.

Åsbjørn Tengsareid har trua på 5 Galant som vant nest sist og holdt sterkt til tredje fra dødens sist. Unngår hesten den posisjonen i kveld, kan han vinne. 7 Mio holder jevnt stabil form og hever hesten seg litt fra sine siste løp, kan han vinne om han kommer greit til. Tas med på det største V75-forslaget og blir min femte og siste hest i V75-1.
Rangering V75-1: A: 1 B: 8-5-6-7 C: 3-9-2-4

V75-2 - Varmblodshester. Grunndivisjonen. 2600 meter autostart.
Et meget fint spilleløp venter i dette oppgjøret i grunndivisjonen som kan friste med en førstepremie på 40 000 kroner. Det er mange vinnerkandidater i løpet og jeg betaler for åtte hester på de to største V75-forslagene.

2 Baker har funnet tilbake til formen i det siste og står nydelig til i andrespor bak bilen. Min knepne favoritt. 4 Garrido starter sjelden og har kun gjort åtte starter de to siste årene. Avsluttet strålende til andre etter pause sist og må være tidlig aktuell her. 11 Big Bonus imponerte i seiersløpet sist og imponerte også fjerde sist. Er Steinseth-traveren på sitt beste i kveld, kan han vinne. Det kan også 10 Agnes U.S. med to løp i kroppen etter pause. Spurtet sterkt til andre sist på Bjerke. 6 Champstile kan være tethesten i løpet. Vokser en klasse i den posisjonen og får plass på samtlige V75-forslag.

Kapable 5 Monetary Canter og 8 Freedom holder begge litt usikker form, men duger på sitt beste. 7 Shameless I.M. har vært uheldig i sportrekningen, men kan en god del. Disse tre får alle plass på de to største V75-forslagene.
Rangering V75-2: A: 2 B: 4-11-10-6-5-8-7 C: 1-9-3

V75-3 - Kaldblodshester. DNT's unghestserie. 3-årige hopper. 2140 meter volte.
Et uggent treårsløp venter i V75-3 og jeg spiller med fem og og seks hester på de to største V75-forslagene.

Tom Erik Solberg "vraker" 10 Tangen Il til fordel for 7 Nelson Helen og det blir avgjørende for min rangering. Det er ikke ofte at Solberg velger å kjøre en Tjomsland-hest som ikke er eid av Nils Munkhaugen. Uansett setter jeg Tjomslands to hester først på min rangering. 5 Madeleine R. står 20 meter foran denne duoen og presterer hun på sitt beste, kan hun holde unna. Men hun er svært variabel i prestasjonene. 4 Jane Stjerna fikk maks som toer bak Lakafanten på Bjerke forrige søndag, men er helt sikkert forbedret med det løpet i kroppen. Flåten-hoppa kan vinne dette.

2 Mjølner Janina trener veldig fint i følge Jan Roar Mjølnerød, men har ikke vist det samme i løp. Står spennende til på strek og får plass på de to største V75-forslagene. 11 Christina K. måtte slippe Alm Vettori og Erling siste 500 på Jarlsberg i lørdagens V75, men landet på 30.5/2100 meter. Med maks klaff kan hun kanskje vinne i kveld og hun får plass på det største V75-forslaget.
Rangering V75-3: A: 7 B: 10-5-4-2-11 C: 8-9-6-1-3

V75-5/V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Ole Johan Østre har ikke bare vinnersjanse med 2 Diamond Dealer i V75-4 på Bjerke i kveld, han har også en svært god vinnersjanse med egentrente 2 Ian B.R. i V75-5. Seksåringen måtte gi tapt for svært gode Velten Swarowski på Bjerke for 14 dager siden. Satt i tet da, men hadde gode hester som Donato Frecel og Oz bak seg i det løpet. Det er gode sjanser for at Ian B.R. leder V75-5 fra start til mål, men har to andre bankere jeg tror enda mer på og tar med tre hester på gardering.

8 Take This Society er nok den beste hesten i løpet på kapasitet, men Hamre-traveren har ikke fungert som best i det siste og blitt disket for galopp i sine to siste løp. Uansett første motbud til min favoritt. 3 Explosive Flory måtte gå med sko sist og fikk maks som tredje da. I kveld blir det skoløs igjen og det hever Desserud-hoppa. Tredjevalget. 9 The Baron er tilbake i form og står til for et fint smygløp. Mikkelborg-vallaken blir min fjerde og siste hest på V75-forslagene.
Rangering V75-5/V5-1: A: 2 B: 8-3-9 C: 10-4-1-6-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-7/V5-3/DD-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
To hester skiller seg klart ut i V75-7 og kommer til å få brorparten av markeringene på seg. Jeg står på disse to på de to minste V75-forslagene, men tar med meg to lite spilte hester på de større forslagene.

8 Ard var tilbake på sitt beste i V75 på Varig Orkla Arena sist og smadret storfavoritten Ramstad Balder fra dødens da. Ikke like bra nest sist, men toppnivået til Ard er skyhøyt. Er kvikk i vei og Eirik Høitomt kan sitte tidlig i tet med den store favoritten. 4 Langlands Høvding var bra til femte mot gode hester sist og Tjomsland-traveren kan kanskje klare å holde Ard ute fra start. Da øker seierssjansene og Langlands Høvding er et klart motbud mot den store favoritten.

5 Vollanfaks har gått hele 125 løp i sin karriere og vunnet 20 av dem. Tøffingen til Per Ludvig Nilsen er uten seier på 17 starter i år, men holder strålende form. Skulle vallaken mot formodning holde seg på beina, kan han overraske. Jeg tar med hesten på de to største V75-forslagene. 7 Horgen Lynet er ikke lett å regne på, men toppnivået på denne er høyt. Får plass på det største V75-forslaget.
Rangering V75-7/V5-3/DD-2: A: 8 B: 4-5-7 C: 2-10-9-1-6-3-11