Gå til sidens hovedinnhold

Ståle Sørensen trenger litt voksenopplæring

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Varaordfører Ståle Sørensen mente i Drammens Tidende (meninger) at han blir nødt til å rydde opp etter sine forgjengere , sitat: «MDG har under hele valgkampen advart mot konsekvensene av å kaste Buskerudbypakke 2. Realitetene av at pakka er kastet er en helt ny politisk situasjon for kommunen. Og en elendig økonomisk situasjon.»

Det er ikke første gang han hevder det, men en løgn blir ikke mer sann av å gjentas. Ståle Sørensen trenger litt voksenopplæring.

  • Pkt 1. Det har aldri ligget tiltak i noe budsjett i Drammen kommune som er finansiert av Buskerudbypakke 2. Verken tenkt eller gjennomført.
  • Pkt 2. Ingen midler innkrevd fra samferdsel kan gå til verken drift eller investeringer på annet en samferdsel, og for Drammen kommunes del så er de postene nøyaktig like store nå som før.
  • Pk 3. De tiltak Ståle Sørensen ønsker til sykkelveier eller andre samferdselstiltak lå alle i budsjettet til BBP2 finansiert med penger som ikke var der, med mindre man økte skatten (les bompenger) fra Drammens befolkning.

I stedet for å prøve å få regnestykket 10 pluss 1 minus 1 til å bli 9, så må man innse at 10 minus 1 er 9, og at det aldri har vært noen pluss 1.

Les mer

Å hevde at Høyre er et populistisk parti er like fjernt som å hevde at jorden er flat eller at klimaendringene ikke er menneskeskapte.

Hvis MDG ønsker å lage minus 1, så er det ansvaret Ståle Sørensen, MDG og flertallet sitt, som ansvarlige for fremtidige budsjetter denne perioden.

Ønsker de å bruke midler et sted som medfører kutt et annet sted, så er det deres ansvar, og det nytter ikke å skylde på forgjengere for å ha mistet noe man aldri hadde.

Kommentarer til denne saken