Gå til sidens hovedinnhold

Stavås Skistad falt: - Jeg fikk en kraftig dytt

Artikkelen er over 1 år gammel

Kristine Stavås Skistad var tilbake i verdenscupen lørdag, men det endte med to brutale fall. Konnerud-løperen røk ut i kvartfinalen i Tyskland.

TYSKLAND: Først falt Kristine Stavås Skistad inne ved runding midtveis etter tett kontakt med en annen løper. I forsøket på å hente inn de foran ble det et nytt møte med snøen før mål.

20-åringen endte dermed helt sist i kvartfinalen. Stavås Skistad gikk inn til 17. plass i prologen i tyske Dresden lørdag.

- Veldig kjedelig

- Jeg følte meg veldig bra i dag, og ble dyttet av en annen løper. Jeg må se det en gang til, men det var en kraftig dytt. Jeg hadde ikke falt uten at hun dyttet meg, forteller Kristine Stavås Skistad til Drammens Tidene etter løpet.

- Det var veldig kjedelig for den første runden gikk sakte og det var et veldig bra utgangspunkt for meg, sier Konnerud-løperen.

Les også

Skistad får stor sjanse i helgen

- Falt ikke for egen maskin

- Jeg ligger veldig bra an og bruker ikke en kalori på den første runden. Det går helt perfekt etter hva jeg har planlagt og jeg føler meg endelig litt i slag som jeg ikke har gjort tidligere i sesongen. Formen var veldig bra i dag, så det er veldig kjedelig at sånt må skje, sier Kristine Stavås Skistad til NRK etter rennet i Tyskland.

- Var det en russisk løper som kom borti deg, eller falt du for egen maskin, spør TV-kanalen

- Jeg så ikke hvem det var, men jeg falt hvert fall ikke for egen maskin, svarer Konnerud-løperen.

Les også

Stavås Skistad: – Det beste løpet så langt i sesongen

Tok teten

Startraske Kristine Stavås Skistad tok teten fra start i kvartfinalen i Dresden, og lå som nummer tre ved runding i et tett felt. Linn Svahn vant heatet, og den svenske løperen vant også finalen til slutt. Svahn tok sin andre verdenscupseier.

Konnerud-løperen fikk en ny sjanse i verdenscupen etter overbevisende innsats i Scandinavisk Cup i Nes forrige helg. Hun gikk verdenscuprenn i slovenske Planica og ble slått ut i kvartfinalen i desember i fjor.

Søndag er det lagsprint i Dresden, og den får ikke Kristine Stavås Skistad gå. Norge stiller med to lag og Julie Myhre og Maiken Caspersen Falla går på førstelaget. På andrelaget går Mari Eide og Anniken Gjerde Alnæs.

Falt fra VM-finale

Så langt i sesongen har hun slitt med sykdom og dårlig form, men Kristine Stavås Skistad fortalte til Drammens Tidende at formen var på vei etter en oppløftende ti kilometer klassisk i Nes forrige helg.

21. februar i fjor falt Kristine Stavås Skistad fra en finaleplass under VM-sprinten i Seefeld i Østerrike. Hun satte staven mellom beina på oppløpet og var veldig skuffet etter semifinalen.

Herreklassen i Dresden ble vunnet av franske Lucas Chanavat foran Sindre Bjørnestad Skar.

Kommentarer til denne saken