DRAMMEN: «Etter en helhetlig vurdering vil Viken fylkeskommune få formelt tilsagn om 377 mill. kroner i kompensasjon, som tilsvarer beløpet det er søkt om.» heter det i brevet som kommunal- og distriktsdepartementet har sendt Viken fylkeskommune torsdag ettermiddag.

Senterpartiet-politiker og fylkesordførerkandidat Magnus Weggesrud er meget fornøyd med tildelingen.

– Det viser at regjeringen holder ord, og gir oss samtidig en trygghet og mulighet til å konsentrere oss om byggingen av nye Buskerud, sier han.

Da revidert statsbudsjett ble lagt fram tidligere torsdag tydet det på at det kun var satt av 200 millioner til delingsprosessene av Viken, Troms og Finnmark, Vestfold og Telemark og Ålesund. Viken alene søkte om nesten 400 millioner kroner.

– Hadde vi ikke fått dekket alle midlene til oppløsningen, måtte vi tatt mer av egen lomme. Det slipper vi nå. Dette står i sterk kontrast til da Solberg-regjeringen tvangssammenslo fylkene og kun dekket 35 millioner kroner. Vi måtte betale mesteparten av egen lomme. Nå rydder vi opp selv, slår Weggesrud fast.

Tore Opdal Hansen (H) var ikke kjent med tildelingen da Drammens Tidende tok kontakt sent torsdag ettermiddag. Han har selv ikke sett brevet som er sendt til fylkeskommunen, men sier det er bra dersom det stemmer. 

Drammens Tidende har fått tilgang til det aktuelle brevet, hvor det blant annet kommer fram at midlene kun dekker det absolutt nødvendige for å gjennomføre delingsprosessen.

«Eventuelle ubrukte midler ellerm idler som har gått til formål utenfor ordningen, vil måtte betales tilbake innen en gitt frist.» understreker departementet.

Les også

Kolberg etter Viken-seieren: – Selvsagt tenker vi på egen makt og innflytelse